Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Παραλιες / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Βλυχάδα

Η παραλία Βλυχάδα βρίσκεται στις νότιες ακτές της Σαντορίνης, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Θήρα. Και εδώ, η παραλία αποτελείται από μαύρη άμμο, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και έχει πεντακάθαρα νερά. Προς την παραλία δεν εκτελούνται δρομολόγια τοπικών λεωφορείων και αυτό την κάνει πιο ήσυχη και χαλαρωτική. Τα λευκά βράχια στο πίσω μέρος της παραλίας, τα οποία εκτίνονται κατά μήκος της, κάνουν την Βλυχάδα μια από τις πιο εντυπωσιακές της Σαντορίνης. Στο ανατολικό άκρο της παραλίας βρίσκεται ένα όμορφο λιμανάκι στο οποίο δένουν τα παραδοσιακά καΐκια και μερικές φορές εμφανίζονται εκεί πάπιες και κύκνοι, γνωστοί πλέον επισκέπτες.
Στην περιοχή της Βλυχάδας υπάρχει το Santorini Arts Factory, ένας υπέροχος χώρος, ο οποίος κάποτε φιλοξενούσε εργοστάσιο ντομάτας, στον οποίον πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης, στην περιοχή θα βρείτε μουσείο της γνωστής Σαντορινιάς ντομάτας.
Η Βλυχάδα φιλοξενεί επίσης ένα από τα πιο εντυπωσιακά beach bars, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε μετά από μια κουραστική μέρα στην παραλία.

Κόκκινη Παραλία

Η Κόκκινη Παραλία είναι μια από τις πιο γνωστές στο κόσμο και μια από τις καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη Θήρα και 23 χιλιομέτρων από την Οία. Η Κόκκινη Παραλία πήρε το όνομα της από το κόκκινο χρώμα των βράχων οι οποίοι την περικυκλώνουν, αλλά το σπάνιο αυτό σκηνικό συμπληρώνουν τα μαύρα βότσαλα από τα οποία αποτελείται η παραλία.
Η Κόκκινη Παραλία δεν είναι οργανωμένη, αν και υπάρχουν ομπρέλες  και ξαπλώστρες στις οποίες όμως σπάνια βρίσκει κανείς θέση. Για τον λόγο αυτό σας προτείνουμε να φτάσετε νωρίς στην παραλία. Επίσης, πρέπει να έχετε υπόψη ότι και ο χώρος για πετσέτα θαλάσσης μπορεί να είναι ανεπαρκής λόγω πολυκοσμίας. Μπορείτε να έχετε μαζί σας μάσκα καθώς τα υποθαλάσσια βράχια είναι και αυτά εντυπωσιακά! Επίσης, να είστε έτοιμοι για υψηλές θερμοκρασίες στην Κόκκινη Παραλία. Επειδή είναι προστατευμένη από βόρειους ανέμους, δεν υπάρχει δροσερό αεράκι. 
Η επίσκεψη στην Κόκκινη Παραλία μπορεί να συνδυαστεί με περιήγηση στο αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, όπου ανακαλύφθηκε ο διάσημος αρχαίος οικισμός θαμμένος κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα.
Για να φτάσετε στην παραλία, μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο και να συνεχίσετε με τα πόδια, περίπου 10 λεπτά, ή με καραβάκι από Περίσσα. Προς Κόκκινη Παραλία εκτελούνται επίσης δρομολόγια τοπικών λεωφορείων.   

Μέσα Πηγάδια

Η παραλία Μέσα Πηγάδι βρίσκεται στο περιοχή του Ακρωτηρίου, 14 χιλιόμετρα από την Θήρα. Αποτελείται από μαύρη άμμο, βότσαλα αλλά και μεγάλες πέτρες οι οποίες όμως βρίσκονται σε ικανοποιητική απόσταση από το σημείο στο οποίο σκάει το κύμα. Στο πίσω μέρος της παραλίας υπάρχουν κατακόρυφοι βράχοι και μέσα σε ένα κομμάτι από αυτούς, έχουν χτιστεί οι βαρκάδες.
Στο Μέσα Πηγάδι θα βρείτε περιορισμένο αριθμό από ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και μια ταβέρνα. Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο μέσω χωματόδρομου.

Κολούμπο

Η παραλία Κολούμπο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Θήρα, στις βορειοανατολικές ακτές της Σαντορίνης. Το χαρακτηριστικό της είναι τα κατακόρυφα βράχια στο πίσω μέρος της αλλά και το γεγονός ότι είναι μια από τις λίγες παραλίες της Σαντορίνης η οποία έχει παραμείνει παρθένα, χωρίς υποδομές.
Αποφύγετε την επίσκεψη στο Κολούμπο τις μέρες με ισχυρούς βοριάδες καθώς η παραλία δεν είναι προστατευμένη.
Εξαιτίας της έλλειψης των υποδομών σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια και κυρίως νερό και αντηλιακό.
Είναι αξιοσημείωτο να γνωρίζετε ότι περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της παραλίας, βρίσκεται υποθαλάσσιος κρατήρας ηφαιστείου, το οποίο εξερράγη το 1650.
Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να περπατήσετε μια μικρή απόσταση από το σημείο που θα παρκάρετε (συμβουλευθείτε τον παρακάτω χάρτη).

Βουρβούλος

Η παραλία Βουρβούλος είναι ένα απομονωμένο μέρος στις βορειοανατολικές ακτές της Σαντορίνης, 4 χιλιόμετρα από την Θήρα. Ο Βουρβούλος συνιστάται για στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες της Σαντορίνης. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη καθώς δεν είναι γνωστή στους επισκέπτες του νησιού.  Λόγω της θέσης της, ο Βουρβούλος είναι εκτεθειμένος στους βόρειους ανέμους οι οποίοι φέρνουν μεγάλα κύματα στην ακτή. Σε κάποια σημεία της παραλίας θα βρείτε άμμο για πιο βολική ηλιοθεραπεία.
Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ταβέρνα οι οποία σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Πορί

Η παραλία Πορί βρίσκεται στην βορειοανατολική Σαντορίνη, 5 χιλιόμετρα από το Ημεροβίγλι. Είναι αρκετά απομονωμένη και στην παραλία επικρατεί παρόμοιο κόκκινο χρώμα με αυτό της Κόκκινης Παραλίας. Στο Πορί υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι το οποίο χρησιμοποιείται από ψαρόβαρκες, οι οποίες προμηθεύουν τις ταβέρνες της παραλίας με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Είναι το κατάλληλο μέρος για όσους επιθυμούν τον συνδυασμό του χαλαρού μπάνιου και φρέσκου θαλασσινού φαγητού με θέα το Αιγαίο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Μπαξέδες

Η παραλία Μπαξάδες βρίσκετε στην βόρεια Σαντορίνη, μόλις 4 χιλιόμετρα από την Οία. Η παραλία αποτελείται από μαύρη άμμο και είναι από τις μεγαλύτερες στην βόρεια Σαντορίνη. Τις Μπαξάδες επισκέπτονται κυρίως οι ντόπιοι και είναι κατάλληλη παραλία για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία και προτιμούν ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και άλλες παραλίες τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε μετά ή πριν τις Μπαξάδες. Στην περιοχή υπάρχει περιορισμένος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και ταβέρνες. Σας συνιστάμε να αποφύγετε την παραλία τις μέρες κατά την διάρκεια των οποίων επικρατούν βόρειοι άνεμοι καθώς λόγο της θέσης της, δημιουργούνται κύματα.

Μονόλιθος

Η παραλία Μονόλιθος βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σαντορίνης, 7 χιλιόμετρα από την Θήρα, κοντά στο αεροδρόμιο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και προσελκύει κυρίως οικογένειες με παιδιά. Για τον λόγο αυτό η περιοχή του Μονόλιθου θεωρείται ένα μικρό οικογενειακό τουριστικό θέρετρο. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, beach volley και παιδική χαρά.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία υπάρχουν τουριστικές υποδομές. Εστιατόρια και ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κάνουν την περιοχή του Μονόλιθου ελκυστική για τους επισκέπτες της Σαντορίνης.

Περίσσα

Η Περίσσα είναι μια από τις καλύτερες παραλίες στην Σαντορίνη. Σε απόσταση 13 χιλιομέρτων από την Θήρα, την πρωτεύουσα του νησιού, είναι η πιο μεγάλη σε μήκος παραλία του νησιού και η φυσική συνέχεια του Περίβολου. Η Περίσσα βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές της Σαντορίνης και για αυτό είναι προστατευμένη από τους ισχυρούς καλοκαιρινούς βόρειους ανέμους, με τα νερά της να είναι σχεδόν πάντα ήρεμα. Τα δυο κύρια χαρακτηριστικά της Περίσσας είναι η μαύρη άμμος η οποία εκτίνεται κατά μήκος της παραλίας και ο βράχος του Προφήτη Ηλία, γνωστός ως Μέσα Βουνό, με λευκό χρώμα. Οι επιλογές των θαλάσσιων σπορ είναι πολλές καθώς υπάρχουν πολλά κέντρα τα οποία προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο, από απλό kayak έως jet ski. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα, θα συναντήσετε πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες οι οποίες είναι ανεπαρκείς μόνο μετά τα μέσα της τουριστικής περιόδου.
Η περιοχή της Περίσσας μπορεί να χαρακτηριστεί ως τουριστικό θέρετρο. Εδώ μπορεί να βρει κανείς ξενοδοχεία, από τα πιο απλά έως πολυτελή, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, εστιατόρια, beach bars και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία βρίσκονται τα ερείπια της Αρχαίας Θήρας, την οποία πρέπει να επισκεφτείτε.
Στην Περίσσα μπορείτε να φτάσετε χρησιμοποιώντας την γραμμή των τοπικών λεωφορείων.

Περίβολος

Ο Περίβολος αποτελεί την κοσμοπολίτικη παραλία της Σαντορίνης. Είναι η φυσική συνέχεια της Περίσσας με μαύρη άμμο και πεντακάθαρα νερά. Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, σε κάποια σημεία και σε μέγεθος κρεβατιού, κέντρα θαλάσσιων σπορ με σχεδόν όλες τις επιλογές, καθώς και γήπεδα volley.
Κατά μήκος του Περίβολου θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια με εξαιρετική κουζίνα, beach bars τα οποία συγκεντρώνονται στην παραλία που είναι από τα καλύτερα της Σαντορίνης και διοργανώνουν διάφορα events, όπως για παράδειγμα τουρνουά beach volley κ.α.
Ο Περίβολος διαθέτει επίσης αρκετά clubs στα οποία η διασκέδαση κρατάει μέρα και νύχτα. 
Στην περιοχή του Περίβολου αλλά και στον κοντινό Αγιο Γεώργιο, οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τα καταλύματα. Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλλες.
Προς τον Περίβολο εκτελούνται δρομολόγια λεωφορείων από την Θήρα αλλά και την Περίσσα.

Καμάρι

Η παραλία Καμάρι βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Θήρα, στις νοτιοανατολικές ακτές της Σαντορίνης. Το χαρακτηριστικό και σε αυτήν την παραλία είναι η μαύρη άμμος. Το Καμάρι, στα αρχαία χρόνια της Σαντορίνης, αποτελούσε έναν από τους πιο σημαντικούς οικισμούς του νησιού. Σήμερα αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο με εγκαταστάσεις όλων των ειδών.
Η παραλία έχει πεντακάθαρα νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες, κέντρα θαλάσσιων σπορ και beach bars.
Στο Καμάρι υπάρχουν ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενες βίλλες, ταβέρνες και εστιατόρια τα οποία σερβίρουν φανταστικά πιάτα τοπικής κουζίνας, μπαράκια και νυχτερινά clubs. Επίσης στο Καμάρι διοργανώνεται κάθε χρόνο φεστιβάλ μουσικής Jazz.
Κοντά στο Καμάρι βρίσκεται η Αρχαία Θήρα την οποία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Επίσης, στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, σε απόσταση 30 λεπτών με τα πόδια από το Καμάρι, βρίσκεται πηγή με φρέσκο τρεχούμενο νερό.
Για να φτάσετε στο Καμάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία.

Αγιος Γεώργιος

Η παραλία Αγιος Γεώργιος αποτελεί την φυσική συνέχεια της παραλίας του Περίβολου, στις νότιες ακτές της Σαντορίνης. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Θήρα και όλη η περιοχή αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο. Η παραλία διαθέτει πεντακάθαρα νερά και εντυπωσιακή μαύρη άμμο. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, μια μεγάλη πληθώρα επιλογών στα θαλάσσια σπορ για κάθε γούστα και ηλικίες.
Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσετε beach bars, ταβέρνες και εστιατόρια και πολλές επιλογές σε καταλύματα το οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των επισκεπτών.
Παρόλα αυτά, ο Αγιος Γεώργιος, θεωρείται το ήσυχο τμήμα της ακτής, το οποίο προτιμάται για χαλάρωση.
Για να φτάσετε στον Αγιο Γεώργιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή των τοπικών λεωφορείων, τόσο από τη Θήρα όσο και από τις άλλες παραλίες που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τις παραλίες της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!

Σχόλια

Τα Brands Μας