Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Αρχαιολογικοι Χωροι Παρου / Ενετικό Κάστρο - Παροικιά

Το Ενετικό Κάστρο στην Παροικιά μπορεί να χτίστηκε το 13ο αιώνα, αλλά βρίσκεται στην λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους, γιατί κατασκευάστηκε από τμήματα αρχαίων ναών τόσο της αρχαϊκής όσο και κλασικής εποχής. Στα τείχη του κάστρου οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν ξεκάθαρα τμήματα από μάρμαρα και κολώνες, κάτι το οποίο μαζί με τις μικρές εκκλησίες που χτίστηκαν κολλητά στους τοίχους, αποτελεί πολύ εντυπωσιακό θέαμα. Γενικά στο χώρο του Κάστρου υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες όπως ο Αγιος Κωνσταντίνος, η Παναγία του Σταυρού, ο Αγιος Μάρκος και η Αγία Αννα. Κάποιες από αυτές ξεπερνούν τα 400 χρόνια σε ηλικία.

Επίσης, στον λόφο υπάρχουν ερείπια από το ναό της Αθηνάς, ο οποίος δέσποζε στην κορυφή το 6ο αιώνα π.Χ..

Το Ενετικό Κάστρο χτίστηκε από τον Ενετό σταυροφόρο Σανούδο, ο οποίος ίδρυσε το Δουκάτο του Αιγαίου το 1207, του οποίου η έδρα βρισκόταν στη Νάξο.

Αυτό ο αρχαιολογικός χώρος της Παροικιάς είναι άξιος επίσκεψης. Αν διαμένετε εκτός Παροικιάς και αποφασίσετε να περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Πάρου, το κάστρο πρέπει να βρίσκεται στο πρόγραμμά σας.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Ενετικό Κάστρο της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας