Έχεις απορία για την Σύρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σύρος / Συρος Χωρια / Ερμούπολη

Η Ερμούπολη, έχει λάβει το όνομά της από τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών, τον προστάτη του κέρδους και των εμπορικών συναλλαγών, σύμφωνα με την παράδοση. Επίσης, εκτός από πρωτεύουσα της Σύρου, αποτελεί και την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Πρώην Νομός Κυκλάδων) και έχει μακρά ιστορία.
Ήδη από το 3000 π.Χ (προϊστορική εποχή), υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν πως ολόκληρο το νησί της Σύρου κατοικείτο. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή μάλιστα (184 π.Χ. -324 μ.Χ.), η πρωτεύουσα της Σύρου βρισκόταν στον ίδιο χώρο που βρίσκεται σήμερα η Ερμούπολη. Δεν είναι όμως, παρά αιώνες αργότερα, μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, που αρχίζει η Ερμούπολη να εξελίσσεται σιγά σιγά στο μεγαλύτερο εμπορικό, ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νεοσύστατου τότε ελληνικού κράτους.
Η Ερμούπολη είναι ξακουστή για το αρχιτεκτονικό στυλ των απλών κατοικιών της, των αρχοντικών της αλλά και των δημόσιων κτηρίων. Η βενετσιάνικη και η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική εμπλέκεται αριστοτεχνικά με το νεοκλασικό στυλ κτηρίων και με κάποιες ρομαντικές επιρροές από τη δυτικοευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, που ανάγουν την Ερμούπολη σε ένα «αρχιτεκτονικό μουσείο». Μπορείτε να θαυμάσετε δείγματα αυτής της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της πόλης ή δοκιμάζοντας την εμπειρία της ιππήλατης άμαξας! Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Σύρου που θα δείτε στην πόλη είναι φυσικά οι ξεχωριστές πλατείες της (όπως η πλατεία Μιαούλη και η πλατεία Συντάγματος), το δημοτικό θέατρο «Απόλλων» (χτισμένο το 1862) και ο επιβλητικός ναός του «Αγίου Νικολάου των Πλουσίων».
Μέσα στην ημέρα, έχετε επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τις 5 παραλίες της Ερμούπολης που καλύπτονται από μικρά βότσαλα και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους: ?γιο Νικόλαο, Κύματα, Τάλληρο, Βαγγελίδη και Αστέρια. Κατά γενική ομολογία, οι παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη είναι μικρές, αλλά σίγουρα προσφέρουν ένα δροσερό καταφύγιο τους καλοκαιρινούς (και όχι μόνο) μήνες.
Από την Ερμούπολη, δεν λείπει φυσικά ούτε το καλό φαγητό, αλλά ούτε και η νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν διάφορες ταβερνούλες με εξαιρετικά όμορφη θέα όπου μπορείτε να απολαύσετε ελληνική ή ιταλική κουζίνα. Οι περισσότερες ταβέρνες προσφέρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη ποικιλία φρέσκων θαλασσινών αλλά και μαγειρευτών πιάτων για κάθε γούστο. (Το τυρί του Σαν Μιχάλη μάλιστα είναι τοπική σπεσιαλιτέ και συνοδεύει θαυμάσια τα σπιτικά πιάτα καθώς και τα συριανά κρασιά, τα οποία επίσης αξίζει να δοκιμάσετε. Όσο για το επιδόρπιο, υπάρχουν και τα τοπικά γλυκά, δηλαδή τα λουκούμια, οι χαλβαδόπιτες και τα αμυγδαλωτά). Όσον αφορά στις βραδινές εξορμήσεις στην πόλη, θα λέγαμε ότι η νυχτερινή διασκέδαση στην Ερμούπολη έχει ένα χαρακτήρα εναλλακτικό, με ουζερί και μικρά μπαράκια να έχουν την πρωτοκαθεδρία.
Τέλος, όσων αφορά στη σύνδεση της Ερμούπολης με τα γύρω χωριά και τις παραλίες τους, υπάρχουν τα τοπικά λεωφορεία (εάν δεν διαθέτετε δικό σας μέσο μεταφοράς), τα οποία εκτελούν αρκετά συχνά δρομολόγια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, εφόσον η κίνηση είναι αυξημένη. Υπάρχουν επίσης ταξί με τα οποία μπορεί να κινηθεί κάποιος, καθώς και αυτοκίνητα και μοτοποδήλατα που διατίθενται προς ενοικίαση.

 



Σχόλια

Τα Brands Μας