Έχεις απορία για την Σκιάθο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σκιάθος / Σκιαθος Παραλιες / ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

Μεγάλη Αμμος

Η Μεγάλη Αμμος βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιόμετρου από το κέντρο της πόλης της Σκιάθου. Ονομάζεται έτσι λόγω του μεγάλου μήκους της παραλίας η οποία αποτελείται από μαλακή άμμο. Η Μεγάλη Αμμος διαθέτει ομβρέλες και ξαπλώστρες, beach bars και κέντρα θαλάσσιων σπορ. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, ήρεμα και ρηχά, για αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα παιδιά.
Εξαιτίας της απόστασης της από την πόλη, η Μεγάλη Αμμος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Σκιάθου. Αποτελεί μια γρήγορη λύση για τους ντόπιους και τους τουρίστες, οι οποίοι μένουν στην πόλη.
Στην περιοχή θα βρείτε όλες τις ανέσεις και εγκαταστάσεις για μια χαλαρωτική διαμονή. Το εύρος επιλογών σε καταλύματα είναι μεγάλο. Υπάρχουν τόσο ξενοδοχεία όσο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με όλα τα μέσα από την πόλη, ακόμα και με τα πόδια
.

Βασιλιάς

Ο Βασιλιάς είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου. Μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου αποτελεί δημοφιλή προορισμό. Στην παραλία θα βρείτε ομβρέλες, ξαπλώστρες και για τους πιο δραστήριους, κέντρα θαλάσσιων σπορ.
Συμφώνα με τον μύθο, η παραλία πήρε αυτήν την ονομασία λόγω συχνών επισκέψεων από τους βυζαντινούς αυτοκράτορες στο παρελθόν. Στην περιοχή του Βασιλιά υπάρχουν αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα.
Η παραλία και γενικά η ευρύτερη περιοχή, είναι περικυκλωμένη από πεύκα και ελαιώνες, οι οποίοι σχεδόν χαϊδεύουν την θάλασσα κατά μήκος της ακτογραμμής.
Με θέα τις καταπράσινες βραχονησίδες και την Σκόπελο, ο Βασιλιάς, αποτελεί ένα μικρό τουριστικό θέρετρο με όλες τις ανέσεις. Πολλές επιλογές σε καταλύματα, όπως πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και μπαράκια, είναι σε διάθεση των επισκεπτών.
Προς την παραλία εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Σκιάθου, αλλά και μια βόλτα με τα πόδια είναι ευχάριστη καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου είναι παραθαλάσσιο. 

Αχλαδιές

Οι Αχλαδιές είναι άλλη μια αμμώδη παραλία της Σκιάθου. Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, είναι μια κοντινή λύση για ποιοτικό μπάνιο. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομβρέλες, διαθέτει κέντρα θαλασσιών σπορ και αρκετές επιλογές όσον αφορά τα καταλύματα και όμορφες ταβέρνες. Η νότια θέση της, την προστατεύει από ισχυρούς βοριάδες και κύματα.
Η πρόσβαση είναι εύκολη, με συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Σκιάθου, αλλά και με καραβάκια που αναχωρούν από το παλιό λιμάνι του νησιού. 

Τζανεριά

Η παραλία Τζανεριά βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου στο ακρωτήρι Καλαμάκι, σε κοντινή απόσταση από την Καναπίτσα. Στην παραλία θα βρείτε πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στην χρυσή άμμο, οι πιο δραστήριοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις επιλογές που προσφέρει το κέντρο των θαλάσσιων σπορ.
Τα νερά στην Τζανεριά είναι πεντακάθαρα και ήρεμα και συνήθους επικρατεί πολυκοσμία καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία μπορείτε να δοκιμάσετε τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας σε μια από τις ταβέρνες.
Προς την Τζανεριά εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πόλη της Σκιάθου.

Σκληθρί

Καναπίτσα

Μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου, η Καναπίτσα, βρίσκεται επίσης στο ακρωτήρι Καλαμάκι, το οποίο είναι το νοτιότερο τμήμα της Σκιάθου.
Η Καναπίτσα έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά τα οποία είναι πεντακάθαρα. Είναι περικυκλωμένη από βράχους πάνω στους οποίους τα δένδρα φτάνουν έως την ακτή. Η παραλία είναι αμμώδη, με ομβρέλες και ξαπλώστρες. Η επιλογές σε θαλάσσια σπορ είναι πολλές. Καταδύσεις, wind surfing καθώς και θαλάσσιο σκι είναι τα πιο δημοφιλή. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές όσον αφορά την πεζοπορία. Το ακρωτήρι είναι καταπράσινο με πολλά μονοπάτια και το περπάτημα είναι ευχάριστο, ιδικά τις απογευματινές ωραίες. Σας προτείνουμε ως προορισμό, το δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου, από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.
Μια ξεχωριστή δραστηριότητα είναι το θαλάσσιο ταξί, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε στις πανέμορφες νησίδες απέναντι και σε άλλες παραλίες.
Γύρω από το χωριό Καναπίτσα, από το οποίο η παραλία πήρε το όνομα της, υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Κάποια από αυτό έχουν θέα την παραλία. Δεν λείπουν και οι ψαροταβέρνες οι οποίες φημίζονται για την ποιότητα των πιάτων τους.
Για να φτάσετε στην Καναπίτσα, θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 10 λεπτά από την στάση λεωφορείου, αλλά αξίζει να την επισκεφτείτε!

Βρωμόλιμνος

Ο Βρωμόλιμνος είναι μια πολύ γνωστή παραλία της Σκιάθου. Βρίσκεται στο νοτιότερα τμήμα του νησιού, στο ακρωτήρι Καλαμάκι, στην δυτική του πλευρά. Απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου και αποτελείται από υπέροχη άμμο, ήρεμα και πεντακάθαρα νερά.
Ο Βρωμόλιμνος αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για την νεολαία. Στην παραλία υπάρχουν ομβρέλες με ξαπλώστρες, beach bars στα οποία οργανώνεται πάρτι και φυσικά, κέντρα θαλάσσιων σπορ. Οι πεινασμένοι κολυμβητές μπορούν να επισκεφτούν τις παραθαλάσσιες ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν εξαιρετικά ντόπια πιάτα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λόγω της θέσης της παραλίας, οι ρομαντικοί μπορούν να απολαύσουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.
Στο Βρωμόλιμνο, μπορεί να φτάσει κανείς χρησιμοποιώντας τα συμβατικά μέσα ( λεωφορείο, αυτοκίνητο), αλλά και με καραβάκια τα οποία έχουν ως αφετηρία την πόλη της Σκιάθου.

Κολιός

Η παραλία Κολιός είναι τοποθετημένη μεταξύ του Πλατανιά και του Βρωμόλιμνου. Ο Κολιός αποτελείται από χρυσή άμμο, πεντακάθαρα και ήρεμα νερά καθώς βρίσκεται σε κόλπο και η παραλία είναι οργανωμένη με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και ανέσεις. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες και ομβρέλες.
Επειδή η περιοχή είναι ένα μικρό τουριστικό θέρετρο, έχετε πολλές επιλογές σε καταλύματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.
Ο Κολιός, παρά την ομορφιά και την δημοτικότητα του, είναι ένα μέρος για χαλάρωση και ήρεμες διακοπές. Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, είναι συνδεδεμένος με συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την πρωτεύουσα του νησιού.
Αν για κάποιο λόγο βαρεθείτε το κολύμπι στο Κολιό, μπορείτε νε περπατήσετε στην διπλανές παραλίες.

Αγιά Παρασκευή

Η Αγία Παρασκευή βρίσκεται 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Οι επιλογές για θαλάσσια σπορ και εδώ είναι πολλές, όπως και ξαπλώστρες και ομβρέλες. Και η Αγία Παρασκευή αποτελεί ένα τουριστικό θέρετρο. Οι επισκέπτες της περιοχής μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές κατηγορίες καταλυμάτων όπως πολυτελή ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενες βίλλες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Φυσικά δεν λείπουν και οι ταβέρνες και εστιατόρια. Ανατολικά της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται, η επίσης όμορφη, παραλία Κολιός.
Η παραλία είναι προσβάσιμη με λεωφορείο από την πόλη της Σκιάθου.

Λαλάρια

Η παραλία Λαλάρια είναι μια από της καλύτερες παραλίες της Σκιάθου αλλά και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκια τα οποία αναχωρούν καθημερινά από την πόλη της Σκιάθου.
Τα Λαλάρια είναι περικυκλωμένα από κατακόρυφους βράχους και έχουν πεντακάθαρα νερά. Τα λευκά βότσαλα (Λαλάρια) από τα οποία αποτελείται η παραλία, της έδωσαν το όνομα της. Το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό συμπληρώνει η γνωστή "Τρύπια Πέτρα" στο νότιο τμήμα της παραλίας.
Τις μέρες που επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, το κολύμπι στα Λαλάρια δεν είναι ιδιαιτέρα ευχάριστο καθώς ο καιρός φέρνει κύματα και το ταξίδι με το καραβάκι είναι κουραστικό. Για αυτό σας προτείνουμε να την επισκεφτείτε όταν δεν φυσάει. 

Ξάνεμος

Η παραλία Ξάνεμος βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, ακριβώς στην ευθεία του διαδρόμου, 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου, στις ανατολικές ακτές. Αποτελείται από βότσαλο, διαθέτει περιορισμένο αριθμό από ομπρέλες, αλλά γενικά δεν είναι οργανωμένη. Η καντίνα πάνω στην παραλία σερβίρει διάφορα δροσιστικά αναψυκτικά.
Η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Κοντά στην παραλία έχουν ανακαλυφθεί ερείπια ενός αρχαίου οικισμού.
Ο Ξάνεμος τις περισσότερες φορές έχει κύματα καθώς, παρότι βρίσκεται σε κόλπο, είναι εκτεθειμένη σε ανέμους.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο από την πόλη της Σκιάθου.


Κουκουναριές

Η παραλία Κουκουναριές είναι η καλύτερη παραλία της Σκιάθου και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης. Είναι επίσης γνωστή ως η Χρυσή Αμμος εξαιτίας του χρώματος που αποκτάει η άμμος της, τις απογευματινές ώρες.
Οι Κουκουναριές είναι οργανωμένη παραλία με όλες τις ανέσεις. Έχει ομβρέλες και ξαπλώστρες, κέντρα θαλάσσιων σπορ που ικανοποιούν κάθε γούστο και beach bars. Τα πεντακάθαρα και βαθιά νερά, η απαλή άμμος την κάνουν ελκυστικό προορισμό σχεδόν από το πρωί, για αυτό σας συνιστούμε να φτάσετε στις Κουκουναριές αρκετά νωρίς για να βρείτε θέση κάτω από μια ομβρέλα.
Η περιοχή αποτελεί τουριστικό θέρετρο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες και ουζερί.
Πίσω από τις Κουκουναριές βρίσκεται το δάσος από το οποίο η παραλία πήρε το όνομα της, με τα δένδρα να φτάνουν έως την άμμο, και ακριβώς πίσω από το δάσος βρίσκεται η Λίμνη Στροφυλίας. Ο σπάνιος αυτός υδροβιότοπος βρίσκεται υπό προστασία.
Η παραλία συνδέεται με συχνά δρομολόγια τοπικών λεωφορείων με την πόλη της Σκιάθου η οποί απέχει 22 χιλιόμετρα.

Τρούλος

Η παραλία Τρούλος βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Σκιάθου, 9 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού. Ο οικισμός κοντά στην παραλία αποτελεί και αυτός ένα τουριστικό θέρετρο. Στην περιοχή του Τρούλου οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές για την διαμονή του. Τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάποιες ενοικιαζόμενες βίλλες είναι στην διάθεση των τουριστών. Φυσικά δεν λείπουν και οι παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες μπορείτε να δωκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Η πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα την οποία μπορείτε να απολύσετε στην περιοχή του Τρούλου τις απογευματινές ώρες. Σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε νοτιανατολικά.
Η παραλία είναι οργανωμένη, με όλες τις ανέσεις. Σε περίπτωση που δεν θα βρίσκετε ομπρέλα με ξαπλώστρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκιά ενός από το πεύκα τα οποία φτάνουν έως την χρυσή άμμο της παραλίας.
Στον Τρούλο μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο ή με καραβάκι που αναχωρεί από την πόλη της Σκιάθου.

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου. Σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τη πόλη της Σκιάθου αποτελεί δημοφιλή προορισμό κυρίως για την νεολαία. Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars. Στην Μπανάνα οι λάτρες των θαλάσσιων σπορ θα βρούνε μεγάλο εύρος επιλογών. Η παραλία, τις περισσότερες μέρες, έχει ήρεμα νερά και πολύ κόσμο. Λόγω της θέσης της προσφέρει αξέχαστη θέα του ηλιοβασιλέματος.
Βόρεια της παραλίας υπάρχει η Μικρή Μπανάνα, ένα πλαζ που προτιμάνε κυρίως οι γυμνιστές.
Πριν φτάσετε στην Μπανάνα θα περάσετε μια από τις καλύτερες παραλίες τις Ευρώπης, τις Κουκουναριές, την οποία πρέπει επίσης να επισκεφθείτε.

Αγία Ελένη

Η παραλία Αγία Ελένη βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από την γνωστή παραλία Μπανάνα και τις Κουκουναριές, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Η παραλία είναι μερικώς οργανωμένη με ομβρέλες και ξαπλώστρες, αποτελείται από άμμο και ρηχά γαλανά νερά. Εάν δεν καταφέρετε να βρείτε ελεύθερη ομβρέλα, μπορείτε να κρυφτείτε κάτω από τα πεύκα που φτάνουν έως την άμμο. 
Η Αγία Ελένη είναι μια κατάλληλη επιλογή για χαλάρωση καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν υποδομές και το μέρος προσφέρει ησυχία. Επειδή η παραλία βλέπει  δυτικά, μπορείτε να μείνετε μέχρι της απογευματινές ώρες, απολαμβάνοντας το μπάνιο σας μετά το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. 
Ο πιο απολαυστικός τρόπος για να φτάσετε στην παραλία της Αγιας Ελένης είναι με καραβάκι από την πόλη της Σκιάθου.

Μανδράκι

Το Μανδράκι είναι ένας κόλπος στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Η περιοχή διαθέτει τρεις παραλίες, τον Αγκιστρο, την Ελιά και το Μανδράκι. Η διαδρομή προς αυτές τις παραλίες είναι πολύ εντυπωσιακή. Αν και ο δρόμος δεν διαθέτει τσιμέντο, ο χωματόδρομος διανύει ένα μεγάλο πευκόδασος. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, σε μια διασταύρωση πρέπει να διαλέξετε πια από τις παραλίες θα είναι η πρώτη που θα επισκεφτείτε.
Και οι τρεις παραλίες αποτελούνται από άμμο και πεντακάθαρα νερά τα οποία είναι εκτεθειμένα στο βόρειο άνεμο. Αν και υπάρχουν κάποιες ομβρέλες, δεν είναι οργανωμένες και για αυτό πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Τα γύρω καταπράσινα βουνά και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας συνθέτουν ένα αξέχαστο περιβάλλον στο οποίο μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες χαλαρώσεις.

Ασέληνος

Ο Ασέληνος είναι μια ήσυχη παραλία σε απομακρυσμένο μέρος στην βορειοδυτική Σκιάθο. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, στους πρόποδες της Κουνίστρας. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αν και θα συναντήσετε κάποιες ομβρέλες. Στο μεγαλύτερο της μέρος είναι αμμώδη με βότσαλα. Τα νερά της είναι βαθιά και πεντακάθαρα, η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι αξέχαστη, με τα καταπράσινα δένδρα να πλησιάζουν την παραλία.
Μεγάλη σε μήκος δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι ποτέ γεμάτη.
Κοντά στον Ασέληνο βρίσκεται ένα κάμπινγκ, ότι χρειάζεται ένας λάτρεις της φύσης και της χαλάρωσης. Πάνω στην παραλία υπάρχει μια μόνο ταβέρνα με θέα την παραλία και το Βόρειο Αιγαίο.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με δύο τρόπους. Οδικώς, όπου έως κάποιο σημείο ο δρόμος είναι με άσφαλτο και συνεχίζετε την διαδρομή σε χωματόδρομο, ή με ένα από τα καραβάκια τα οποία εκτελούν ημερήσιες εκδρομές από την πόλη της Σκιάθου.


Κεχριά

Η παραλία Κεχριά είναι ένα μέρος το οποίο μένει αξέχαστο στους περισσότερους επισκέπτες. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, στις βόρειες ακτές του νησιού, η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο, ακολουθώντας χωματόδρομο με αρκετές στροφές, μια διαδρομή φοβερής ομορφιάς ή με σκάφος. Η Κεχριά είναι περικυκλωμένη από καταπράσινα βουνά τα οποία φθάνουν ως την θάλασσα αριστερά και δεξιά της παραλίας.
Στην Κεχριά θα βρείτε κάποιες ομβρέλες, αλλά επειδή η παραλία δεν είναι οργανωμένη και είναι απομονωμένη, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας νερό και σνακ. Τα  πεντακάθαρα νερά, η λεπτή άμμος και το περιβάλλον μαγεύει όχι μόνο τους λάτρες της φύσης, αλλά τον κάθε επισκέπτη. Η παραλία είναι εκτεθειμένη στον βόρειο άνεμο, ο οποίος, όταν είναι ισχυρός, φέρνει αρκετά κύματα.

Κάστρο

Η παραλία πήρε το όνομα της από το Κάστρο της μεσαιωνικής πόλης της Σκιάθου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού, 11 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου. Η παραλία συνήθως έχει κύματα καθώς είναι εκτεθειμένη στο άνεμο, αλλά η ομορφιά της περιοχής και τα πεντακάθαρα νερά την κάνουν αρκετά ελκυστική. Δεν είναι οργανωμένη, για αυτό πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Ο συνδυασμός επίσκεψης στο μεσαιωνικό κάστρο και στην συνέχεια ένα μπάνιο είναι ο πιο ενδεδειγμένος.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με δυο τρόπους. Είτε με καραβάκι, το οποίο αναχωρεί από το της Σκιάθου, είτε με αυτοκίνητο, σε αυτήν την περίπτωση όμως θα χρειαστεί να περπατήσετε γιατί ο χωματόδρομος σταματάει πριν την παραλία. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σκιάθο και τις παραλίες της Σκιάθου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σκιάθου μέσω του live chat!


Σχόλια

Τα Brands Μας