Έχεις απορία για τα Χανιά?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Χανιά / Χανια Παραλιες / ΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοδυτικές

ΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μάλεμε

Η παραλία Μάλεμε βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά, στις βόρειες ακτές, κοντά στο παλιό πολεμικό αεροδρόμιο. Η παραλία αποτελείται από άμμο, είναι οργανωμένη με ομβρέλες. Σχεδόν πάνω στην παραλία υπάρχει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, ταβέρνες και εστιατόρια. Το πιο ήσυχο μέρος του Μάλεμε βρίσκεται κοντά στο παλιό αεροδρόμιο. Η παραλία είναι εκτεθειμένη στο βόρειο άνεμο οπότε πρέπει να είστε έτοιμοι τις μέρες που φυσάει, για μεγαλύτερα κύματα.
Το μέρος παρουσιάζει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς εκεί ήταν το σημείο στο οποίο οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έκαναν την πρώτη τους προσέγγιση με σκοπό να καταλάβουν την Κρήτη, συναντώντας αξιόλογη αντίσταση από τον ντόπιο πληθυσμό.
Υπάρχει τακτική σύνδεση τοπικών λεωφορείων της παραλίας με τα Χανιά.

Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς βρίσκεται 11 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά. Η παραλία Πλατανιάς είναι μία από τις πιο γνωστές της περιοχής. Είναι οργανωμένη στο μεγάλο μέρος της. Εκεί θα βρείτε ομβρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και μια μεγάλη ποικιλία των θαλάσσιων σπορ όπως windsurfing, θαλάσσιο kayak και άλλα. Η παραλία είναι αμμουδερή με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Το τοπίο είναι επίσης όμορφο καθώς νότια της παραλίας υπάρχει το αμφιθεατρικό χωριό Πλατανιάς, βόρια το νησάκι των Αγίων Θεόδωρων και δυτικά η χερσόνησος Ροδόπου. Στην παραλία υπάρχουν επίσης νυχτερινά clubs, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθιστώντας των Πλατανιά τουριστικό θέρετρο.
Το χωριό Πλατανιάς εκτείνεται κατά μήκος της πασίγνωστης παραλίας από την μία πλευρά και ανεβαίνει σε ένα λόφο από την άλλη, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο εντυπωσιακή θέα. Από τα Χανιά προς τον Πλατανιά εκτελούνται συχνά δρομολόγια των τοπικών συγκοινωνιών, καθιστώντας την ως παραλία των Χανίων.

Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά. Η παραλία της Αγίας Μαρίνας είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες των Χανίων (Chaniabeaches) και αποτελείται από άμμο και πεντακάθαρα νερά και είναι πιο ήσυχη από την κοντινή παραλία του Πλατανιά. Δυτικά της Αγίας Μαρίνας μπορείτε να συναντήσετε μια σειρά από τεχνητούς κόλπους όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας προστατευμένοι από κύματα τις μέρες με δυνατό άνεμο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομβρέλες και θαλάσσια σπορ. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Μαρίνας πήρε το όνομα του από την κοντινή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Από τα Χανιά εκτελούνται συχνά βρομόλογα προς την περιοχή από της τοπικές συγκοινωνίες.
Ένα σημαντικό αξιοθέατο της Αγια Μαρίνας είναι το σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, το οποίο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα νότια του χωριού.

Μπάλος

Ο Μπάλος δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες παραλίες των Χανίων, αλλά μια από της καλύτερες της Ελλάδας. Το εξωπραγματικό τοπίο απίστευτης ομορφιάς, το οποίο ανήκει στο προστατευόμενο πρόγραμμα Natura, αποτελεί το διαμάντι της Κρήτης. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού 52 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Η παραλία αποτελείται από λευκή ψιλή άμμο που θυμίζει πούδρα και σε μερικά σημεία έχει ροζ απόχρωση η οποία προέρχεται από σπασμένα κοχύλια του Λιβυκού, λευκά και γαλαζοπράσινα ρηχά νερά.
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου δεν είναι μόνο πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους. Το τοπίο προσελκύει πολλά είδη πουλιών, τις Μεσογειακές φώκιες και τις χελώνες Caretta-Caretta.
Έξω από την βραχώδη περίφραξη της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, τα νερά είναι πιο βαθιά και κατάλληλα για καταδύσεις.
Ο καλύτερος και ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο Μπάλο, είναι με τα καραβάκια που έχουν ως αφετηρία το λιμάνι Κίσσαμου. Τα καραβάκια αυτά κάνουν μια στάση στο εντυπωσιακό νησάκι Ήμερη Γραμβούσα πριν φτάσουν στο Μπάλο. Εάν δεν διαθέτετε αυτοκίνητο τύπου jeep, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να επισκεφθείτε την παραλία οδικώς, ο χωματένιος δρόμος είναι δύσκολος και είναι μεγάλη ταλαιπωρία.
Στον Μπάλο δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις για αυτό πρέπει να έχετε μαζί σας αρκετό νερό, κάποιο γεύμα ή σνακ και καπέλο.

Κολυμπάρι

Η παραλία Κολυμπάρι βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Είναι μεγάλη σε μήκος και αποτελείται από άμμο και βαθιά και καθαρά νερά. Είναι εκτεθειμένη στο βόρειο άνεμο ο οποίος προκαλεί κυματισμό στην παραλία. Τα πιο ήσυχα μέρη της παραλίας βρίσκονται στο βορειοδυτικό άκρο του Κολυμπαριού, όπου ξεκινάει η χερσόνησος Ροδωπού, μια από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της Κρήτης με σπάνια φυσική ομορφιά.
Στο χωριό, το οποίο βρέχεται από την παραλία, υπάρχουν υποδομές όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και ταβέρνες, καφετέριες και bars.
Από το λιμάνι του Κολυμπαριού εκτελούνται δρομολόγια με παραδοσιακά καΐκια προς τις άγριες ακτές του Ροδωπού.

Κάτω Στάλος

Ο Σταλός βρίσκεται μόλις 8 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων. Η παραλία, Κάτω Σταλός, είναι οργανωμένη με θαλάσσια σπορ, ομβρέλες, ξαπλώστρες και αποτελείται από άμμο. Η περιοχή, καθώς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα την πόλη των Χανίων, είναι διάσημος τουριστικός προορισμός. Εκεί υπάρχουν ξενοδοχεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και bars.
Το χωριό Σταλός βρίσκεται νότια της παραλίας, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και είναι χτισμένο ανάμεσα σε λόφους και περικυκλωμένο από πανέμορφο φυσικό τοπίο.
Η παραλία Σταλός συνδέεται με συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τα Χανιά.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για τα Χανιά και τις παραλίες στα Χανιά, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο των Χανίων μέσω του live chat!   



Σχόλια

Τα Brands Μας