Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Σαντορινη Παραλιες / ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Βορειοανατολικές

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Κολούμπο

Η παραλία Κολούμπο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Θήρα, στις βορειοανατολικές ακτές της Σαντορίνης. Το χαρακτηριστικό της είναι τα κατακόρυφα βράχια στο πίσω μέρος της αλλά και το γεγονός ότι είναι μια από τις λίγες παραλίες της Σαντορίνης η οποία έχει παραμείνει παρθένα, χωρίς υποδομές.
Αποφύγετε την επίσκεψη στο Κολούμπο τις μέρες με ισχυρούς βοριάδες καθώς η παραλία δεν είναι προστατευμένη.
Εξαιτίας της έλλειψης των υποδομών σας συνιστάμε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια και κυρίως νερό και αντηλιακό.
Είναι αξιοσημείωτο να γνωρίζετε ότι περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά της παραλίας, βρίσκεται υποθαλάσσιος κρατήρας ηφαιστείου, το οποίο εξερράγη το 1650.
Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να περπατήσετε μια μικρή απόσταση από το σημείο που θα παρκάρετε (συμβουλευθείτε τον παρακάτω χάρτη).

Βουρβούλος

Η παραλία Βουρβούλος είναι ένα απομονωμένο μέρος στις βορειοανατολικές ακτές της Σαντορίνης, 4 χιλιόμετρα από την Θήρα. Ο Βουρβούλος συνιστάται για στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες της Σαντορίνης. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη καθώς δεν είναι γνωστή στους επισκέπτες του νησιού.  Λόγω της θέσης της, ο Βουρβούλος είναι εκτεθειμένος στους βόρειους ανέμους οι οποίοι φέρνουν μεγάλα κύματα στην ακτή. Σε κάποια σημεία της παραλίας θα βρείτε άμμο για πιο βολική ηλιοθεραπεία.
Σε κοντινή απόσταση υπάρχει ταβέρνα οι οποία σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.

Πορί

Η παραλία Πορί βρίσκεται στην βορειοανατολική Σαντορίνη, 5 χιλιόμετρα από το Ημεροβίγλι. Είναι αρκετά απομονωμένη και στην παραλία επικρατεί παρόμοιο κόκκινο χρώμα με αυτό της Κόκκινης Παραλίας. Στο Πορί υπάρχει ένα μικρό λιμανάκι το οποίο χρησιμοποιείται από ψαρόβαρκες, οι οποίες προμηθεύουν τις ταβέρνες της παραλίας με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Είναι το κατάλληλο μέρος για όσους επιθυμούν τον συνδυασμό του χαλαρού μπάνιου και φρέσκου θαλασσινού φαγητού με θέα το Αιγαίο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Μπαξέδες

Η παραλία Μπαξάδες βρίσκετε στην βόρεια Σαντορίνη, μόλις 4 χιλιόμετρα από την Οία. Η παραλία αποτελείται από μαύρη άμμο και είναι από τις μεγαλύτερες στην βόρεια Σαντορίνη. Τις Μπαξάδες επισκέπτονται κυρίως οι ντόπιοι και είναι κατάλληλη παραλία για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την πολυκοσμία και προτιμούν ήσυχο μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και άλλες παραλίες τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε μετά ή πριν τις Μπαξάδες. Στην περιοχή υπάρχει περιορισμένος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και ταβέρνες. Σας συνιστάμε να αποφύγετε την παραλία τις μέρες κατά την διάρκεια των οποίων επικρατούν βόρειοι άνεμοι καθώς λόγο της θέσης της, δημιουργούνται κύματα.

Μονόλιθος

Η παραλία Μονόλιθος βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Σαντορίνης, 7 χιλιόμετρα από την Θήρα, κοντά στο αεροδρόμιο. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και προσελκύει κυρίως οικογένειες με παιδιά. Για τον λόγο αυτό η περιοχή του Μονόλιθου θεωρείται ένα μικρό οικογενειακό τουριστικό θέρετρο. Επίσης, στην περιοχή υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, ποδοσφαίρου, beach volley και παιδική χαρά.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία υπάρχουν τουριστικές υποδομές. Εστιατόρια και ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κάνουν την περιοχή του Μονόλιθου ελκυστική για τους επισκέπτες της Σαντορίνης.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και τις παραλίες της Σαντορίνης, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!

Σχόλια

Τα Brands Μας