Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Δρυός

Ο Δρυός είναι η παραλία του ομώνυμου οικισμού. Ο Δρυός είναι ένας ήσυχος και πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός στις νοτιοανατολικές ακτές της Πάρου. Βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού και 17 χιλιόμετρα από την Νάουσσα. Η παραλία του Δρυού αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Δεν είναι μεγάλη σε μήκος αλλά είναι αρκετά πλατιά. Στο Δρυό δεν θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Την σκιά την προσφέρουν τα δένδρα της παραλίας αλλά και το ψηλό τείχος. Τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά, τις περισσότερες φορές δεν έχουν κύματα καθώς προστατεύονται από τους βόρειους ανέμους και σας προκαλούν για βουτιές, μόλις τα αντικρύσετε.
Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας θα δείτε ένα μικρό λιμανάκι, το οποίο φιλοξενεί τα παραδοσιακά καΐκια και ψαρόβαρκες, οι οποίες προμηθεύουν τις ταβέρνες του Δρυού με την λεία τους. Ακριβώς πίσω από το λιμανάκι υπάρχει άλλη μια παραλία, πολύ μικρότερη και με βότσαλα με τα αλμυρικά να φτάνουν σε κάποια σημεία έως την θάλασσα. Είναι μια εναλλακτική λύση αν τυχόν συναντήσετε κύματα στην πρώτη παραλία.
Στο Δρυό θα βρείτε όλες τις τουριστικές εγκαταστάσεις για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάποια χτισμένα στην ακτογραμμή με θέα την θάλασσα είναι στην διάθεση σας, οι ζεστές οικογενειακές ταβέρνες σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και οι μικρές καφετέριες σας προσφέρουν δροσιά το μεσημέρι. 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του οικισμού, βρίσκεται η γνωστή παραλία Χρυσή Ακτή.
Ο Δρυός συνδέεται με την Παροικιά με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας