Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Αξιοθεατα / Περιβαλλοντικό Πάρκο

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Πάρου βρίσκεται στην χερσόνησο του Αϊ – Γιάννη Δέτη στον Κόλπο της Νάουσας και καταλαμβάνει έκταση 800 στρεμμάτων. Είναι ένας χώρος ο οποίος λειτουργεί στα πλαίσια εναλλακτικού τουρισμού. Στην έκταση του Περιβαλλοντικού Πάρκου Πάρου υπάρχουν παραλίες και μία από αυτές διαθέτει κέντρο θαλάσσιων σπορ, αναψυκτήριο, αμφιθέατρο 700 θέσεων, δίκτυο μονοπατιών μήκους 7 χιλιομέτρων, μουσείο και παρκινγκ.
Εδώ διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο διαθέτει τρεις παραλίες. Το Μοναστήρι είναι η πιο γνωστή και η οργανωμένη παραλία. Είναι προστατευμένη από ανέμους και κύματα καθώς βρίσκεται σε στενό κόλπο. Εκεί θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και το Πάρκο Beach Caffe. Η παραλία είναι αμμουδερή και ρηχή, έτσι είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά. Στο Μοναστήρι δραστηριοποιείται και κέντρο θαλάσσιων σπορ.   
Οι άλλες δυο παραλίες είναι η Περικόπετρα και η Τούρκου ή Αμμος. Η φιλοσοφία αυτών είναι εντελώς διαφορετική από το Μοναστήρι. Και οι δυο είναι ανοργάνωτες και απομονωμένες. Η γαλήνη και η αίσθηση της φυσικής ομορφιάς είναι οι αναμνήσεις με τις οποίες θα φύγετε, αν τις επισκεφτείτε. Για να φτάσετε και στις δυο αυτές παραλίες, πρέπει να ακολουθήσετε το μονοπάτι από το Μοναστήρι, είναι πολύ εύκολο και δεν θα χαθείτε.
Στο χώρο του Περιβαλλοντικού Πάρκου Πάρου, θα βρείτε τέσσερα μονοπάτια, Μοναστήρι-Αλονάκι-Φάρος του Κορά μήκους 1920 μέτρων, Παραλία Καθολικού-Φάρος μήκους 1050 μέτρων, Παραλία Καθολικού- Περικόπετρα-Τούρκου ή Αμμος μήκους 900 μέτρων και Τούρκου ή Αμμος-Αλμυρός και επιστροφή, μήκους 1500 μέτρων. Όλα τα μονοπάτια είναι πολύ καλά σημαδεμένα.
Στο μουσείο του πάρκου, μέσα στα κελιά των μοναχών του Αϊ-Γιάννη Δέτη, θα θαυμάσετε την μόνιμη έκθεση «Η Πάρος μέσα από την ρώσικη χαρτογραφία 1770-1774».
Υπάρχουν δυο τρόποι για να φτάσετε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Πάρου. Ο ένας μέσω της οδού η οποία οδηγεί στην παραλία Κολυμπήθρες και συνεχίζοντας προς τη χερσόνησο και ο δεύτερος και πιο απολαυστικός, με παραδοσιακό καΐκι από το λιμάνι της Νάουσας, από την οποία εκτελούνται τακτικά δρομολόγια.



Σχόλια

Τα Brands Μας