Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / Σαντα Μαρια Παρος

Η Σαντα Μαρια είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Πάρου και φυσικά μια από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, σε ένα γραφικό ακρωτήρι, μέσα σε έναν μεγάλο κόλπο. Η Σαντα Μαρια θεωρείται ως η παραλία της Νάουσσας, από την οποία απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα. Η Παροικιά, πρωτεύουσα της Πάρου, απέχει 15 χιλιόμετρα.
Η κεντρική παραλία, μεγάλη σε μήκος, αποτελείται από ψιλή άμμο, η οποία θυμίζει πούδρα με χρυσό χρώμα. Τα νερά της Σαντα Μαρια είναι εντυπωσιακά. Εκτός από πεντακάθαρα, επειδή η άμμος επεκτείνεται και στο βυθό, είναι κρυσταλλένια και αντανακλούν τις ακτίνες του ήλου σαν με περιέχει διαμάντια. Είναι πολύ καλά οργανωμένη και ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, κέντρα θαλάσσιων σπορ με πολλές επιλογές όπως το windsurfing, θαλάσσιο kayak και θαλάσσιο ποδήλατο, καθώς και σχολή καταδύσεων όπου μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό ή να κάνετε μαθήματα. Κατά μήκος της Σαντα Μαρια υπάρχουν beach bars τα οποία σερβίρουν τα πάντα, από καφέ και ποτά έως ελαφρά γεύματα. Μην σας κάνει εντύπωση αν σε κάποιο από αυτά, θα διοργανώνεται πάρτι από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ.
Νότια της μεγάλης παραλίας, υπάρχουν αμμόλοφοι οι οποίοι κρύβουν εκπλήξεις σπάνιας ομορφιάς. Η θάλασσα έχει σχηματίσει μικρούς κόλπους μέσα στους οποίους θα βρείτε μικρές αμμουδερές παραλίες, μήκους μόλις μερικών μέτρων. Είναι μια καλή λύση για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Όπου και αν αποφασίσετε να απολαύσετε το μπάνιο σας, θα έχετε θέα την απέναντι Νάξο.
Η Σαντα Μαρια διαθέτει μεγάλο ελεύθερο παρκινγκ. Συνδέεται με την Παροικιά και την Νάουσσα με τακτά δρομολόγια λεωφορείων. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην παραλία με ένα από τα παραδοσιακά καΐκια, τα οποία αναχωρούν από την Νάουσσα.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!  

 



Σχόλια

Τα Brands Μας