Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Παραλιες / Συροσ Παραλιεσ

ΣΥΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Αζόλιμνος

Η παραλία Αζόλιμνος βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, στις νοτιανατολικές ακτές του νησιού. Η Σύρος διαθέτει παραθαλάσσιους οικισμούς και ο Αζόλιμνος είναι ένας από αυτούς. Η παραλία αποτελείται από χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη με όλες τις ανέσεις. Στην παραλία θα βρείτε επίσης κέντρα καταδύσεων τα οποία προσφέρουν αξέχαστες θαλάσσιες περιηγήσεις. Η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος και εξαετίας της μεγάλης ζήτησης είναι δύσκολο να βρει κανείς ελεύθερο δωμάτιο για διανυκτέρευση. Για αυτό αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το Αζόλιμνος, σας  συνιστάμε να κάνετε κράτηση όσο πιο νωρίς γίνεται.
Η ταβέρνες του οικισμού είναι γνωστές για την εξαιρετική κουζίνα, η οποία αποτελείται μόνο από τα καλύτερα θαλασσινά και ψάρια. Εάν δεν διαμένετε στο Αζόλιμνο, αξίζει να τον επισκεφτείτε για την κουζίνα του.
Οι κατοικίες της περιοχής βρίσκονται ανάμεσα σε δέντρα, κάνοντας τον Αζόλιμνο ήσυχο και χαλαρωτικό μέρος. Τα τοπικά λεωφορεία εκτελούν συχνά δρομολόγια στην παραλία από την Ερμούπολη.

Αμπελά

Η παραλία Αμπέλα, μια από τις πιο μικρές παραλίες της Σύρου, βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Ερμούπολη. Αποτελείται από άμμο και δεν είναι οργανωμένη. Συνήθως είναι ήσυχη με μερικές κατοικίες από πίσω της, προστατευμένη από ανέμους και κύματα καθώς βρίσκεται μέσα σε μικρό κόλπο.
Το νησί το οποίο θα βλέπετε τις μέρες με καλή ορατότητα από την παραλία είναι η Αντίπαρος.
Δίπλα στην Αμπέλα θα βρείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό Μέρας Γιαλός.

Αχλάδι

Η παραλία Αχλάδι βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σύρου, 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, σε κοντινή απόσταση από την Βάρη. Η παραλία τοποθετείται στο νοτιοδυτικό άκρο του κόλπου, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι για ψαρόβαρκες. Αποτελείται από άμμο και ήρεμα νερά, προστατευμένα από τους ανέμους του Αιγαίου. Στην περιοχή υπάρχουν κάθε είδους εγκαταστάσεις για διαμονή, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες. Το Αχλάδι είναι επίσης γνωστό για τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια. Οι ταβέρνες τα προμηθεύονται από τους ψαράδες και τα σερβίρουν στους πελάτες την ίδια μέρα.
Η νυχτερινή ζωή της περιοχής είναι συγκεντρωμένη στην κοντινή Βάρη, ωστόσο παραλιακά θα συναντήσετε καφετέριες.
Ο κόλπος στο οποίο βρίσκεται η παραλία Αχλάδι, αποτελεί επίσης καταφύγιο για ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.
Η παραλία συνδέεται με την Ερμούπολη με τοπική γραμμή λεωφορείων.

Μέγας Γιαλός

Μέγας Γιαλός είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Σύρου. Ο οικισμός βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού, 12 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η παραλία είναι αμμώδη με ρηχά, πεντακάθαρα και ήρεμα νερά, προστατευμένα από του ισχυρούς καλοκαιρινούς βοριάδες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, με λεωφορείο από την Ερμούπολη, το οποίο εκτελεί συχνά δρομολόγια. Ο Μέγας Γιαλός, τοποθετημένος σχεδόν στην μέση της νότιας ακτής της Σύρου, βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο ώστε να κάνει την βόλτα σας προς άλλες παραλίες πολύ πιο σύντομη και με λιγότερη ταλαιπωρία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο που περνάει από σχεδόν όλες της νότιες παραλίες της Σύρου. 
Στην περιοχή υπάρχουν κάθε είδους τουριστικές εγκαταστάσεις, ταβέρνες, καφετέριες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα νησιά που θα διακρίνετε κοιτάζοντας νότια, είναι η Πάρος και η Αντίπαρος.

Σαντορινιοί

Η παραλία Σαντορινιοί, μία από τις ήσυχες και απομονωμένες παραλίες της Σύρου, πήρε το όνομα της από Σαντορινιούς μετανάστες οι οποίοι κατοίκισαν στην περιοχή. Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. Αποτελείται από άμμο, δεν είναι οργανωμένη και είναι τοποθετημένη μεταξύ του Αζόλιμνου και της Βάρης. Στην περιοχή της παραλίας υπάρχει μόνο μια ταβέρνα οπότε όταν την επισκεφτείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τα βράχια απέναντι, αριστερά και δεξιά της παραλίας παρουσιάζουν υποθαλάσσιο ενδιαφέρον, για αυτό αν σας αρέσει να κολυμπάτε με μάσκα, πρέπει οπωσδήποτε να την έχετε μαζί σας.

Φάμπρικα

Η Φάμπρικα βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη και σε κοντινή απόσταση από την Βάρη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σύρου. Η περιοχή διαθέτει τουριστικές υποδομές όπως ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφετέριες, αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος. Οι ταβέρνες στη Φάμπρικα είναι γνωστές για τα πιάτα θαλασσινών. Η παραλία αποτελείται από άμμο και είναι μερικώς οργανωμένη. Οι τολμηροί κολυμβητές μπορούν να επισκεφτούν την βραχονησίδα που βρίσκεται απέναντι από την παραλία.

 

Φωκιότρυπες

Η παραλία Φωκιότρυπες βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Σύρου. Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη και μόλις 1,5 χιλιόμετρα από τον Αζόλιμνο αποτελεί το μέρος για χαλάρωση και απολαυστικό κολύμπι. Ακολουθώντας το μονοπάτι από τον Αζόλιμνο, μέσα σε 15 λεπτά θα βρίσκεστε στις Φωκιότρυπες (συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη). Περικυκλωμένη από κατακόρυφους βράχους, η παραλία είναι ότι πρέπει για λάτρες της μάσκας και της φύσης. Ονομάστηκε έτσι λόγω της συχνής εμφάνισης στην περιοχή του προστατευόμενου και σπάνιου είδους φώκιας Monachus-Monachus.

 

 

Δελφίνι

Η παραλία Δελφίνι είναι μια από τις ήσυχες παραλίες του νησιού. Η Σύρος, στο βορειοδυτικό της τμήμα, φιλοξενεί πανέμορφες και απομονωμένες παραλίες, στις οποίες η πιο εύκολη πρόσβαση είναι με καΐκι από το Κίνι. Το Δελφίνι είναι η τελευταία παραλία, βόρεια του Κίνι στην οποία υπάρχει συμβατική πρόσβαση. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα, είναι προστατευμένη από βόρειους ανέμους και έχει πεντακάθαρα νερά. Δεν είναι οργανωμένη, ομβρέλες βρίσκονται μόνο στο βόρειο τμήμα της παραλίας, οπότε πρέπει να την επισκεφτείτε έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα. Αν είσαστε καλοί κολυμβητές, μπορείτε να εξερευνήστε με μάσκα τον βράχο απέναντι.

Κίνι

Η παραλία Κίνι είναι μια από της πιο γνωστές παραλίες της Σύρου. Πήρε το όνομα της από τον παραθαλάσσιο οικισμό Κίνι που βρίσκονται 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η παραλία είναι οργανωμένη με όλες τις ανέσεις, ξαπλώστρες, ομβρέλες και κάποια θαλάσσια σπορ. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, ρηχά και ήρεμα καθώς είναι προστατευμένη από ανέμους γιατί βρίσκεται σε κόλπο.
Στο Κίνι, που αποτελεί άλλο ένα τουριστικό θέρετρο της Σύρου, οι επισκέπτες θα βρούν κάθε είδος καταλύματα, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενες βίλλες. Ο οικισμός είναι γνωστός για την κουζίνα του με τις γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες να σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και ψάρια τα οποία προμηθεύονται από τους ψαράδες την ίδια μέρα.
Επίσης στο Κίνι, μπορείτε να θαυμάσετε το πιο πολύ φωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα της Σύρου. 
Τα συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την Ερμούπολη κάνουν το Κίνι προσιτό σε όλους.

Λωτός

Η παραλία Λωτός είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σύρου. Βρίσκεται νότια της παραλίας του Κίνι, στον ίδιο κόλπο όμως, 7 χιλιόμετρα από της Ερμούπολη, στις δυτικές ακτές της Σύρου. Το χαρακτηριστικό της είναι η απόλυτη ηρεμία με πεντακάθαρα νερά, λεπτή άμμο και δέντρα τα οποία προσφέρουν φυσική σκιά. Οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη!
Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, ο παρακάτω χάρτης θα σας φανεί χρήσιμος.

Βαρβαρούσα

Η Βαρβαρούσα, μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σύρου, βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολη καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσετε μονοπάτι ή να μεταβείτε με καΐκι από το Κίνι, η οποία βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σύρου, 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Ο δεύτερος τρόπος είναι φυσικά πιο απολαυστικός!

Αρμεός

Η παραλία Αρμεός βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σύρου, 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, νότια του Γαλησσά (πίσω από έναν λόφο). Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περπατήσετε από την παραλία του Γαλησσά, αλλά η ομορφιά και η ησυχία του Αρμεού θα σας αποζημιώσει.. Στην παραλία δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και δεν είναι οργανωμένη, για αυτό σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα όπως νερό και σνακ. Αποτελείται από βότσαλο και βράχους με πεντακάθαρα νερά. Είναι προστατευμένη από τους ισχυρούς ανέμους και είναι κατάλληλη για καταδύσεις λόγω βραχώδους υποθαλάσσιου εδάφους. Εξαιτίας της απομόνωσης της, η παραλία προσελκύει και γυμνιστές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από το Αρμεός βρίσκεται το γνωστό εκκλησάκι Αγιος Στέφανος, χτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο από την Ερμούπολη για την παραλία του Γαλησσά και στην συνέχεια να συνεχίσετε με τα πόδια για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Γαλησσάς

Ο Γαλησσάς είναι μια από της πιο γνωστές παραλίες της Σύρου, η οποία πήρε το όνομα της από τον ομώνυμο οικισμό. Ο Γαλησσάς αποτελεί το πιο γνωστό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Σύρου. Βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού, 8 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η παραλία είναι αμμώδη και οργανωμένη, θα συναντήσετε ξαπλώστρες και ομβρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ από τα οποία το windsurfing διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αθλητών. Επειδή είναι τοποθετημένη μέσα σε κόλπο, είναι προστατευμένη από τους βοριάδες και νοτιάδες, τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ήρεμα.
Στον Γαλησσά θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια και bars. Λόγω της θέσης της περιοχής το ηλιοβασίλεμα θα σας μείνει αξέχαστο.
Νότια της παραλίας του Γαλησσά, βρίσκεται η απομονωμένη και ήσυχη παραλία Αρμελος, στην οποία μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια.
Ο Γαλησσάς συνδέεται με συχνά δρομολόγια λεωφορείων με την Ερμούπολη.

Κόκκινα

Η παραλία Κόκκινα ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των βράχων, τα οποία την συνθέτουν και έχουν κόκκινο χρώμα. Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, στις νοτιοδυτικές ακτές της Σύρου. Στα ανατολικά της παραλίας, σε κοντινή απόσταση, στο οικισμό Φοίνικας, μπορείτε να προμηθευθείτε τα απαραίτητα καθώς τα Κόκκινα δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχει κάποιο αναψυκτήριο. Η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά, αποτελείται από βότσαλα και βραχώδη ακτή, είναι απομονωμένη και για αυτό δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών. Εμείς σας την συνιστάμε για την απόλυτη χαλάρωση. Στα Κόκκινα θα φτάσετε με λεωφορείο από την Ερμούπολη.

Κόμιτο

Η Παραλία Κόμητο είναι μια από τις πιο νότια τοποθετημένες παραλίες της Σύρου. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη, δεν είναι ευρέως γνωστή στους επισκέπτες της Σύρου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και επειδή το πιο κοντινό κατάστημα βρίσκεται στην παραλία Αγκαθωπές, πρέπει να την επισκεφτείτε έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια. Στο Κόμητο θα συναντήσετε περιορισμένες ομβρέλες και επιλογές σε θαλάσσια σπορ. Η ησυχία, τα πεντακάθαρα νερά, το ηλιοβασίλεμα και η φυσική ομορφιά της Σύρου να την περικυκλώνει, θα σας αποζημιώσει!
Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει πρώτα να κατευθυνθείτε προς Ποσειδωνία και μετά να συνεχίσετε νότια.

Φοίνικας

Η παραλία Φοίνικας «ανήκει» στον ομώνυμο οικισμό ο οποίος μοιράζεται τον κόλπο με την Ποσειδωνία. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη, ο Φοίνικας διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Σύρου. Αυτό το όμορφο τουριστικό θέρετρο διαθέτει όλες τις ανέσεις για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, ταβέρνες οι οποίες εντυπωσιάζουν με το άριστης ποιότητας φαγητό, το λιμάνι που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα yacht, κάνουν το Φοίνικα ελκυστικό προορισμό.
Η παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλα, είναι οργανωμένη και θα αφήσει του λάτρες των θαλάσσιων σπορ ικανοποιημένους.
Συνδέεται με την Ερμούπολη με συχνά δρομολόγια λεωφορείων.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σύρο και τις παραλίες της Σύρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σύρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας