Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοδυτικές

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Παρασπόρος

Ο Παρασπόρος είναι μια από τις κοντινές παραλίες της Παροικιάς, της πρωτεύουσας της Πάρου. Μόλις 3,5 χιλιόμετρα νότια της Παροικιάς, ο Παρασπόρος είναι μια εύκολη λύση για ένα γρήγορο μπάνιο σε ένα ήρεμο και σχετικά απόμακρο μέρος.
Ο Παρασπόρος είναι αμμουδερή παραλία με μεμονωμένες πέτρες. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Διαθέτει επίσης beach bar και ταβέρνα. Τις μέρες που επικρατούν άνεμοι, στην παραλία φτάνουν κύματα τα οποία είναι κατά πολύ μικρότερα στο βόριο τμήμα του Παρασπόρου.
Η περιοχή είναι αρκετά απομονωμένη και ήσυχη, παρά το γεγονός ότι η παραλία είναι δημοφιλής, διατηρείται το φυσικό περιβάλλον με τα αλμυρίκια και τα πεντακάθαρα νερά.
Κοντά στην παραλία υπάρχουν ξενοδοχεία, κάποια από αυτά είναι πολυτελείας. Περισσότερες επιλογές όμως θα βρείτε στο οικισμό του Παρασπόρου, 1 χιλιόμετρο βορειοδυτικά της παραλίας.
Στο Παρασπόρο μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο από την Παροικιά ή αν διαθέτετε το δικό σας μέσο, στην παραλία υπάρχει ελεύθερο παρκινγκ.

Κριός

Ο Κριός είναι μια παραλία στο Κόλπο της Παροικιάς, ακριβώς απέναντι από την πρωτεύουσα της Πάρου. Ο Κριός μαζί με την παραλία Μαρτσέλο αποτελούν μια συνέχεια.
Η πρόσβαση στο Κριό είναι πολύ εύκολη, κάνοντας τον ημικύκλιο του κόλπου από την Παροικιά, μόλις 3 χιλιόμετρα, ή χρησιμοποιώντας ένα από τα παραδοσιακά καΐκια που εκτελούν τακτά δρομολόγια από το λιμάνι. Ο Κριός είναι αρκετά δημοφιλή παραλία. Την επισκέπτεται κυρίως η νεολαία τόσο από την Παροικιά όσο και από την Νάουσσα η οποία απέχει 13 χιλιόμετρα.
Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, γήπεδο beach volley, ταβέρνες και καφετέριες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία και κάμπινγκ.
Ο Κριός αποτελείται από μια μεγάλη αμμουδιά, πεντακάθαρα και διαφανή νερά και σπάνια έχει κύματα καθώς είναι στραμμένη προς την Παροικιά μέσα στο κόλπο. Αν αποφασίσετε να αναζητήσετε λίγη ησυχία, κατευθυνθείτε στο νοτιοανατολικό άκρο της παραλίας.

Λιβάδια

Τα Λιβάδια είναι η κεντρική παραλία της Παροικιάς, της πρωτεύουσας της Πάρου. Μεγάλη σε μήκος, ξεκινάει από το βορειοανατολικό άκρο της Παροικιάς και εκτίνεται για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Τα Λιβάδια είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου. Έχει πολλούς επισκέπτες κυρίως επειδή είναι τόσο κοντά στην Παροικιά και την επισκέπτονται οι τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι της πρωτεύουσας για μια γρήγορη μεσημεριανή βουτιά.
Τα Λιβάδια είναι μια πολύ καλά οργανωμένη και αμμώδη παραλία. Εδώ θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζιέρες, κέντρα θαλάσσιων σπορ τα οποία προσφέρουν πολλές επιλογές για τους πιο δραστήριους. Αν είστε αρκετά μεγάλη παρέα και σας αρέσει το beach volley, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γήπεδο της παραλίας. Επειδή τα Λιβάδια βρίσκονται σε κόλπο, είναι μια καλή επιλογή για κολύμπι όταν επικρατούν οι μέρες με δυνατούς βόρειους ανέμους. Εκεί δεν θα συναντήσετε μεγάλα κύματα.  
Στο νότιο τμήμα της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες και καφετέριες σχεδόν πάνω στην άμμο αλλά κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε ακόμα πιο πολλές επιλογές εστίασης. Από την περιοχή δεν λείπουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία προσφέρουν μαγευτική θέα στην Παροικιά και όλο τον κόλπο που τις απογευματινές ώρες παίρνει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Μαρτσέλο

Η παραλία Μαρτσέλο είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Πάρου, ειδικά για την νεολαία. Το Μαρτσέλο βρίσκεται στο κόλπο της Παροικιάς, ακριβώς απέναντι από την πρωτεύουσα του νησιού. Πρόκειται για την φυσική συνέχεια της παραλίας του Κριού. Μαρτσέλο αποτελεί το δυτικό τμήμα της χρυσής αμμουδιάς. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνηθίζει να είναι γεμάτη. Οι επισκέπτες του Μαρτσέλο είναι συνήθως νεολαία. Τα νερά της παραλίας, παρά την πολυκοσμία, είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Λόγω της θέσης της, τα νερά είναι σχεδόν πάντα χωρίς κύματα, με εξαίρεση της μέρες που επικρατούν ισχυροί νοτιάδες, κάτι που είναι σπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες.    
Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, γήπεδο beach volley για τους πιο αθλητικούς επισκέπτες, beach bar με δυνατή μουσική για να είναι το μπάνιο σας πιο διασκεδαστικό. Αν θέλετε να φάτε κάτι πιο θρεπτικό από αυτά που προσφέρει το beach bar, σε κοντινή απόσταση υπάρχει και ταβέρνα. Αν θα έχετε όρεξη για κάτι πιο ήρεμο, μπορείτε να προχωρήσετε προς τα δυτικά, όπου θα βρείτε κριμένες αμμουδερές παραλίες, μήκους μόνο μερικών μέτρων.
Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσετε στο Μαρτσέλο, χρησιμοποιώντας τον δρόμο που κάνει τον κύκλο του κόλπου της Παροικιάς ή με ένα από τα παραδοσιακά καΐκια τα οποία εκτελούν τακτικά δρομολόγια από το λιμάνι της πρωτεύουσας. Σίγουρα ο δεύτερος τρόπος είναι πιο διασκεδαστικός.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



 

Σχόλια

Τα Brands Μας