Έχεις απορία για την Σίφνο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σίφνος / Σιφνος Χωρια / Καμάρες Σίφνος

Καμάρες είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός στον οποίο βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της Σίφνου. Εδώ θα αποβιβαστείτε από το πλοίο και η πρώτη εικόνα του νησιού που θα αντικρίσετε θα είναι αρκετά εντυπωσιακή. Ο μεγάλος φυσικός κόλπος περικυκλωμένος από υψηλά βουνά, ο οποίος στην δυτική του πλευρά έχει τις Καμάρες, στην ανατολική την αμμουδερή παραλία και στο βόρειο τμήμα τα βουνά, στις κορυφές των οποίων θα αντικρίσετε δυο εκκλησίες. 
Οι Καμάρες της Σίφνου είναι ένα από τα λίγα χωριά των ελληνικών νησιών το οποίο διαθέτει το κεντρικό λιμάνι του νησιού αλλά δεν αποτελεί την πρωτεύουσα.
Πάνω στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Απολλωνία, θα συναντήσετε πολλές ταβέρνες οι οποίες στην άλλη τους πλευρά σχεδόν χαϊδεύουν την θάλασσα. Εδώ το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά θα πρέπει να είναι οι κύριες επιλογές σας. Θα βρείτε επίσης καφετέριες οι οποίες τις βραδινές ώρες μετατρέπονται σε μπαράκια.
Στις Καμάρες θα συναντήσετε επίσης τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και φυσικά όλες τις άλλες απαραίτητες τουριστικές υποδομές. Τα καταστήματα με σουβενίρ είναι επίσης πολλά, αλλά εμείς σας προτείνουμε να δώσετε ιδιαίτερη βάση στα έργα αγγειοπλαστικής καθώς, τα εργαστήρια της Σίφνου διατηρούν την παράδοση υψηλής ποιότητας εκατοντάδων ετών.    
Η παραλία στις Καμάρες είναι πεντακάθαρη, αμμουδερή και οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας, στους πρόποδες του βουνού, βρίσκεται η περιοχή Αγία Μαρίνα με θέα τον κόλπο και τις Καμάρες. Από εκεί ξεκινάνε τα σκαλοπάτια προς την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Από τις Καμάρες μπορείτε να απολαύσετε φανταστικό ηλιοβασίλεμα καθώς ο κόλπος είναι στραμμένος δυτικά. Ειδικά αν φτάσετε σε κάποιο υπερυψωμένο σημείο, η θέα θα είναι ακόμα καλύτερη.
Για να φτάσετε στα γνωστά μέρη της Σίφνου, από τις Καμάρες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την γραμμή των τοπικών λεωφορείων για να φτάσετε πρώτα στην Απολλωνία, την πρωτεύουσα του νησιού, η οποία αποτελεί κόμβο, και από εκεί να συνεχίσετε την περιήγηση σας.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας