Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Χωρια / Βάρη Σύρος

Η Βάρη είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Σύρου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και απέχει 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Ερμούπολη.
Το χωριό αυτό είναι παραθαλάσσιο και διαθέτει έναν πιο «οικογενειακό» χαρακτήρα, καθότι όσο πέφτει ο ήλιος, οι ρυθμοί χαλαρώνουν και η περιοχή ενδείκνυται για να απολαύσει κανείς ήρεμα τον καφέ ή το ποτό του με θέα τη θάλασσα. Λένε μάλιστα, ότι δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη Βάρη για να θαυμάσει κανείς την πορεία της μεγαλύτερης καλοκαιρινής πανσελήνου (κατά τον μήνα Αύγουστο), καθότι η θέση του χωριού είναι ιδανική γι αυτό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επίσης, διοργανώνονται στο χωριό διάφορες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις που προσελκύουν κόσμο από όλα τα μέρη της Σύρου.
Η παραλία της Βάρης είναι καλυμμένη με αρκετά ψιλή, χρυσή άμμο, ενώ τα νερά της είναι αβαθή. Αυτό, καθιστά την παραλία ιδανική και για τα μικρά παιδιά, καθώς δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο και μπορούν να κολυμπούν ανέμελα σε οποιοδήποτε σημείο. Αρκετά κοντά στην παραλία επίσης, λειτουργούν καφετέριες, ταβέρνες και ξενοδοχεία.
Η πρόσβαση στην Παραλία της Βάρης είναι πολύ εύκολη ακόμα και για εκείνους που δεν διαθέτουν το δικό τους μεταφορικό μέσο, λόγω των τακτικών δρομολογίων των λεωφορείων που ξεκινούν από την Ερμούπολη..
Τέλος, τα καταλύματα στη Βάρη είναι κυριολεκτικά παντός είδους και πολλά σε αριθμό. Προσφέρονται από λιτά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενώνες σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ, μέχρι ξενοδοχεία που διαθέτουν πισίνα και μπαρ, και σίγουρα υπάρχει κάτι για κάθε βαλάντιο.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας