Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Αμμούδι

Το Αμμούδι βρίσκεται ακριβώς κάτω από την Οία. Ο οικισμός αυτός με μόνο μερικά κτίσματα αποτελεί το λιμάνι της Οίας. Κατά τη διάρκεια των παλιών ημερών, το Αμμούδι χρησιμοποιούνταν σαν σημείο φόρτωσης και μεγάλο μέρος των σαντορινιών προϊόντων εξάγονταν από εκεί. Οι χώροι των αποθηκών σήμερα έχουν μετατραπεί σε παραδοσιακές ψαροταβέρνες προσφέροντας ύψιλή ποιότητα θαλασσινών πιάτων.
Το Αμμούδι είναι μάλλον το πιο γραφικό λιμάνι της Σαντορίνης. Περιβάλλεται από απότομες πλαγιές με κόκκινο χρώμα και αγκυροβολημένα παραδοσιακά ψαροκάϊκα και τα κτίσματα της Οίας στην κορυφή.
Το Αμμούδι επίσης χρησιμοποιείται από πλοιάρια σαν σημείο αναχώρησης για ημερίσιες ξεναγήσεις στην Θηρασία, στο ηφαίστειο και σε άλλα αξιοθέατα της Σαντορίνης, όπως παραλίες, ή ακόμα και ξενάγηση στο ηλιοβασίλεμα, που είναι εντυπωσιακό και ρομαντικό.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσετε στο Αμμούδι. Με τα πόδια, χρησιμοποιώντας τα σκαλιά από το δυτικό μέρος της Οίας, ή με το αυτοκίνητο (ή μηχανή ή ποδήλατο) χρησιμοποιώντας το ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ξεκινά από το βορειοδυτικό μέρος της Οίας.
Δίπλα από το Αμμούδι υπάρχει επίσης μια μικρή βραχώδης παραλία, που είναι κατάλληλη για καταδύσεις (υπάρχει ένα κέντρο καταδύσεων στο λιμάνι με επαγγελματίες οδηγούς), όπου μπορείτε να αναζωογονηθείτε κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Στο Αμμούδι, υπάρχουν επίσης καφετέριες όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας