Έχεις απορία για την Μύκονο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Μύκονος / Μυκονος Χωρια / Μυκονος Χωρα

Η πρωτεύουσα της Μυκόνου, η Χώρα, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, σε μια ιδανική τοποθεσία με καλό κλίμα και μοναδική αρχιτεκτονική.
Παρά το γεγονός ότι η Μύκονος είναι αρκετά γνωστή, είναι ένα από τα λίγα μέρη που διατηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία της και ακολουθεί με ακρίβεια την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.
Αντικρύζοντας τη Χώρα για πρώτη φορά ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται με τα μοναδικά κυκλαδίτικα λευκά σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργώντας αμέτρητα στενά δρομάκια, τις όμορφες εκκλησίες, τα μουσεία και τους διάσημους ανεμόμυλους.
Στη Χώρα υπάρχει ποικιλία από καταστήματα, μπουτίκ, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ που ικανοποιούν κάθε γούστο. Εάν επιλέξετε να περπατήσετε ανάμεσα στα στενά δρομάκια το βράδυ, έχουν κατά νου ότι είναι συνήθως γεμάτα από κόσμο. Το πρωί μπορείτε να απολαύσετε την πόλη πιο ήσυχα με τα πόδια, όταν είναι ήσυχο χωρίς την πολυκοσμία των απογευματινών ωρών.
Στην πόλη υπάρχει το ναυτικό, καθώς και το λαογραφικό μουσείο. Το αρχαιολογικό μουσείο αξίζει μια επίσκεψη, φιλοξενώντας τις αρχαιότητες που βρέθηκαν στα νησιά της Δήλου και της Ρήνειας (απέναντι από το νησί της Μυκόνου), το οποίο βρίσκεται 500 μ. από το κέντρο, προς το λιμάνι.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον εκπρόσωπο της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, την εκκλησία της Παναγίας Παραπορτιανής, ένα εθνικό πολιτιστικό μνημείο στην περιοχή του παλιού κάστρου.
Από την νοτιοδυτική πλευρά της πόλης υπάρχει το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, οι ανεμόμυλοι. Βρίσκονται σε ένα λόφο με θέα Μικρή Βενετία, καθώς και ένα μέρος της πόλης. Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική. Βγάλτε φωτογραφίες και στη συνέχεια περπατήσετε στα στενά δρομάκια της περιοχής της Μικρής Βενετίας, ένα όμορφο μέρος με πολύχρωμα σπίτια σχεδόν χτισμένα μέσα στη θάλασσα, με καφετέριες και εστιατόρια, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η περιοχή είναι γεμάτη από νυχτερινά κέντρα και αποτελεί ένα μέρος να επιλέξετε για την βραδινή σας έξοδο.
Η Χώρα της Μυκόνου θα σας εντυπωσιάσει με την ομορφιά της και την ποικιλία των επιλογών για ψώνια, φαγητό και ποτό και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.



Σχόλια

Τα Brands Μας