Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Παραλιες / Νοτιοδυτικές Παραλίες της Σύρου

ΣΥΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αρμεός

Η παραλία Αρμεός βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σύρου, 9 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, νότια του Γαλησσά (πίσω από έναν λόφο). Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περπατήσετε από την παραλία του Γαλησσά, αλλά η ομορφιά και η ησυχία του Αρμεού θα σας αποζημιώσει.. Στην παραλία δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και δεν είναι οργανωμένη, για αυτό σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα όπως νερό και σνακ. Αποτελείται από βότσαλο και βράχους με πεντακάθαρα νερά. Είναι προστατευμένη από τους ισχυρούς ανέμους και είναι κατάλληλη για καταδύσεις λόγω βραχώδους υποθαλάσσιου εδάφους. Εξαιτίας της απομόνωσης της, η παραλία προσελκύει και γυμνιστές.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε κοντινή απόσταση από το Αρμεός βρίσκεται το γνωστό εκκλησάκι Αγιος Στέφανος, χτισμένο μέσα σε σπηλιά.
Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεωφορείο από την Ερμούπολη για την παραλία του Γαλησσά και στην συνέχεια να συνεχίσετε με τα πόδια για μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Γαλησσάς

Ο Γαλησσάς είναι μια από της πιο γνωστές παραλίες της Σύρου, η οποία πήρε το όνομα της από τον ομώνυμο οικισμό. Ο Γαλησσάς αποτελεί το πιο γνωστό παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Σύρου. Βρίσκεται στις δυτικές ακτές του νησιού, 8 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη. Η παραλία είναι αμμώδη και οργανωμένη, θα συναντήσετε ξαπλώστρες και ομβρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ από τα οποία το windsurfing διατηρεί την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αθλητών. Επειδή είναι τοποθετημένη μέσα σε κόλπο, είναι προστατευμένη από τους βοριάδες και νοτιάδες, τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ήρεμα.
Στον Γαλησσά θα βρείτε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια και bars. Λόγω της θέσης της περιοχής το ηλιοβασίλεμα θα σας μείνει αξέχαστο.
Νότια της παραλίας του Γαλησσά, βρίσκεται η απομονωμένη και ήσυχη παραλία Αρμελος, στην οποία μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια.
Ο Γαλησσάς συνδέεται με συχνά δρομολόγια λεωφορείων με την Ερμούπολη.

Κόκκινα

Η παραλία Κόκκινα ονομάστηκε έτσι εξαιτίας των βράχων, τα οποία την συνθέτουν και έχουν κόκκινο χρώμα. Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, στις νοτιοδυτικές ακτές της Σύρου. Στα ανατολικά της παραλίας, σε κοντινή απόσταση, στο οικισμό Φοίνικας, μπορείτε να προμηθευθείτε τα απαραίτητα καθώς τα Κόκκινα δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχει κάποιο αναψυκτήριο. Η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά, αποτελείται από βότσαλα και βραχώδη ακτή, είναι απομονωμένη και για αυτό δεν βρίσκεται στις πρώτες προτιμήσεις των τουριστών. Εμείς σας την συνιστάμε για την απόλυτη χαλάρωση. Στα Κόκκινα θα φτάσετε με λεωφορείο από την Ερμούπολη.

Κόμιτο

Η Παραλία Κόμητο είναι μια από τις πιο νότια τοποθετημένες παραλίες της Σύρου. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη, δεν είναι ευρέως γνωστή στους επισκέπτες της Σύρου. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και επειδή το πιο κοντινό κατάστημα βρίσκεται στην παραλία Αγκαθωπές, πρέπει να την επισκεφτείτε έχοντας μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια. Στο Κόμητο θα συναντήσετε περιορισμένες ομβρέλες και επιλογές σε θαλάσσια σπορ. Η ησυχία, τα πεντακάθαρα νερά, το ηλιοβασίλεμα και η φυσική ομορφιά της Σύρου να την περικυκλώνει, θα σας αποζημιώσει!
Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει πρώτα να κατευθυνθείτε προς Ποσειδωνία και μετά να συνεχίσετε νότια.

Φοίνικας

Η παραλία Φοίνικας «ανήκει» στον ομώνυμο οικισμό ο οποίος μοιράζεται τον κόλπο με την Ποσειδωνία. Σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Ερμούπολη, ο Φοίνικας διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Σύρου. Αυτό το όμορφο τουριστικό θέρετρο διαθέτει όλες τις ανέσεις για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, ταβέρνες οι οποίες εντυπωσιάζουν με το άριστης ποιότητας φαγητό, το λιμάνι που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα yacht, κάνουν το Φοίνικα ελκυστικό προορισμό.
Η παραλία αποτελείται από άμμο και βότσαλα, είναι οργανωμένη και θα αφήσει του λάτρες των θαλάσσιων σπορ ικανοποιημένους.
Συνδέεται με την Ερμούπολη με συχνά δρομολόγια λεωφορείων.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σύρο και τις παραλίες της Σύρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σύρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας