Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Νοτιοδυτικές

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αλυκή

Αλυκή είναι ένα όμορφο και ήσυχο χωρίο στις νότιες ακτές της Πάρου, κοντά στο αεροδρόμιο. Βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού και 24 χιλιόμετρα από την Νάουσσα.
Η παραλία στη Αλυκή αποτελείται από ψιλή και χρυσή άμμο. Τα νερά έχουν γαλαζοπράσινο χρώμα και είναι πεντακάθαρα. Οι ομπρέλες είναι περιορισμένες αλλά υπάρχουν αρκετά δένδρα στην παραλία τα οποία προσφέρουν δροσιστική σκιά. Λόγω της θέσης της και του κόλπου στο οποίο βρίσκεται, η Αλυκή τις περισσότερες φορές δεν έχει κύματα και σε συνδυασμό με την ησυχία της περιοχής είναι κατάλληλη για οικογένειες.
Στην Αλυκή θα βρείτε πολλές επιλογές όσον αφορά την φιλοξενία. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, με θέα τη θάλασσα ή τα γραφικά σοκάκια. Οι αμέτρητες ταβέρνες που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, σερβίρουν νόστιμα πιάτα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία προμηθεύονται την ίδια μέρα από τους ψαράδες που αγκυροβολούν τις βάρκες τους στο κόλπο του Μώλου.
Στη Αλυκή μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο από την Παροικιά. 

Πίσω Αλυκή

Η παραλία Πίσω Αλυκή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ομώνυμο οικισμό, στις νοτιοδυτικές ακτές της Πάρου. Για να φτάσετε στη Πίσω Αλυκή ακολουθείτε το πλακόστρωτο πεζοδρόμιο της Αλυκής προς τα νότια. Στην συνέχεια ακολουθείτε τον δρόμο και μετά την αριστερή στροφή θα βρείτε μπροστά σας την παραλία.
Η Πίσω Αλυκή αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Δεν είναι οργανωμένη και αν δεν έχετε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης, μπορείτε να κρυφτείτε από τον ήλιο στη σκιά ενός από των δένδρων που φυτρώνουν κατά μήκος της παραλίας. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Εξαιτίας της θέσης της, έχει κύματα μόνο όταν φυσάει νότιος άνεμος. Επίσης διαθέτει άνετο ελεύθερο παρκινγκ.
Είναι βολικό μέρος κυρίως για οικογένειες με παιδιά, καθώς εκτός από την ηρεμία που προσφέρει, είναι πολύ κοντά στο οικισμό της Αλυκής, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό ή το απογευματινό σας γεύμα.

Αλυκή-Αγιος Νικόλαος

Ο Αγιος Νικόλαος βρίσκεται δυτικά της Αλυκής σε κοντινή απόσταση, μπορείτε να φτάσετε και με τα πόδια από τον οικισμό, 12 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου, στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού. Ο Αγιος Νικόλαος είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος και ήσυχη παραλία. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε μπορείτε να έχετε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε. Διαφορετικά, στο ανατολικό τμήμα της παραλίας θα βρείτε δένδρα που προσφέρουν σκιά. Αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Τα κρυστάλλινα νερά της που βαθαίνουν σταδιακά και η ησυχία της, την κάνουν κατάλληλη για παιδιά.
Στο πίσω μέρος του Αγιου Νικόλαου υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου, οπότε αν θέλετε να συνδυάσετε αθλητισμό με βουτιές, αυτό είναι το πιο κατάλληλο μέρος.
Ο οικισμός Αλυκή με τις καφετέριες και της ψαροταβέρνες βρίσκετε μόλις 500 μέτρα προς τα ανατολικά.

Κλαδιά

Η παραλία Κλαδιά βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου, στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού στην περιοχή Βουτάκος. Πρόκειται για ένα απομονωμένο μέρος χωρίς οργανωμένες τουριστικές υποδομές. Αποτελείται από ψηλό βότσαλο και, σε κάποια σημεία, άμμο. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα όπως νερό, σνακ και ομπρέλα θαλάσσης εφόσον διαθέτετε. Περίπου 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την παραλία βρίσκεται το γραφικό χωριό Αλυκή με πολλές ψαροταβέρνες, καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Φάραγγκας

O Φάραγγας αποτελείται από τρεις παραλίες. Μια μεγάλη αμμουδιά, η οποία είναι και οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars, καθώς και δύο μικρές παραλίες προς τα δυτικά. Και οι τρεις παραλίες του Φάραγγα χωρίζονται από υψώματα βράχων οι οποίοι φτάνουν ως την θάλασσα. Οι τρεις παραλίες βρίσκονται στις νότιες ακτές της Πάρου μέσα σε έναν κόλπο. Εξαιτίας αυτού είναι προστατευμένες από τους βόρειους ανέμους και σπάνια έχουν κύματα. Τις μέρες με καλή ορατότητα, από το Φάραγγα θα βλέπετε την Σίκινο και την Ίο
Και εδώ τα νερά είναι καταπράσινα και πεντακάθαρα. Η μεγάλη παραλία Φάραγγας, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αρκετά γεμάτη. Την επισκέπτονται τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες που μένουν στη νότια Πάρο. Οι δύο μικρές παραλίες αποτελούνται επίσης από χρυσή άμμο και δεν είναι οργανωμένες. Εκεί μπορείτε να αναζητήσετε ησυχία και αν σας αρέσουν οι καταδύσεις, να έχετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα καθώς μπορείτε να εξερευνήσετε τα υποβρύχια βράχια.
Ο Φάραγγας απέχει 16 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και 26 χιλιόμετρα από την Νάουσσα.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



 

Σχόλια

Τα Brands Μας