Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Καλόγερος

Ο Καλόγερος είναι μια πανέμορφη παραλία στις ανατολικές ακτές της Πάρου. Απέχει 13 χιλιόμετρα από την Νάουσσα και 17 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία του Μώλου από την οποία, στο νότιο τμήμα, ακολουθείτε με τα πόδια ένα μονοπάτι το οποίο σας βγάζει στο Καλόγερο. Το μέρος αυτό, σύμφωνα με τον μύθο, πήρε αυτήν την ονομασία επειδή ένας Καλόγερος αυτοκτόνησε πέφτοντας από έναν βράχο.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και αν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις. Είναι αρκετά απομονωμένη και οι λίγοι επισκέπτες της, απολαμβάνουν την Παριανή φύση και την ησυχία. Ο Καλόγερος είναι γνωστός για την άμμο του η οποία είναι γνωστή για τις θρεπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος και θεωρείται ως δωρεάν spa της φύσης. Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την μάσκα και βατραχοπέδιλα καθώς το υποθαλάσσιο έδαφος και τα βράχια έχουν αρκετό ενδιαφέρον. 
Η πιο κοντινή στάση λεωφορείου βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά αλλά η ομορφιά του Καλόγερου και του Μώλου αξίζει την ταλαιπωρία.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 

 



Σχόλια

Τα Brands Μας