Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Αρτεμώνας

Ο Αρτεμώνας είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Σίφνου. Βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, την Απολλωνία, περίπου ένα χιλιόμετρο βόρεια. Ο Αρτεμώνας είναι ο οικισμός τον οποίον πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε. Αν και μικρός σε μέγεθος, αποτελούσε την συνοικία των πλούσιων κατοίκων της Σίφνου και για αυτό θα δείτε πολλά αρχοντικά κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σας. Η πρώτη σας επαφή με το χωριό, θα είναι η κεντρική πλατεία και η αφετηρία της βόλτας σας. Εκεί θα φτάσετε είτε με λεωφορείο από την Απολλωνία, είτε χρησιμοποιώντας τις σκάλες από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Επειδή οι σκάλες είναι ανηφορικές, σας προτείνουμε να φτάσετε στο Αρτεμώνα με λεωφορείο και να κατευθυνθείτε κατηφορικά χρησιμοποιώντας τις σκάλες στο γυρισμό.
Στον Αρτεμώνα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις. Οι πιο ενδιαφέρουσες είναι αυτές που πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία του χωριού όπως διάφορων ειδών εκθέσεις και τσελεμεντές με συνταγές της Σίφνου και άλλων κυκλαδίτικων νησιών, στο πλακόστρωτο στενό που ξεκινάει από την πλατεία διοργανώνεται πάρτι έξω από το στούδιο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Συνεχίζοντας το περπάτημα ανηφορικά, θα φτάσετε στην γνωστή εκκλησία Παναγιά η Κόχη, όπου στις 15 Αυγούστου φιλοξενεί πανηγύρι με φαγητό και σιφνέικο κρασί. Η εκδήλωση αυτή προσελκύει κατοίκους όχι μόνο από το Αρτεμώνα, αλλά και από τα υπόλοιπα χωριά της Σίφνου.
Αξίζει να περπατήσετε λίγο περισσότερο και να φτάσετε στους μύλους από όπου θα έχετε πανοραμική θέα. Τις μέρες με καλή ορατότητα, θα βλέπετε την Αντίπαρο και τα βουνά της Πάρου.
Μετά την περιήγηση σας στο χωριό, μπορείτε να ξεκουραστείτε σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία ή σε κάποιο ζαχαροπλαστείο και να δοκιμάσετε την εξαιρετική ποιότητα των γλυκών, κατά προτίμηση σιροπιαστών. Είναι σίγουρο ότι θα σας μείνουν αξέχαστα!
Στο γυρισμό σας προς Απολλωνία, χρησιμοποιήστε τις σκάλες από την πλατεία. Θα περάσετε ανάμεσα από παραδοσιακά σπίτια και περίπου στη μέση της διαδρομής θα συναντήσετε μια εκκλησία με πανέμορφο προαύλιο και θέα όλη την πρωτεύουσα.
Αν επισκεφτείτε την Σίφνο τους πιο θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, και εδώ σας προτείνουμε να κάνετε την περιήγηση σας τις απογευματινές ή τις πρωινές ώρες.    

 



Σχόλια

Τα Brands Μας