Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Κώστος

Το Κώστος είναι ένα μικρό και απομονωμένο χωριό στην ενδοχώρα της Πάρου. Το Κώστος δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την τουριστική ανάπτυξη η οποία είναι φανερή σε πολλά μέρη του νησιού. Για τον λόγο αυτόν έχει διατηρήσει ένα παραδοσιακό κλίμα, τόσο ο τόπος όσο και οι άνθρωποι.
Χτισμένο πάνω σε μια πλαγιά, ανάμεσα στα καταπράσινα βουνά της Πάρου, το Κώστος είναι ένα ήσυχο μέρος, το οποίο σας υποδέχεται με μία φιλόξενη ταμπέλα στην είσοδο, στο οποίο μπορείτε να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε τον καφέ σας και να ζήσετε για λίγες στιγμές την καθημερινότητα και την γαλήνη των μόνιμων κατοίκων του χωριού.
Στην γραφική κεντρική πλατεία του Κώστους, δεσπόζουν πεύκα, τα οποία αναδυκνύονται από το πλακόστρωτο έδαφος, δύο μικρές εκκλησίες και μνημείο αφιερωμένο στον Αθανάσιο τον Πάριο, φιλόσοφο και συγγραφέα ο οποίος δίδασκε σε όλοι την Ελλάδα. Το σπίτι του Αθανάσιο Πάριο σώζεται έως σήμερα και είναι ένα από τα αξιοθέατα του Κώστους. Τα υπόλοιπα αξιοθέατα είναι οι εκκλησίες του χωριού: η Αγία Μαρίνα, η Ανάσταση και ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονα που είναι και προστάτης του χωριού. Επίσης, δυτικά του χωριού βρίσκονται τα αρχαία λατομεία μαρμάρου.
Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στο Κώστος οργανώνονται τρία πανηγύρια, το πρώτο είναι αφιερωμένο στον Αθανάσιο τον Πάριο στις 24 Ιουνίου, το δεύτερο στις 17 Ιουλίου και το τρίτο στις 27 Ιουλίου αφιερομένο στον Αγιο Παντελεήμονα τον προστάτη του χωριού.
Το Κώστος απέχει 8 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα την Πάρου και επίσης 8 χιλιόμετρα από την Νάουσα. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας