Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Μουσεια Σαντορινης / Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, καθώς φιλοξενεί ευρήματα από την ανασκαφή στην περιοχή Ακρωτήρι. Βρίσκεται στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης και αντανακλά το πλούσιο προϊστορικό παρελθόν του νησιού. Τα σημαντικότερα εκθέματα αποτελούν οι τοιχογραφίες που σώζονται είτε ολόκληρες έιτε αποσπασματικές από τον χώρο του Ακρωτηρίου που μέσω των θεμάτων τους μας δίνουν μια εικόνα της καθημερινής ζωής και του περιβάλλοντος των κατοίκων. Επίσης, μεγάλη σπουδαιότητα παρουσιάζουν αντικείμενα, όπως αγγεία, πήλινα σκεύη και κοσμήματα που χρονολογούνται από την 5η χιλιετία π.Χ. έως τον 17ο αιώνα π.Χ. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις με αντικείμενα που βρίσκονται στις αποθήκες του μουσείου, ενώ η μόνιμη έκθεση βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του κτηρίου.
Λειτουργεί από την 1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 08:00 έως 15:00 και από την 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, Τετάρτη έως Δευτέρα, από τις 09:00 έως 16:00. Η είσοδος είναι στα 3€.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και για το Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας στην Σαντορίνη, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!          
 


Σχόλια

Τα Brands Μας