Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Αξιοθεατα / Ενετικό κάστρο Παροικιάς

Το Ενετικό κάστρο στην Παροικιά είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα Πάρου. Γνωστό και ως Φραγκοκάστελο, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και δεσπόζει περήφανα πάνω από την πρωτεύουσα του νησιού. Το κάστρο χτίστικε από τον Σανούδο το 13ο αιώνα, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε το αξίωμα του Δούκα της Νάξου. Για την κατασκευή του κάστρου χρησιμοποιήθηκαν ως πρώτες ύλες, διάφορα κομμάτια αρχαίων ναών, όπως κολόνες κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάστρο έχει χτιστεί πάνω σε ερείπια πέντε ναών, δύο από την κλασσική εποχή και τρεις από τους αρχαϊκούς χρόνους. Από τους ναούς αυτούς, σώζεται μόνο ένα κομμάτι του ναού της Αθηνάς από το 6ο αιώνα π.χ. δίπλα στον οποίο υπάρχουν ερείπια πρωτοκυκλαδικού οικισμού. Η ομορφιά του αξιοθέατου δεν τελειώνει εκεί. Στον επιβλητικό αυτό λόφο, θα θαυμάσετε και πολλές μικρές εκκλησίες, τέσσερις από τις οποίες, ο ?γιος Στυλιανός, η Αγία Αννα, ο Αγιος Μαρκος, η Παναγία του Σταυρού έχουν χτιστεί ενσωματωμένες στα τοίχοι του κάστρου.
Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή καθώς η θέα από το λόφο στο Κόλπο της Παροικιάς αλλά και την γύρω περιοχή είναι φοβερή.
Το φανταστικό αυτό αξιοθέατο της Πάρου είναι από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε, ακόμα και αν δεν μένετε στην Παροικιά. Μετά την περιήγηση στο λόφο, σας προτείνουμε ένα δροσιστικό μπάνιο είτε στην κεντρική παραλία της πρωτεύουσας, είτε σε μια από τις αμμουδιές στο κόλπο απέναντι από την Παροικιά (Μαρτσέλο, Κριός, Αγιος Φωκάς). Εναλλακτικά, μια επίσκεψη στην κεντρική αγορά, τα σοκάκια ή ένας δροσιστικός καφές σε μια από της παραλιακές καφετέριες, είναι πάντα μια καλή επιλογή.



Σχόλια

Τα Brands Μας