Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Αρχαιολογικοι Χωροι Παρου / ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ - ΠΑΡΟΙΚΙΑ

Το Ασκληπιείο Πάρου βρίσκεται λίγο έξω από την Παροικιά, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι χτισμένο στο λόφο της Αγίας Αννας και κάποιοι θεωρούν ότι οι αρχαίοι κάτοικοι της Πάρου, διάλεξαν αυτόν τον τόπο για να τιμήσουν τον Ασκληπιό, τον θεό της Ιατρικής, εξαιτίας της φυσικής πηγής που ανακαλύφθηκε εδώ.

Το Ασκληπιείο οικοδομήθηκε το 4ο αιώνα π.Χ. με θέα τον Κόλπο της Παροικιάς. Η διαστάσεις του κεντρικού κτιρίου ήταν 45μ μήκος και 15μ πλάτος. Επίσης, υπάρχουν και ημικύκλιες εξέδρες και δεξαμενές, από δύο στον αριθμό. Στο ίδιο μέρος υπήρχε και ένας άλλος ναός, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Πύθειο Απόλλωνα.

Στο Ασκληπιείο θα απολαύσετε κομμάτια από κολόνες και οικοδομήματα από το γνωστό παριανό μάρμαρο, του οποίου η εξόριξη γινόταν από τα αρχαία λατομεία της Πάρου.

Για να φτάσετε στο αρχαιολογικό χώρο, θα χρησιμοποιήσετε την περιφερειακή οδό Παροικιάς-Πούντας, ο οποίος θα βρίσκεται στα αριστερά. Συμβουλευθείτε τον χάρτη.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Ασκληπιείο Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!

 



Σχόλια

Τα Brands Μας