Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Έξω Γωνιά

Η Έξω Γωνιά βρίσκεται στην Σαντορίνη, σχεδόν 7χλμ νοτιοανατολικά των Φηρών, την πρωτεύουσα του νησιού και 1,5χλμ από τον Πύργο.
Η Έξω Γωνιά είναι ένα ήσυχο και γραφικό χωριό χτισμένο πάνω σε λόφο με πολλές γραφικές εκκλησίες. Στην πραγματικότητα, στο υψηλότερο σημείο της Έξω Γωνιάς, υπάρχει μια από τις δύο εκκλησίες με κεραμιδωτή σκεπή στην Σαντορίνη, που είναι και το κύριο αξιοθέατο της περιοχής.
Μερικά εκατοντάδες μέτρα νότια, υπάρχει το χωριό Επίσκοπη Γωνιά που αποκαλείται Μέσα Γωνιά, που είναι ακόμα μικρότερο χωριό από την Έξω Γωνιά. Στην Μέσα Γωνιά μπορείτε να επισκεφθείτε την βενετσιάνικη εκκλησία της Παναγίας Επισκοπής χτισμένη γύρω στο 1081 και 1118. Η Παναγία Επισκοπή θεωρείται το πιο σημαντικό βενετικό μνημείο  στην Σαντορίνη. Στην Μέσα Γωνιά μπορείτε να επισκεφθείτε την όμορφη εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Η Μέσα Γωνιά ήταν πάντα περιοχή παραγωγής κρασιού σ’ολη τη διάρκεια της ιστορίας της Σαντορίνης λόγω των φανταστικών  της αμπελιών. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε δύο οινοποιεία, του Αργυρού και του Ρούσσου.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας