Έχεις απορία για τα Χανιά?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Χανιά / Χανια Παραλιες / Φαλάσαρνα

Η παραλία Φαλάσαρνα είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Χανίων, επανειλημμένος βραβευμένη ως η καλύτερη της Κρήτης και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Βρίσκεται 51 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Η περιοχή της Φαλάσαρνας είναι ενταγμένη στις προστατευόμενες περιοχές Natura.
Στην πραγματικότητα, η Φαλάσαρνα αποτελείται από πέντε αμμουδερές παραλίες όπου η μια είναι η συνέχεια της άλλης, με την πιο πολυσύχναστη, την Παχειά Αμμο, να βρίσκεται περίπου στο κέντρο. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ, γήπεδο beach βόλεϊ και beach bar.
Νότια της Παχειάς Αμμου θα συναντήσετε μια πιο ήσυχη παραλία (στο Λιβάδι), η οποία παρουσιάζει ένα υποθαλάσσιο ενδιαφέρον και είναι κατάλληλη για καταδύσεις. Βόρεια της Παχειάς Αμμου υπάρχει μια όμοια παραλία χωρισμένη στα δύο από έναν αμμόλοφο η οποία είναι πιο ήσυχη αλλά όχι και τόσο οργανωμένη.
Τις μέρες κατά την διάρκεια των οποίων πνέουν δυτική άνεμοι, στην παραλία δημιουργούνται κύματα. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κατευθυνθείτε βόρεια έως ότου συναντήσετε ένα μικρό κόλπο. Εκεί, το μέρος παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς έχουν βρεθεί ερείπια αρχαία Ρωμαϊκή πόλης.
Στην παραλία υπάρχει σύνδεση με τοπικά λεωφορεία από την Κίσσαμο και τα Χανιά.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για τα Χανιά και τις παραλίες στα Χανιά, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο των Χανίων μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας