Έχεις απορία για την Ρόδο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Ρόδος / Ροδος Παραλιες / Πρασσονήσι

Το Πρασσονήσι είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Ρόδου. Βρίσκεται 92 χιλιόμετρα από την Πόλη της Ρόδου, στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Το τοπίο γύρω από την παραλία είναι ξεχωριστό και αξέχαστο και οπωσδήποτε αξίζει το μακρινό ταξίδι από την πόλη. Η παραλία είναι ουσιαστικά μια αμμώδης ένωση της Ρόδου με μια βραχονησίδα, το Πρασσονήσι. Ανάλογα με το αν ο άνεμος είναι βοριάς ή νοτιάς, μπορείτε να διαλέξετε σε ποιά μεριά της παραλίας θα κολυμπήσετε, έτσι ώστε να μην σας δυσκολεύουν τα κύματα. Το πλάτος της παραλίας του Πρασσονησίου εξαρτάται από τον άνεμο και τα κύματα.
Το Πρασσονήσι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του windsurfing και kitesurfing. Οι ισχυροί καλοκαιρινοί βόρειοι άνεμοι οι οποίοι επιταχύνουν και άλλο στο σημείο μεταξύ της Ρόδου και Πρασσονησίου, δημιουργούν άψογες συνθήκες για τους επαγγελματίες και έμπειρους ερασιτέχνες. Τον Ιούλιο και Αύγουστο ο ουρανός της παραλίας σκεπάζεται από τα kites και το θέαμα με της φιγούρες των αθλητών είναι πολύ εντυπωσιακό. Όσοι επισκέπτες θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους σε αυτά τα θαλάσσια αθλήματα, μπορούν να ενοικιάσουν εξοπλισμό από τα κέντρα θαλάσσιων σπορ στην παραλία.
Στην παραλία θα συναντήσετε κάποιες ταβέρνες. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όμως βρίσκονται πιο μακριά. Στο χωριό Κατταβιά, 11 χιλιόμετρα από το Πρασσονήσι, ή στο χωριό Λαχανιά, 30 χιλιόμετρα από την παραλία καθώς και στη νοτιοανατολική ακτή της Ρόδου.
Βορειοανατολικά από το Πρασσονήσι, σε απόσταση 12 χιλ, υπάρχει μια καταπληκτική αμμώδης και απομονωμένη παραλία (συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη), προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους, για ένα πιο ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και για αυτό αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, αγοράστε τα απαραίτητα από το Πρασσονήσι. Αν διαθέτετε δική σας ομπρέλα θαλάσσης χρησιμοποιήστε την καθώς στην παραλία δεν υπάρχουν ούτε  δέντρα, ούτε κάποια άλλη εγκατάσταση για να προκαλέσει σκιά και να σας προστατέυσει από τον ήλιο.           

     
 



Σχόλια

Τα Brands Μας