Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Βαθύ Σίφνος

Το Βαθύ είναι ένας από τους πιο όμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς στη Σίφνο. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού, 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Απολλωνία. Το Βαθύ διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αμμουδερές παραλίες της Σίφνου. Επειδή αυτή βρίσκεται σε κόλπο, τα νερά είναι καλά προστατευμένα από ανέμους. Αυτό την κάνει κατάλληλη για τα παιδιά ή για όσους προτιμάνε να κάνουν μπάνιο χωρίς κύματα. Ο μεγάλος κόλπος του Βαθύ αποτελεί επίσης πόλο έλξης για σκάφη αναψυχής, τα οποία αγκυροβολούν εκεί με ασφάλεια.
Το Βαθύ αποτελούσε κατοικημένη περιοχή από την αρχαιότητα. Κοντά στο κόλπο, στο λόφο του Αγιου Ανδρέα, οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως την Μυκηναϊκή Ακρόπολη, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στη Σίφνο. Εκεί υπάρχουν αρχαία κτίσματα και τάφοι. Η περιήγηση σας όμως δεν χρειάζεται να τελείωσει εκεί. Στην κορυφή του λόφου, βρίσκεται η γραφική εκκλησία με θαυμάσια θέα. Εκεί μπορείτε να βγάλετε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.
Αξίζει να γνωρίζετε, ότι το Βαθύ, ήταν ο οικισμός των αγγειοπλαστών, έως την αρχή του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα, τα ιστορικά αυτά εργαστήρια βρίσκονται ακόμα εκεί, δυστυχώς όμως, σε πολύ μικρότερο αριθμό. Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά την διαδικασία παρασκευής τους.
Το Βαθύ διαθέτει αρκετά καλές και οργανωμένες τουριστικές υποδομές. Εδώ θα βρείτε ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, οι οποίες σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα της Σίφνου και, φυσικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Μπορείτε να επιλέξετε που θα απολαύσετε τον καφέ σας, σε παραδοσιακό καφενείο ή σε σύγχρονο καφέ-μπαρ. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποιο από τα θαυμάσια γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά στα ζαχαροπλαστεία του οικισμού. Η επίσκεψη σε αυτό το μέρος είναι ανεπιφύλακτα προτεινόμενη από εμάς. 
Για να επισκεφτείτε το Βαθύ, χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς, πρέπει πρώτα να φτάσετε στην Απολλωνία. Εκεί έχει την αφετηρία το δρομολόγιο προς τον οικισμό.       
                 
 



Σχόλια

Τα Brands Μας