Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Μουσεία στην Σύρο / Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

Ένα από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς όταν βρίσκεται στη Σύρο, είναι και το Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης. Το Μουσείο αυτό, στεγάζεται στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, το οποίο επίσης αποτελεί ένα κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Η συλλογή του περιλαμβάνει αντίγραφα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα.
Το μουσείο μάλιστα, διατηρεί ομάδες εθελοντών που υλοποιούν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά (και όχι μόνο) και πραγματοποιούν ξεναγήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για τους επισκέπτες του νησιού.
Τα προγράμματα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι μικροί αλλά και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον σπουδαίο Κυκλαδικό Πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ., ο οποίος θεωρείται ένας από τους πέντε παλαιότερους πολιτισμούς που υπήρξαν στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια των παιδικών προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα αυτό της Μουσειακής Αγωγής, τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία των νησιών και του Κυκλαδικού Πολιτισμού παίζοντας, ζωγραφίζοντας και συναρμολογώντας διάφορες κατασκευές. Τα προγράμματα για ενηλίκους λαμβάνουν διαφορετικές μορφές και αφορούν πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα την εκμάθηση της κατασκευής του συριανού στεφανωτού ή την εκμάθηση της ιστορίας του τόπου, τα ήθη και έθιμα που κρατούν μέχρι και σήμερα.


Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 9.00 –14.00, εκτός Κυριακής
Τηλέφωνο: 22810 – 85300


(Καθότι το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου ενδέχεται να αλλάζει ανάλογα με την εποχή, καλό είναι να τηλεφωνήσετε πρώτα ώστε να σας ενημερώσουν για το πότε είναι ανοιχτά και πότε γίνονται ξεναγήσεις)



 

Σχόλια

Τα Brands Μας