Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Ημερησιες Εκδρομες στη Σαντορινη / Εκδρομές με Σκάφος στην Σαντορίνη

 

Μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην Σαντορίνη, είναι η εκδρομή με σκάφος. Η εικόνα την οποία θα αντικρίσετε από το επίπεδο της θάλασσας κοιτάζοντας προς τα πάνω, στους γκρεμούς τις Σαντορίνης, θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα! Οι επιλογές εκδρομών με σκάφος που θα έχετε, είναι αρκετές, ενώ οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Θα βρείτε οικονομικές εκδρομές με μεγάλο σκάφος, ιδιωτικές και ημι-ιδιωτικές εκδρομές οι οποίες εκτελούνται με πολυτελή σκάφη, τα οποία χωρίζονται σε κλασικά και σε καταμαράν.


Από Φηρά


Η πιο οικονομικές είναι οι εκδρομές στο ηφαίστειο Σαντορίνης οι οποίες εκτελούνται από τα Φηρά, με μεγάλα σκάφη. Οι τιμές ξεκινάνε από 15€ και αυξάνονται ανάλογα με το αν θέλετε να επισκεφτείτε μόνο το ηφαίστειο ή και τις θερμοπηγές μαζί με την Θηρασιά, αν θέλετε να κάνετε ολοήμερο tour έως και το ηλιοβασίλεμα. Μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι αυτή η λύση είναι οικονομική. Τα σκάφη είναι ξύλινα και εντυπωσιακά. Η θαλάσσιες εκδρομές από τα Φηρά, έχουν ως αφετηρία το παλιό λιμάνι στο οποίο θα φτάσετε είτε χρησιμοποιώντας τις σκάλες είτε το τελεφερίκ.
Αν προτιμάτε μια πολυτελή εκδρομή με σκάφος και διαμένετε στα Φηρά, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι! Καταρχάς θα επιλέξετε εάν προτιμάτε ιδιωτική ή ημι-ιδιωτική εκδρομή και αν αυτή θα είναι με σκοπό να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα εν πλω ή αν θα είναι πρωινή, με επίσκεψη στο ηφαίστειο και τις θερμοπηγές. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του ιστιοπλοϊκού ή ταχύπλοου. Μετά από αυτές τις δυο αποφάσεις, όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Μπορείτε να ζητήσετε μεταφορά προς τα Φηρά, αν διαμένετε εκτός της πρωτεύουσας της Σαντορίνης ή προς το λιμανάκι της Βλυχάδας, αν από εκεί θα είναι η αφετηρία της εκδρομής. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας ιδιαίτερες προμήθειες. Πάνω στο σκάφος θα κεραστείτε με τα απαραίτητα αλλά και με δείπνο κατά την διάρκεια της εκδρομής, η οποία διαρκεί από 4 έως 5 ώρες. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε πιο μακρινές ημερήσιες εκδρομές με σκάφος, για την Ανάφη ή την Ίο.  


Από Οία


Αν διαμένετε στην Οία, θα έχετε και εκεί πολλές επιλογές για ημερήσιες εκδρομές με σκάφος.Οι αφετηρίες που χρησιμοποιούνται από τα σκάφη είναι το Αμμούδι, γνωστό και γραφικό λιμανάκι στο βόρειο τμήμα της Οίας, όπου μπορείτε να φτάσετε και με αυτοκίνητο, καθώς και το λιμανάκι της Αρμένης από την πλευρά της καλντέρας, όπου θα φτάσετε κατεβαίνοντας σκαλιά και θαυμάζοντας τους γκρεμούς της Σαντορίνης. Η οικονομική ημερήσια εκδρομή με σκάφος στην Οία κοστίζει γύρο στα 65€, διαρκεί από 4 έως 5 ώρες και εκτελείται από μεγάλα ιστιοπλοϊκά. Αν προτιμάτε πιο προσωπικές και πολυτελείς βόλτες, η Οία είναι το ιδανικό μέρος για αφετηρία. Εδώ θα ξεκινήσετε με την επιλογή του τύπου του σκάφους και αν η εκδρομή σας θα είναι ιδιωτική ή ημι-ιδιωτική. Οι τιμές της ημι-ιδιωτικής εκδρομής διαφέρουν και εξαρτώνται από το τύπο του σκάφους και από το αν θα είναι day tour ή sunset tour. Και εδώ δεν θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ιδιαιτέρες προμήθειες. Τα ποτά καθώς και το δείπνο πάνω στο σκάφος, συμπεριλαμβάνονται στην τιμή της εκδρομής. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 130€ και 170€ ανά άτομο, για ημι-ιδιωτική εκδρομή. Όσον αφορά το ιδιωτικό, και εκεί οι τιμές εξαρτώνται από το σκάφος και ξεκινάνε από 900€.

 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και για τις εκδρομές με σκάφος στην Σαντορίνη, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!


Σχόλια

Τα Brands Μας