Έχεις απορία για την Κέρκυρα?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Κέρκυρα / Μουσεία στην Κέρκυρα / Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα

Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο του βρετανικού ρυθμού των Kidlston με ονομασία ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Το κτίριο αυτό αποτελεί από μόνο του, ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της Κέρκυρας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1824 και χρησιμοποιήθηκε ως έδρα ?γγλου Αρμοστή, της Ιονίου Γερουσίας και του ιπποτικού τάγματος των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου. Η αίθουσα του χορού, του συμποσίου και του θρόνου αποτελούν ενδιαφέρον έκθεμα. 
Οι συλλογές του μουσείου περιλαμβάνουν πίνακες, κειμήλια και έπιπλα της Ιονίου Γερουσίας, εκθέματα από την Ιαπωνία, όπως πανοπλίες των Σαμουράι, το Πακιστάν τα οποία αποτελούν την ένδειξη της επιρροής του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή, από την Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες της ανατολής. Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά από  08:30 - 15:30 και η τιμή εισόδου είναι 3€.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Κέρκυρα και για το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Κέρκυρας μέσω του live chat!   


 

Σχόλια

Τα Brands Μας