Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Αρχαιολογικοι Χωροι Παρου / Δήλιο του Απόλλωνα - Παροικιά

Το Δήλιο του Απόλλωνα βρίσκεται βόρεια της Παροικιάς, της πρωτεύουσας της Πάρου, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων. Ο ναός αυτός βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και είναι στραμμένος προς την αρχαία πόλη της Δήλου.

Στον χώρο αυτό, ο πρώτος ναός χτίστηκε το 8 αιώνα π.Χ. και στην συνέχεια στην θέση του οι αρχαίοι κάτοικοι της Πάρου κατασκεύασαν έναν καινούριο τόπο λατρείας το 4 αιώνα π.Χ.. Στον ίδιο χώρο χτίστηκε και ένας τόπος λατρείας της θεάς ?ρτεμης, της αδελφής του Απόλλωνα, δωρικού ρυθμού. Εκεί βρέθηκαν θραύσματα

του μαρμάρινου αγάλματος της ?ρτεμης το οποίο έχει ύψος 2,75μ. Στην κορυφή του λόφου βρισκόταν επίσης χώρος για συμπόσια. Από το Δήλιο, οι κάτοικοι της Πάρου, είχαν την δυνατότητα να βλέπουν από μακριά (φυσικά τις μέρες με καλή ορατότητα) το νησί της Δήλου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα και να λατρεύουν τον θεό τους. Επίσης κοντά στο Δήλιο ανακαλύφθηκε ένα κυκλαδίτικο νεκροταφείο.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για το Δήλιο του Απόλλωνα Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας