Έχεις απορία για τη Χίο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Χίος / Χιος Παραλιες / ΧΙΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοδυτικές

ΧΙΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αγιάσματα

Η παραλία Αγιάσματα, είναι μια από τις βορειότερες παραλίες της Χίου. Η περιοχή είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά και την φυσική ομορφιά της. Η παραλία αποτελείται από άμμο και λόγω της θέσης της είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητη στο βόρειο άνεμο.

Λαμψά

Η παραλία Λαμψά βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, κοντά στην Βολισσό. Δεν είναι οργανωμένη, έχει πεντακάθαρα νερά περικυκλωμένα με το φυσικό περιβάλλον της Χίου. Αποτελεί συχνό προορισμό για τους ντόπιους κατοίκους αλλά και για επισκέπτες του νησιού οι οποίοι διαμένουν στην Βολισσό. Προτείνουμε πριν ή μετά την επίσκεψη στην παραλία, περιήγηση στην Βολισσό και το κάστρο της Βολισσού.

Λευκάθια

Η παραλία Λευκάθια είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της βορειοδυτικής Χίου. Σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου, αξίζει μια επίσκεψη. Τα βαθιά και πεντακάθαρα νερά της, η χοντρή άμμος και μικρά βότσαλα, τα πεύκα, πολύ κόσμο από όλο το νησί και κυρίως από την Βολισσό και άλλα κοντινά χωριά. Είναι οργανωμένη, με beach bar, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες στην περιοχή. Το γνωστό χωριό Βολισσός με το πανέμορφο κάστρο, βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από την παραλία, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

Μάναγρος

Μία από τις καλύτερες παραλίες της Χίου, ο Μάναγρος, βρίσκεται 36 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, νότια από την παραλία Μαγεμένα. Ο Μάναγρος αποτελείται από άμμο και βότσαλο με πεντακάθαρα νερά. Είναι επίσης η μεγαλύτερη παραλία της Χίου με μήκος που ξεπερνάει τα 1,5 χιλιόμετρα. Στην περιοχή δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και η παραλία δεν είναι οργανωμένη, για αυτό προτείνουμε να έχετε μαζί σας νερό, σνακ και ομβρέλα θαλάσσης. Το τοπίο της περιοχής είναι φανταστικό και δεδομένου ότι στην παραλία θα απολαύσετε φανταστικό ηλιοβασίλεμα, προτείνουμε να μείνετε μέχρι αργά. Ακόμα και το βραδινό μπάνιο θα σας εντιποσιάσει. Μπορείτε να επισκεφθείτε το κοντινό χωριό της Βολισσού το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την παραλία.

Τιγάνι

Η παραλία Τιγάνι βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στις δυτικές ακτές της Χίου. Είναι μια απομονωμένη παραλία μέσα σε κόλπο, σε ήσυχο μέρος περικυκλωμένη από την φυσική ομορφιά της Χίου. Έχει πεντακάθαρα, κρύα νερά και λευκά βότσαλα. Προτείνουμε να επισκεφθείτε το κοντινό και γραφικό χωριό Αυγώνυμα, με πετρόχτιστα σπίτια και με μια από τις καλλίτερες ταβέρνες της Χίου.

Αγία Μαρκέλλα

Η παραλία Αγια Μαρκέλλα, μία από τις πιο γνωστές περιοχές της Χίου, βρίσκεται 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Πήρε την ονομασία της από το Μοναστήρι Αγιας Μαρκέλλας, χτισμένο λίγα μέτρα από την παραλία, το οποία κάθε χρόνο στην ομώνυμη γιορτή, 22 Ιουλίου, επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Η Παραλία αποτελείται από βότσαλα και άμμο, είναι βαθιά με παγωμένα νερά πεντακάθαρα νερά. Στο βόρειο τμήμα της παραλίας υπάρχει μονοπάτι το οποίο οδηγεί στο σημείο όπου πέθανε η Μαρκέλλα και θερμό νερό αναδεικνύεται από το έδαφος.

Λήμνος

Η παραλία Λήμνος βρίσκεται σε απόσταση 39 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βολισσού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, είναι ήσυχη αν και ακριβώς από πίσω υπάρχει δρόμος, αποτελείται από άμμο και βότσαλο, τα νερά είναι πεντακάθαρα, βαθειά και ζεστά. Κοντά στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά τα οποία προμηθεύονται καθημερινά από τους ντόπιους ψαράδες καθώς και το τοπικό χιώτικο ποτό, την σουμάδα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, στην παραλία, συγκεντρώνονται οι λάτρες του ελεύθερου κάμπινγκ, οι οποίοι γεμίζουν την παραλία με σκηνές. Η Βολισσός, ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Χίου, βρίσκεται κοντά στην παραλία και είναι ένα από τα μέρη στα οποία πρέπει να περιηγηθείτε.

Μετόχι

Η παραλία Μετόχι βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Χίου, 32 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Αποτελείται από βότσαλα και άμμο και πεντακάθαρα νερά. Αυτό σε συνδυασμό με την φοβερή τοποθεσία και ηρεμία κάνει την Μετόχι πολύ ελκυστική.   Κοντά στην παραλία, μόλις 4 χιλιόμετρα βορειότερα, βρίσκεται το χωριό Σιδηρούντα το οποία αξίζει να επισκεφθείτε.

Καμπιά

Η παραλία Καμπιά βρίσκεται σε μικρή απόσταση από ένα από τα βορειότερα χωριά της Χίου, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων, τα Καμπιά. Η παραλία αποτελείται στην πραγματικότητα από δυο παραλίες, η μία με μεγάλα βότσαλα και η άλλη με μικρά, κατάλληλη για μπάνιο. Το μέρος είναι ήσυχο και απομονωμένο. Με δυνατούς βόρειους ανέμους όμως, η παραλία είναι επικίνδυνη για κολύμπι.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Χίο και τις παραλίες στην Χίο, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Χίου μέσω του live chat!  

 



Σχόλια

Τα Brands Μας