Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Αλυκή

Η Αλυκή Πάρου είναι άλλο ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι του νησιού, με την δική του ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Όπως τα περισσότερα χωριά της Πάρου χτισμένα δίπλα στη θάλασσα, έτσι και η Αλυκή, έχει διατηρήσει το κλίμα του παραδοσιακού οικισμού, παρά το γεγονός ότι είναι ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός, κυρίως για όσους επιθυμούν ήρεμες διακοπές με τις οικογένειες τους. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών της Αλυκής, τα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, τένις και ποδοσφαίρου προσθέτουν παραπάνω επιλογές διασκέδασης και οι παραθαλάσσιες καφετέριες στο λιμανάκι προσφέρουν δροσιά.    
Η Αλυκή βρίσκεται στις νότιες ακτές της Πάρου και κοντά στο αεροδρόμιο. Απέχει 13 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Παροικιά και 23 χιλιόμετρα από την Νάουσα. Δεν είναι απαραίτητο να διαμένετε στην Αλυκή για να χαρείτε αυτά που έχει να προσφέρει. Το χωριό δέχεται επισκέπτες από όλη τη Πάρο, τουρίστες και ντόπιους καθώς φημίζεται για τις ταβέρνες της και τα καλά ψάρια και θαλασσινά, που φέρνουν οι ψαράδες κάθε μέρα στο μικρό λιμανάκι. Επίσης η Αλυκή βρίσκεται στο επίκεντρο 6 Αυγούστου όταν διοργανώνεται το πανηγύρι του Σωτήρος και στις 14 Σεπτέμβρη στο πανηγύρι του Σταυρού.   
Η παραλία που βρίσκεται στην καρδιά της Αλυκής, με την χρυσή άμμο και πεντακάθαρα ρηχά νερά, τα οποία σπάνια έχουν κύματα, είναι κατάλληλα για τα παιδιά. Η παρθένα παραλία Πίσω Αλυκή, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του χωριού και στην οποία μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, προσελκύει ντόπιους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες της Πάρου. Μόλις 2 χιλιόμετρα ανατολικά από την Αλυκή, βρίσκεται η γνωστή παραλία του Φάραγκα.
Τα σπίτια του χωριού έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Σε αντίθεση με άλλους οικισμούς της Πάρου, στην Αλυκή δεν υπάρχουν στενά σοκάκια καθώς τα σπίτι έχουν αυλές με λουλούδια και άλλα φυτά. Επίσης στο χωριό βρίσκεται το Μουσείο Κυκλαδικής Λαογραφία “Μ. Σκιαδά”.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



Σχόλια

Τα Brands Μας