Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Χωρια / Περίσσα

Η Περίσσα βρίσκεται 14χλμ. από τα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, στο νοτιοανατολικό μέρος του νησιού. Η Περίσσα μπορεί επίσης να θεωρηθεί παραθαλάσσιο θέρετρο. Τοποθετημένη παράλληλα στην παραλία που εκτείνεται 6χιλιόμετρα νοτιοδυτικά κ φτάνει μέχρι τον Αγ. Γεώργιο, μπορείτε αδιαμφισβήτητα να απολάυσετε έναν μακρύ ρομαντικό περίπατο. Η παραλία της Περίσσας αποτελείται από μαύρα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Μπορείτε να εξασκηθείτε είτε μόνοι σας είτε με άλλους με κάποιο από τα θαλάσσια σπορ που είναι διαθέσιμα στην παραλία.
Πιστεύεται ότι η Περίσσα χτίστηκε στο σημείο όπου υπήρχε η αρχαία πόλη της Ελευσίνας.
Οι εκκλησίες της Περίσσας παρουσιάζουν επίσης ενδιαφέρον. Η μεγαλύτερη απ’ολες, η εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Περίσσας. Από την μια πλευρά, στο Μέσα Βουνό, που είναι το εντυπωσιακό βουνό που βλέπετε κοιτώντας βόρεια της Περίσσας, υπάρχει η Παναγία η Κατεφιανή και χρησιμοποιούνταν από τους ντόπιους σαν κρυψόνα κατά τη διάρκεια των εισβολών καθώς επίσης και το 1650 μετά την έκρηξη του υποβρύχιου ηφαιστείου Κολούμπο. Στους πρόποδες του Μέσα Βουνού, υπάρχουν ερείπια της Πρώιμης Χριστιανικής Βασιλικής της Αγ. Ειρήνης, που ανακαλύφθηκε το 1992.
Τα καταλύματα στην Περίσσα ποικίλουν από πολυτελή ξενοδοχεία μέχι ενοικιαζόμενα δωμάτια και απλά studios. Στην περιοχή, θα ανακαλύψετε επίσης παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που σερβίρουν φανταστικά πιάτα θαλασσινών καθώς και άλλες σαντορινιές συνταγές.
Υπάρχουν πολλά σημεία στην Περίσσα όπου μπορείτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο. Προτείνουμε την δεύτερη επιλογή, καθώς όταν εισέλθετε στα χωριά με κοσμοσυρροή όπως είναι τα Φηρά με τα στενά σοκάκια του, θα είναι ευκολότερο να σταθμεύσετε ή να διασχίσετε την κίνηση.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τα χωριά της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας