Έχεις απορία για την Αθήνα?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Tips για Αθήνα / Γενικά tips (Πλάκα Αθήνα)

Η Πλάκα στην Αθήνα, βρίσκεται κάτω από τον βόρειο βράχο της Ακρόπολης σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος (περίπου 10 λεπτά με τα πόδια). Κατεβαίνοντας την Ερμού, περίπου στην μέση του πεζοδρομίου στρίβετε αριστερά και θα καταλήξετε στα περίφημα σοκάκια.

Η αρχιτεκτονική της Πλάκας ταξιδεύει τους επισκέπτες στις παλιές εποχές της Αθήνας, είναι πλούσια σε μνημεία της αρχαίας Αθήνας, μουσεία, με θέα τον Παρθενώνα. Τα σοκάκια της πλάκας είναι γεμάτα με μαγαζιά τα οποία πουλάνε σουβενίρ, προϊόντα της ελληνικής γης όπως ελαιόλαδο, ελιές, σιροπιαστά και γλυκά του κουταλιού. Η σύγχρονη πλάκα προσφέρει μεγάλη ποικιλία εστιατορίων και ταβερνών, καφετέριες και μεζεδοπωλεία.

Το πιο γνωστό κομμάτι της Πλάκας είναι τα Αναφιώτικα. Ονομάστηκε έτσι, σύμφωνα με την ιστορία, επειδή η πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν άστεγοι από το νησί Ανάφη, οι οποίοι χτίσανε τα πρώτα σπίτια.

Χτισμένη πάνω σε βράχο, γεμάτη με μεζεδοπωλεία και café-bar, θυμίζει περισσότερο ελληνικό νησί παρά Αθήνα. Πάνω σε απότομα πλακόστρωτα σκαλάκια, βρίσκονται τα πιο γνωστά μαγαζιά της περιοχής. Εκεί θα μπορείτε να γευθείτε τσίπουρο ή ρακί, ούζο και ότι άλλο επιθυμείτε.

triphelp

Για περισσότερα tips για την Αθήνα μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Αθήνας μέσω του live chat ή επισκεφτείτε το Tips για Αθήνα.

Σχόλια

Τα Brands Μας