Έχεις απορία για την Σάμο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σάμος / Σαμος Παραλιες / ΣΑΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοανατολικές

Τσαμπού

Η Τσαμπού βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ, και 5 χιλιόμετρα από το Κοκκάρι, στο δρόμο προς τον Αγιο Κωνσταντίνο λίγο μετά τα Αυλάκια. Είναι μια παραλία μέσα στην εντυπωσιακή φύση της Σάμου. Από αριστερά και δεξιά υπάρχουν κατακόρυφοι βράχοι και στο πίσω μέρος ένα άνετο παρκινγκ στο οποίο θα να φτάσετε πολύ εύκολα, συμβουλευθείτε τον παρακάτω χάρτη για να μην χάσετε την στροφή. Η Τσαμπού διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, αποτελείται από μεγάλα και λεία βότσαλα και δεν προστατεύεται από τους βοριάδες, οι οποίοι το καλοκαίρι φέρνουν κύματα στην παραλία.
Σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας νερό και κάποιο σνακ αν την επισκεφτείτε, αν και θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε κάτι επιτόπου.

Αυλάκια

Η παραλία Αυλάκι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ και 5 χιλιόμετρα από τον γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό του Κοκκαρίου. Ο οικισμός Αυλάκια, ο οποίος είναι τοποθετημένος ακριβώς πάνω στην παραλία, αποτελείται από μερικά γραφικά σπίτια και ταβέρνες.
Τα Αυλάκια είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία, με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και περιορισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες. Όπως οι περισσότερες παραλίες στις βόρειες ακτές της Σάμου, είναι εκτεθειμένη στο βόρειο άνεμο, ο οποίος προκαλεί κύματα.
Οι ταβέρνες στα Αυλάκια βρίσκονται πάνω στην παραλία και σχεδόν ακουμπάνε την θάλασσα. Είναι οι πλέον κατάλληλες για ένα ήσυχο γεύμα, ακόμα και αν έχετε επισκεφτεί άλλη παραλία και είστε στο δρόμο της επιστροφής. 

Γαγκού

Η παραλία Γάγκου βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα βόρεια του λιμανιού της πρωτεύουσας της Σάμου, Βαθύ. Αποτελείται από βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, είναι οργανωμένη και διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Είναι καλά προστατευμένη από τα κύματα που προκαλούν οι βόρειοι άνεμοι τους καλοκαιρινούς μήνες. Η περιοχή γύρω από την παραλία είναι αρκετά αναπτυγμένη τουριστικά. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ταβέρνες και καφετέριες θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σας για μια ευχάριστη διαμονή.  

Λεμονάκια

Τα Λεμονάκια βρίσκονται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου και μόλις 2 χιλιόμετρα από το Κοκκάρι, το γνωστό τουριστικό θέρετρο στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Το φυσικό τοπίο στα Λεμονάκια είναι εκπληκτικό. Η παραλία περιβάλεται από καταπράσινα απότομα βράχια με την θάλασσα να είναι πολύχρωμη, αλλά επικρατεί το γαλαζοπράσινο και λευκά βότσαλα.
Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ταβέρνα η οποία, εκτός από φαγητό, σερβίρει καφέ και σνακ. Η παραλία συνιστάται για ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία καθώς προσελκύει λιγότερο κόσμο από την διπλανή Τσαμαδού. Είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους και τα κύματα, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να σας εμποδίσει για ένα μπάνιο σε αυτό το όμορφο μέρος.  
Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να ακολουθήσετε ένα φυσικό μονοπάτι, περίπου 200μ.

Κοκκάρι

Η παραλία Κοκκάρι είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Σάμου. Βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ στο βορειοανατολικό τμήμα της Σάμου. Το Κοκκάρι στο οποίο βρίσκεται η παραλία, είναι ένα από τα τουριστικά θέρετρα του νησιού στο οποίο υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios καλύπτουν τις απαιτήσεις των επισκεπτών της περιοχής. Η παραλία στο Κοκκάρι αποτελείται από λευκά βότσαλα, πεντακάθαρα βαθιά νερά και είναι οργανωμένη. Ξαπλώστρες και ομπρέλες είναι διαθέσιμες κατά μήκος της παραλίας, ενώ υπάρχουν και beach bars τα οποία προσφέρουν τα απαραίτητα καθώς και πληθώρα από ταβέρνες και εστιατόρια τα οποία ειδικεύονται στα φρέσκα ψάρια κ θαλασσινά. Το Κοκκάρι είναι επίσης το κατάλληλο μέρος για θαλάσσια σπορ. Στην παραλία θα συναντήσετε κέντρα ενοικίασης windsurf και άλλων σπορ. Το Κοκκάρι είναι εκτεθειμένο στου βόρειους ανέμους οι οποίοι δημιουργούν μεγάλα κύματα τα οποία μπορούν να είναι επικίνδυνα, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί, ειδικά με τα παιδιά.
Η πρόσβαση στο Κοκκάρι είναι εύκολη καθώς η περιοχή βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο το οποίο συνδέει το Βαθύ με το Καρλόβασι. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και η παραλία είναι μόλις λίγα μέτρα από το δρόμο.

Τσαμαδού

Η Τσαμαδού είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Σάμου. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα δυτικά από το Βαθύ, την πρωτεύουσα της Σάμου και 2 χιλιόμετρα δυτικά από το Κοκκάρι, ένα ήσυχο τουριστικό θέρετρο. Το τοπίο της Τσαμαδού είναι εντυπωσιακό, ένας κόλπος με γαλαζοπράσινα νερά ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα από κατακόρυφους λόφους με άσπρα πετρώματα και πράσινη βλάστηση. Αποτελείται από λευκά βότσαλα και βαθιά νερά. Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατηφορικά σκαλάκια από τον κεντρικό δρόμο. Η Τσαμαδού είναι η μόνη επίσημη παραλία γυμνιστών στη Σάμο και μια από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα. Οι γυμνιστές χρησιμοποιούν το ανατολικό τμήμα της Τσαμαδού.
Η Τσαμαδού είναι εκτεθειμένη στου καλοκαιρινούς βόρειους ανέμους και περιστασιακά στα κύματα. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας εμποδίσει να την επισκεφτείτε.
Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ντους καθώς και καντίνα. Κάλο είναι όμως να έχετε μαζί σας κάποιο σνακ και νερό. Οι ταβέρνες με θέα την πανέμορφη αυτή παραλία βρίσκονται μεταξύ της Τσαμαδού και του δρόμου.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σάμο και τις παραλίες της Σάμου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σάμου μέσω του live chat!

Σχόλια

Τα Brands Μας