Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Χωρια / Νάουσα Πάρου

Η Νάουσα Πάρου είναι ένα από τα πιο γνωστά χωριά των Κυκλάδων. Βρίσκεται στην βορειοανατολική Πάρο, στο Κόλπο της Νάουσας. Η Νάουσα Πάρου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, μετά την πρωτεύουσα Παροικιά, από την οποία απέχει 11 χιλιόμετρα.
Παρά την τουριστική ανάπτυξη του χωριού, η Νάουσα έχει διατηρήσει τον παραδοσιακό της «αέρα». Η κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών, ξενοδοχείων και γενικά σχεδόν όλων των κτιρίων του χωριού, έχουν κάνει την Νάουσα στολίδι όχι μόνο της Πάρου αλλά και των Κυκλάδων.
Το κεντρικό σημείο της Νάουσας είναι το λιμάνι του χωριού. Εκεί θα βρείτε πολλές καφετέριες, οι οποίες το βράδυ μετατρέπονται σε bar και ψαροταβέρνες, οι οποίες στο παρελθόν ήταν αποθήκες ψαράδων, στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα θαλασσινών και ψαριών τα οποία αλιεύτηκαν την ίδια μέρα. Το λιμάνι από μόνο του, με τον μεγάλο αριθμό σκαφών και καϊκιών,  είναι πολύ γραφικό και σίγουρα θα είναι μία από τις αναμνήσεις του καλοκαιριού. Ακολουθώντας το πλακόστρωτο του λιμανιού προς τα ανατολικά, θα φτάσετε σε μία τετράγωνη πλατεία όπου υπάρχουν τα πιο γνωστά βραδινά μαγαζιά της Νάουσας, τα οποία σερβίρουν φανταστικά κοκτέιλ και είναι ανοιχτά από το απόγευμα. Επίσης στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Μάρπισσα υπάρχουν βραδινά club.  
Όταν επισκεφτείτε την Νάουσα Πάρου, δεν πρέπει να χάσετε την βραδινή περιήγηση στα σοκάκια του χωριού. Εκεί θα συναντήσετε κρυμένα μαγαζιά τα οποία εμπορεύονται πολύτιμους λίθους, παραδοσιακά και όχι μόνο ενδύματα, εδέσματα και cozy μπαράκια και εστιατόρια.
Η Νάουσα βρίσκεται σε πολύ βολικό σημείο για τους επισκέπτες της. Από το λιμάνι του χωριού εκτελούνται τακτικά δρομολόγια, κάθε 30 λεπτά και ανάλογα με τον προορισμό, για τις πανέμορφες παραλίες του βρίσκονται στο κόλπο της Νάουσας όπως Κολυμπήθρες, Μοναστήρι, Λάγγερη αλλά και το Aqua Park. ?λλες παραλίες κοντά στην Νάουσα και πολύ γνωστές είναι η Σάντα Μαρία, Πιπέρι, Ξιφαρά, Αγιοι Ανάργυροι και η παραλία του Αμπελά. Για τα μέρη αυτά, όπως και για πολλά άλλα της ανατολικής Πάρου, εκτελούνται δρομολόγια τοπικών λεωφορείων.
Τα πρώτα σημάδια του οικισμού της Νάουσας Πάρου εμφανίζονται την βυζαντινή περίοδο. Τότε το χωριό ήταν προστατευμένο με τοίχος το οποίο ξεκινούσε από ένα μικρό κάστρο, που σώζεται έως σήμερα και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της Νάουσας. Στο ψηλότερο σημείου του χωριού, δεσπόζει η εκκλησία Παναγία Παντάνασσα που μαζί με άλλες εκκλησίες χτισμένες τη βυζαντινή περίοδο συμπληρώνουν τα αξιοθέατα για όσου ενδιαφέρει ο θρησκευτικός τουρισμός.
Στην Νάουσα θα βρείτε επίσης το Λαογραφικό Μουσείο Νάουσας και τη Λαογραφική Συλλογή Νάουσας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τις παραδοσιακές φορεσιές και γενικά να κάνετε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και να γνωρίσετε την τότε καθημερινότητα των κατοίκων, καθώς και Πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι στον Κόλπο της Νάουσας, κοντά στην παραλία Κολυμπήθρες, στην περιοχή Κουκουναριές, υπάρχει η Μυκηναϊκή Ακρόπολη, χτισμένη το 1200 π.χ.
Είναι σίγουρο ότι η Νάουσα Πάρου θα είναι ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά που έχετε επισκεφτεί.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τα χωριά της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας