Έχεις απορία για την Σκιάθο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σκιάθος / Σκιαθος Παραλιες / ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοανατολικές

ΣΚΙΑΘΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Λαλάρια

Η παραλία Λαλάρια είναι μια από της καλύτερες παραλίες της Σκιάθου αλλά και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με καραβάκια τα οποία αναχωρούν καθημερινά από την πόλη της Σκιάθου.
Τα Λαλάρια είναι περικυκλωμένα από κατακόρυφους βράχους και έχουν πεντακάθαρα νερά. Τα λευκά βότσαλα (Λαλάρια) από τα οποία αποτελείται η παραλία, της έδωσαν το όνομα της. Το εντυπωσιακό αυτό σκηνικό συμπληρώνει η γνωστή "Τρύπια Πέτρα" στο νότιο τμήμα της παραλίας.
Τις μέρες που επικρατούν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, το κολύμπι στα Λαλάρια δεν είναι ιδιαιτέρα ευχάριστο καθώς ο καιρός φέρνει κύματα και το ταξίδι με το καραβάκι είναι κουραστικό. Για αυτό σας προτείνουμε να την επισκεφτείτε όταν δεν φυσάει. 

Ξάνεμος

Η παραλία Ξάνεμος βρίσκεται στην βόρεια πλευρά του αεροδρομίου, ακριβώς στην ευθεία του διαδρόμου, 3 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου, στις ανατολικές ακτές. Αποτελείται από βότσαλο, διαθέτει περιορισμένο αριθμό από ομπρέλες, αλλά γενικά δεν είναι οργανωμένη. Η καντίνα πάνω στην παραλία σερβίρει διάφορα δροσιστικά αναψυκτικά.
Η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Κοντά στην παραλία έχουν ανακαλυφθεί ερείπια ενός αρχαίου οικισμού.
Ο Ξάνεμος τις περισσότερες φορές έχει κύματα καθώς, παρότι βρίσκεται σε κόλπο, είναι εκτεθειμένη σε ανέμους.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με λεωφορείο από την πόλη της Σκιάθου.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σκιάθο και τις παραλίες της Σκιάθου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σκιάθου μέσω του live chat!


Σχόλια

Τα Brands Μας