Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Αμπελάς

Η παραλία Αμπελάς πήρε την ονομασία της από το παραθαλάσσιο οικισμού. Ο Αμπελάς βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές της Πάρου, 4 χιλιόμετρα από την Νάουσσα και 13 χιλιόμετρα από την Παροικιά. Πρόκειται για μια χρυσή αμμουδιά, πολύ μικρή σε μήκος και πλάτος. Η παραλία είναι κατάλληλη για παιδιά καθώς, εκτός από τη άμμο στην οποία μπορούν να παίξουν, ο Αμπελάς είναι προστατευμένος από τα κύματα γιατί αποτελεί και μικρό λιμανάκι για ψαρόβαρκες. Εδώ δεν θα συναντήσετε ούτε ομπρέλες, ούτε ξαπλώστρες, μόνο γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Ο Αμπελάς δεν θυμίζει τα πολυσύχναστα γνωστά μέρη της Πάρου. Είναι μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση, με θέα το απέναντι νησί της Νάξου.
Τόσο κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, όσο και μέσα στον οικισμό υπάρχουν ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν πιάτα με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα οποία προμηθεύονται από τους ψαράδες που αγκυροβολούν τις βάρκες τους στο λιμανάκι του Αμπελά, αλλά και άλλες παραδοσιακές συνταγές της Πάρου. Από την περιοχή δεν λείπουν καφετέριες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και studios, τα οποία προτιμούν οι διψασμένοι για γαλήνη επισκέπτες της Πάρου.
Για να φτάσετε στο Αμπελά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τοπικά λεωφορεία από την Νάουσσα.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας