Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Παραλιες / Νοτιοανατολικές Παραλίες της Σύρου

ΣΥΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αζόλιμνος

Η παραλία Αζόλιμνος βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, στις νοτιανατολικές ακτές του νησιού. Η Σύρος διαθέτει παραθαλάσσιους οικισμούς και ο Αζόλιμνος είναι ένας από αυτούς. Η παραλία αποτελείται από χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη με όλες τις ανέσεις. Στην παραλία θα βρείτε επίσης κέντρα καταδύσεων τα οποία προσφέρουν αξέχαστες θαλάσσιες περιηγήσεις. Η περιοχή διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος και εξαετίας της μεγάλης ζήτησης είναι δύσκολο να βρει κανείς ελεύθερο δωμάτιο για διανυκτέρευση. Για αυτό αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το Αζόλιμνος, σας  συνιστάμε να κάνετε κράτηση όσο πιο νωρίς γίνεται.
Η ταβέρνες του οικισμού είναι γνωστές για την εξαιρετική κουζίνα, η οποία αποτελείται μόνο από τα καλύτερα θαλασσινά και ψάρια. Εάν δεν διαμένετε στο Αζόλιμνο, αξίζει να τον επισκεφτείτε για την κουζίνα του.
Οι κατοικίες της περιοχής βρίσκονται ανάμεσα σε δέντρα, κάνοντας τον Αζόλιμνο ήσυχο και χαλαρωτικό μέρος. Τα τοπικά λεωφορεία εκτελούν συχνά δρομολόγια στην παραλία από την Ερμούπολη.

Αμπελά

Η παραλία Αμπέλα, μια από τις πιο μικρές παραλίες της Σύρου, βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη Ερμούπολη. Αποτελείται από άμμο και δεν είναι οργανωμένη. Συνήθως είναι ήσυχη με μερικές κατοικίες από πίσω της, προστατευμένη από ανέμους και κύματα καθώς βρίσκεται μέσα σε μικρό κόλπο.
Το νησί το οποίο θα βλέπετε τις μέρες με καλή ορατότητα από την παραλία είναι η Αντίπαρος.
Δίπλα στην Αμπέλα θα βρείτε τον παραθαλάσσιο οικισμό Μέρας Γιαλός.

Αχλάδι

Η παραλία Αχλάδι βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σύρου, 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, σε κοντινή απόσταση από την Βάρη. Η παραλία τοποθετείται στο νοτιοδυτικό άκρο του κόλπου, δίπλα στο γραφικό λιμανάκι για ψαρόβαρκες. Αποτελείται από άμμο και ήρεμα νερά, προστατευμένα από τους ανέμους του Αιγαίου. Στην περιοχή υπάρχουν κάθε είδους εγκαταστάσεις για διαμονή, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες. Το Αχλάδι είναι επίσης γνωστό για τα φρέσκα θαλασσινά και ψάρια. Οι ταβέρνες τα προμηθεύονται από τους ψαράδες και τα σερβίρουν στους πελάτες την ίδια μέρα.
Η νυχτερινή ζωή της περιοχής είναι συγκεντρωμένη στην κοντινή Βάρη, ωστόσο παραλιακά θα συναντήσετε καφετέριες.
Ο κόλπος στο οποίο βρίσκεται η παραλία Αχλάδι, αποτελεί επίσης καταφύγιο για ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.
Η παραλία συνδέεται με την Ερμούπολη με τοπική γραμμή λεωφορείων.

Μέγας Γιαλός

Μέγας Γιαλός είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Σύρου. Ο οικισμός βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού, 12 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η παραλία είναι αμμώδη με ρηχά, πεντακάθαρα και ήρεμα νερά, προστατευμένα από του ισχυρούς καλοκαιρινούς βοριάδες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, με λεωφορείο από την Ερμούπολη, το οποίο εκτελεί συχνά δρομολόγια. Ο Μέγας Γιαλός, τοποθετημένος σχεδόν στην μέση της νότιας ακτής της Σύρου, βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο ώστε να κάνει την βόλτα σας προς άλλες παραλίες πολύ πιο σύντομη και με λιγότερη ταλαιπωρία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο που περνάει από σχεδόν όλες της νότιες παραλίες της Σύρου. 
Στην περιοχή υπάρχουν κάθε είδους τουριστικές εγκαταστάσεις, ταβέρνες, καφετέριες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα νησιά που θα διακρίνετε κοιτάζοντας νότια, είναι η Πάρος και η Αντίπαρος.

Σαντορινιοί

Η παραλία Σαντορινιοί, μία από τις ήσυχες και απομονωμένες παραλίες της Σύρου, πήρε το όνομα της από Σαντορινιούς μετανάστες οι οποίοι κατοίκισαν στην περιοχή. Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού. Αποτελείται από άμμο, δεν είναι οργανωμένη και είναι τοποθετημένη μεταξύ του Αζόλιμνου και της Βάρης. Στην περιοχή της παραλίας υπάρχει μόνο μια ταβέρνα οπότε όταν την επισκεφτείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τα βράχια απέναντι, αριστερά και δεξιά της παραλίας παρουσιάζουν υποθαλάσσιο ενδιαφέρον, για αυτό αν σας αρέσει να κολυμπάτε με μάσκα, πρέπει οπωσδήποτε να την έχετε μαζί σας.

Φάμπρικα

Η Φάμπρικα βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη και σε κοντινή απόσταση από την Βάρη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σύρου. Η περιοχή διαθέτει τουριστικές υποδομές όπως ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφετέριες, αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος. Οι ταβέρνες στη Φάμπρικα είναι γνωστές για τα πιάτα θαλασσινών. Η παραλία αποτελείται από άμμο και είναι μερικώς οργανωμένη. Οι τολμηροί κολυμβητές μπορούν να επισκεφτούν την βραχονησίδα που βρίσκεται απέναντι από την παραλία.

 

Φωκιότρυπες

Η παραλία Φωκιότρυπες βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Σύρου. Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη και μόλις 1,5 χιλιόμετρα από τον Αζόλιμνο αποτελεί το μέρος για χαλάρωση και απολαυστικό κολύμπι. Ακολουθώντας το μονοπάτι από τον Αζόλιμνο, μέσα σε 15 λεπτά θα βρίσκεστε στις Φωκιότρυπες (συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη). Περικυκλωμένη από κατακόρυφους βράχους, η παραλία είναι ότι πρέπει για λάτρες της μάσκας και της φύσης. Ονομάστηκε έτσι λόγω της συχνής εμφάνισης στην περιοχή του προστατευόμενου και σπάνιου είδους φώκιας Monachus-Monachus.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σύρο και τις παραλίες της Σύρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σύρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας