Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Παραλιες / ΣΙΦΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

ΣΙΦΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Ο Φάρος είναι άλλος ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την Απολλωνία και 13 χιλιομέτρων από τις Καμάρες, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σίφνου.
Στην περιοχή και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται τρεις παραλίες, η παραλία του Φάρου στη μέση, η Φασολού νότια και το Γλυφό βόρεια. Και οι τρεις αποτελούνται από άμμο, δεν είναι οργανωμένες και διαθέτουν ήσυχα και πεντακάθαρα νερά. Δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την σκιά των δένδρων, αν φυσικά δεν σας πρόλαβε κάποιος άλλος επισκέπτης.
Στο Φάρο υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και η διαμονή σας εκεί, θα χαρακτηριστεί από την απόλυτη ησυχία και ηρεμία. Αν δεν μένετε στο Φάρο, πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα πιάτα και την θέα των ταβερνών της περιοχής.
Ο Φάρος στο παρελθόν αποτελούσε το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και εκεί βρίσκονταν τα περισσότερα εργαστήρια αγγειοπλαστικής. Ίσως εκεί, γεννήθηκε και αναπτύχτηκε αυτή η χαρακτηριστική για την Σίφνο τέχνη.
Αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι στο Θεατράκι του Φάρου, τους καλοκαιρινούς μήνες, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.
Από τον Φάρο μπορείτε, χρησιμοποιώντας το μονοπάτι Φάρου-Χρυσοπηγής, να φτάσετε στην παραλία Αποκοθτού και στη Χρυσοπηγή που αποτελεί το πιο γνωστό μέρος της Σίφνου.
Προς το Φάρο εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από την Απολλωνία και τις Καμάρες.
 

 

 

Ο Πλατύς Γιαλός είναι η πιο γνωστή παραλία της Σίφνου. Βρίσκεται στις Νότιες ακτές του νησιού, 9 χιλιόμετρα από την Απολλωνία η οποία είναι η πρωτεύουσα της Σίφνου και 14 χιλιόμετρα από το τις Καμάρες, το κεντρικό λιμάνι του νησιού.  Ο Πλατύς Γιαλός είναι ένα τουριστικό θέρετρο της Σίφνου. Στην περιοχή υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις οι οποίες ικανοποιούν όλες τις ανάγκες. Οι επιλογές για διανυκτέρευση είναι πολλές, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες, καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των τουριστών. Στις πολυάριθμες ταβέρνες και εστιατόρια σερβίρονται φανταστικά πιάτα, που τονίζουν τις τοπικές γαστρονομικές εμπνεύσεις, υπενθυμίζοντας στους επισκέπτες του νησιού το γιατί η Σίφνος θεωρείται κυκλαδίτικος γαστρονομικός παράδεισος. Υπάρχουν επίσης mini markets, τουριστικά γραφεία και καφετέριες οι οποίες τις βραδινές ώρες μετατρέπονται σε μπαράκια.
Η παραλία είναι αμμώδης και οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, κέντρο θαλάσσιων σπορ και beach bars. Σε κοντινή απόσταση από τον Πλατύ Γιαλό, βόρεια της παραλίας, βρίσκεται η Παναγία του Βουνού, ένα μοναστήρι το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και να βγάλετε φωτογραφείς με αξέχαστη θέα. Ο Πλατύς Γιαλός βρίσκεται επίσης, κοντά σε ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Σίφνου, τη Χρυσοπηγή, η οποία είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων ανατολικά της παραλίας.
Προς τον Πλατύ Γιαλό εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από όλα τα χωριά της Σίφνου.

 

Χρυσοπηγή βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Η Σίφνος είναι γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα μοναστήρια της, αυτό της Χρυσοπηγής όμως είναι το πιο γνωστό και εντυπωσιακό. Το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής χτίστηκε το 1650, πάνω σε ένα ακρωτήρι το οποίο είναι ουσιαστικά ένας βράχος, ο οποίος είναι αποκεκομμένος από την Σίφνο με μία ρωγμή κατά όλο το πλάτος του. Η Χρυσοπηγή είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Σίφνου το οποίο ταξιδεύει με θαυμασμό σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει να θαυμάσει από κοντά κάθε επισκέπτης της Σίφνου.
Κοντά στην Χρυσοπηγή βρίσκεται η παραλία Αποκοφτό. Αποτελείται από άμμο, πεντακάθαρα νερά τα οποία σπάνια έχουν κύματα, καθώς η παραλία βρίσκεται σε κόλπο, και δεν είναι οργανωμένη. Για να προστατευθείτε από τον ήλιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκιά των δένδρων τα οποία φτάνουν σχεδόν έως την θάλασσα. Οι λάτρες των καταδύσεων με μάσκα μπορούν να εξερευνήσουν τον υποθαλάσσιο κόσμο αριστερά και δεξιά της παραλίας, όπου υπάρχουν βράχια, αλλά και να κάνουν τον κύκλο της Χρυσοπηγής.
Από το βόρειο τμήμα του Αποκοφτού, ξεκινάει το μονοπάτι Φάρου-Χρυσοπηγής. Αν το ακολουθήσετε, θα φτάσετε στο λιμανάκι του Φάρου με τις τρεις παραλίες του. Εκεί υπάρχουν γραφικές ταβέρνες, γνωστές για την εξαιρετική ποιότητα των πιάτων τους και την φιλοξενία των ιδιοκτητών τους. 
Στην Χρυσοπηγή μπορείτε να βρείτε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια και ενοικιαζόμενες βίλλες και παραδοσιακές ταβέρνες.
Προς την περιοχή εκτελούνται δρομολόγια τοπικών λεωφορείων από τις Καμάρες και την Απολλωνία.
Τρία χιλιόμετρα νότια της Χρυσοπηγής, βρίσκεται η γνωστή παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο της Σίφνου.

 

Η παραλία Σαούρες βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σίφνου στην περιοχή Χρυσοπηγή. H Χρυσοπηγή με το μοναστήρι της Χρυσοπηγής, χτισμένο το 1650 πάνω στο βράχο ο οποίος είναι αποκομμένος από την ακτή με μια ρωγμή, είναι το πιο γνωστό και το πιο πολυφωτογραφημένο μέρος της Σίφνου. Η παραλία Σαούρες βρίσκεται δυτικά του μοναστηρίου και είναι μικρή σε μήκος και αποτελείται από βότσαλο. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και ήρεμα.
Προς την περιοχή θα εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων.

 

Η Παραλία Σεράλια βρίσκεται στην νότια πλευρά του Κάστρου, 3 χιλιόμετρα από την Απολλωνία. Το Κάστρο της Σίφνου, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού. Χτισμένο πάνω σε ένα λόφο στις ανατολικές ακτές της Σίφνου, ήταν η πρωτεύουσα του νησιού. Η βόλτα στα σοκάκια του Κάστρου είναι το must για κάθε επισκέπτη της Σίφνου και η θέα στην ανατολική πλευρά του χωριού με το γραφικό εκκλησάκι της Εφταμάρτυρος κόβει την ανάσα. Από εκεί, τις μέρες με καλή ορατότητα, το απίστευτο αυτό σκηνικό συμπληρώνει η θέα της Αντίπαρου.
Η παραλία Σεράλια αποτελούσε το αρχαίο λιμάνι της Σίφνου και σήμερα είναι ένα ήσυχο και πανέμορφο μέρος. Το μήκος της παραλίας δεν ξεπερνάει τα 30 μέτρα και οι μικρές ταβερνούλες που βρίσκονται εκεί συμπληρώνουν την πανέμορφη κυκλαδίτικη εικόνα.
Προς το Κάστρο εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από την Απολλωνία και τις Καμάρες. Για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περπατήσετε μερικά μέτρα από το τέλος του δρόμου.

 

Η παραλία Φασολού βρίσκεται στην περιοχή Φάρος, ένα παραθαλάσσιο οικισμό της Σίφνου. Είναι μια αμμώδη παραλία με ήρεμα και πεντακάθαρα νερά, η οποία δεν είναι οργανωμένη και το χαρακτηριστικό της είναι η απόλυτη γαλήνη. Σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από τις Καμάρες και 7 χιλιομέτρων από την Απολλωνία αξίζει να την επισκεφτείτε, όχι μόνο για να χαλαρώσετε αλλά και για να εξερευνήσετε την περιοχή του Φάρου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου. Εκεί θα βρείτε πανέμορφες ταβέρνες και καφετέριες καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Για να φτάσετε στην Φασολού, θα επιβιβαστείτε στο λεωφορείο που πηγαίνει προς Φάρο και μετά θα περπατήσετε νότια, για περίπου δέκα λεπτά.

 

Τα Βρουλίδια βρίσκονται στις βορειοδυτικές ακτές της Σίφνου. Απέχει 12 χιλιόμετρα από την Απολλωνία και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η πιο όμορφη παραλία της Σίφνου. Το φυσικό τοπίο είναι εντυπωσιακό και παρθένο χωρίς ιδιαίτερη ανθρώπινη παρέμβαση. Επειδή τα Βρουλίδια βρίσκονται σε κόλπο, έχουν από τις δύο πλευρές της, επιβλητικούς λόφους με ελάχιστη βλάστηση.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αν και υπάρχει αναψυκτήριο, ψητοπωλείο και κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αποτελείται από λείο και χοντρό βότσαλο το οποίο συνεχίζει λίγα μέτρα μέσα στην θάλασσα και μετά ξεκινάει η άμμος. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα με γαλαζοπράσινο χρώμα και η θέα των Βρουλιδίων από ψηλά αξίζει μια αναμνηστική φωτογραφία.
Τα Βρουλίδι, λόγω της απομονωμένης θέση, είναι μια ήσυχη παραλία η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στους επισκέπτες της Σίφνου.

Η Χερρόνησος είναι ένας μικρός και πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός. Απέχει 14 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σίφνου, την Απολλωνία και 10 χιλιόμετρα από από τις Καμάρες, το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου, στο σχεδόν βορειότερο σημείο του νησιού. Η Σίφνος είναι γνωστή για την κουζίνα της και η Χερρόνησος αποτελεί τον πρεσβευτή του νησιού όσον αφορά πιάτα με θαλασσινά και ψάρια. Οι δυο παραθαλάσσιες ταβέρνες προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους από τους ψαράδες οι οποίοι χρησιμοποιούνε την Χερρόνησο ως λιμάνι, λίγες ώρες πριν σας σερβίρουν το φαγητό σας.
Η παραλία στη Χερρόνησο είναι μικρή και αμμώδης. Δεν είναι οργανωμένη οπότε δεν θα συναντήσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκιά ενός από τα δένδρα για να προστατευτείτε από τον ήλιο. Επειδή η Χερρόνησος βρίσκεται σε κόλπο, τα νερά της παραλίας είναι πάντα ήρεμα.
Η πολυκοσμία είναι το κάτι σπάνιο σε αυτήν την περιοχή. Την επισκέπτονται κυρίως οι ντόπιοι και κάποιοι διαθέτουν τις θερινές του οικίες στην Χερρόνησο.
Ο συνδυασμός του μεσημεριανού μπάνιου και φαγητού στην Χερρόνησο, είναι κάτι το οποίο συνιστάμε ανεπιφύλακτα.

 

Το Βαθύ είναι ένας πανέμορφος και γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στις νοτιοδυτικές ακτές τις Σίφνου. Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Απολλωνία και 15 χιλιόμετρα από τις Καμάρες. Είναι τοποθετημένο σε κόλπο όπου τα παραδοσιακά Κυκλαδίτικα καΐκια και ιδιωτικά σκάφη βρίσκουν καταφύγιο. Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος για τα δεδομένα της Σίφνου, με χρυσή άμμο, ομπρέλες, ξαπλώστρες και ήρεμα και πεντακάθαρα νερά. Οι ομπρέλες πολλές φορές δεν αρκούν για όλους τους επισκέπτες του Βαθύ, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε την σκιά ενός από τα δένδρα στην παραλία.
Στο Βαθύ υπάρχουν τουριστικές εγκαταστάσεις. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά τα οποία προμηθεύονται από ντόπιους ψαράδες, καφετέριες με θέα την παραλία καθώς και εργαστήρια της σιφνέικης αγγειοπλαστικής, γνωστής για την υψηλή της ποιότητα. Επίσης στο Βαθύ βρίσκεται το μεγαλύτερο συγκρότημα με καταλύματα στην Σίφνο.
Στο Βαθύ μπορείτε να φτάσετε με τοπικό λεωφορείο από την Απολλωνία και τις Καμάρες.

 

Καμάρες είναι το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου και διαθέτει μια μεγάλη σε μήκος παραλία. Είναι αμμώδης με πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες, με θέα το λιμάνι και τον εντυπωσιακό κόλπο με τα βουνά στις τρεις πλευρές του. Η παραλία στις Καμάρες είναι κατάλληλη για ολοήμερη ηλιοθεραπεία καθώς βλέπει δυτικά και μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και τις τελευταίες ακτίνες του ήλιου, όπως επίσης να τραβήξετε εντυπωσιακές φωτογραφίες. Οι Καμάρες έχουν ένα χαρακτηριστικό για τις Κυκλάδες, νησιώτικο αέρα. Ο οικισμός διαθέτει μεγάλο αριθμό από παραδοσιακές ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν πιάτα ντόπιας κουζίνα, η οποία είναι γνωστή για την ποιότητα της, αλλά και φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, από την νότια πλευρά του λιμανιού, σκαρφαλώνουν στο βουνό και από την άλλη, εκτίνονται κατά μήκος της παραλίας.
Για να απολαύσετε ακόμα πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, μπορείτε να ανεβείτε στην εκκλησία του Αγιου Συμεών. Τα σκαλιά ξεκινούν από την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου στο γυρισμό μπορείτε να ξεκουραστείτε σε μια από τις καφετέριες ή ταβέρνες.
Οι Καμάρες συνδέονται με δρομολόγια λεωφορείων από σχεδόν όλη την Σίφνο.

 

Η Φυκιάδα βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Σίφνου. Είναι αμμώδη παραλία η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Τοποθετημένη σε ένα κόλπο ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους, είναι κρίμα που είναι επισκέψιμη μόνο με πλωτό μέσο.

 

Η παραλία Βλυχάδα βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σίφνου, μεταξύ του Βαθύ και του κεντρικού λιμανιού του νησιού. Είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος ή μέσω ενός αρκετά δύσκολου μονοπατιού. Η μικρή αυτή παραλία είναι εντελώς απομονωμένη και αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Βρίσκεται σε μικρό κόλπο όπου τα νερά είναι ήσυχα και κατάλληλα για να δέσει ένα σκάφος.

 

Η παραλία Τσόπος βρίσκεται στο νότιο άκρο του κόλπου στο Βαθύ. Στις νοτιοδυτικές παραλίες της Σίφνου, σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την Απολλωνία και 15 χιλιομέτρων από τις Καμάρες, το Βαθύ είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός με τουριστικές υποδομές. Ο Τσόπος είναι μια μικρή και αμμώδη παραλία με θέα τον οικισμό του Βαθύ.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε χρησιμοποιώντας το λεωφορείο προς το Βαθύ.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σίφνο και τις παραλίες της Σίφνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σίφνου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας