Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Παρος Παραλιες / ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Νοτιοανατολικές

ΠΑΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δρυός

Ο Δρυός είναι η παραλία του ομώνυμου οικισμού. Ο Δρυός είναι ένας ήσυχος και πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός στις νοτιοανατολικές ακτές της Πάρου. Βρίσκεται 23 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα του νησιού και 17 χιλιόμετρα από την Νάουσσα. Η παραλία του Δρυού αποτελείται από άμμο και βότσαλα. Δεν είναι μεγάλη σε μήκος αλλά είναι αρκετά πλατιά. Στο Δρυό δεν θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Την σκιά την προσφέρουν τα δένδρα της παραλίας αλλά και το ψηλό τείχος. Τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά, τις περισσότερες φορές δεν έχουν κύματα καθώς προστατεύονται από τους βόρειους ανέμους και σας προκαλούν για βουτιές, μόλις τα αντικρύσετε.
Στο ανατολικό τμήμα της παραλίας θα δείτε ένα μικρό λιμανάκι, το οποίο φιλοξενεί τα παραδοσιακά καΐκια και ψαρόβαρκες, οι οποίες προμηθεύουν τις ταβέρνες του Δρυού με την λεία τους. Ακριβώς πίσω από το λιμανάκι υπάρχει άλλη μια παραλία, πολύ μικρότερη και με βότσαλα με τα αλμυρικά να φτάνουν σε κάποια σημεία έως την θάλασσα. Είναι μια εναλλακτική λύση αν τυχόν συναντήσετε κύματα στην πρώτη παραλία.
Στο Δρυό θα βρείτε όλες τις τουριστικές εγκαταστάσεις για να απολαύσετε χαλαρωτικές διακοπές. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάποια χτισμένα στην ακτογραμμή με θέα την θάλασσα είναι στην διάθεση σας, οι ζεστές οικογενειακές ταβέρνες σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και οι μικρές καφετέριες σας προσφέρουν δροσιά το μεσημέρι. 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του οικισμού, βρίσκεται η γνωστή παραλία Χρυσή Ακτή.
Ο Δρυός συνδέεται με την Παροικιά με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων.

Λογαράς

Ο Λογαράς είναι άλλη μία γνωστή παραλία της Πάρου, η οποία βρίσκεται στις νοτιανατολικές ακτές του νησιού. Σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και 13 χιλιομέτρων από την Νάουσσα, προσφέρεται για στιγμές χαλάρωση. 
Ο Λογαράς είναι ένας σχετικά ανοιχτός κόλπος και αποτελείται από χοντρή άμμο και πράσινα πεντακάθαρα νερά. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, έχει αρκετές επιλογές όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ και διαθέτει γήπεδο για beach volley. Το πολυάριθμα δένδρα προσφέρουν δροσερή σκιά όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την θέα της απέναντι Νάξου.
Η περιοχή του Λαγαρά είναι καλά ανεπτυγμένη και μπορεί να θεωρηθεί ως τουριστικό θέρετρο. Εκεί θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, studios και ξενοδοχεία. Δεν λείπουν φυσικά και οι ταβέρνες, καφετέριες και μίνι μάρκετ. Βορειότερα της παραλίας και παραλιακά, σε τόσο κοντινή απόσταση που μπορείτε να φτάσετε και με τα πόδια,  βρίσκεται ο οικισμός Πίσω Λιβάδι με το γραφικό λιμανάκι μέσα στο κόλπο. Εκεί υπάρχουν επιπρόσθετες επιλογές φιλοξενίας αλλά και ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φανταστικά πιάτα φρέσκων θαλασσινών και ψαριών.
Νότια του Λαγαρά, πάλι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η γνωστή παραλία Pounda Beach.
Για να φτάσετε στην παραλία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την γραμμή τοπικών λεωφορείων είτε για το Λαγαρά είτε για το Πίσω Λιβάδι.

Μώλος

Ο Μώλος είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Πάρου. Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και 13 χιλιόμετρα από την Νάουσσα. Ο Μώλος είναι μια αμμουδερή παραλία αρκετά μεγάλη σε μήκος μέσα σε έναν μεγάλο κόλπο, τον Κόλπο του Μώλου. Στην παραλία δεν θα βρείτε εγκαταστάσεις όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar. Υπάρχει μόνο ένα μικρό κέντρο θαλάσσιων σπορ όπου μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό και να κάνετε μαθήματα windsurfing. Η παραλία του Μώλου είναι ένα από τα πιο κατάλληλα μέρη για οικογενειακό μπάνιο. Τα παιδιά έχουν άπειρο χώρο για παιχνίδια, οι επισκέπτες της παραλίας φαίνεται να είναι ελάχιστη εξαιτίας του μεγέθους της και δεν υπάρχει δυνατή μουσική από κάποιο beach bar η οποία για κάποιους μπορεί να είναι ενοχλητική. Δεν είναι σπάνιο να δείτε αρκετά ιδιωτικά σκάφη αγκυροβολημένα μέσα στον κόλπο.
Στο νότιο τμήμα του Μώλου υπάρχει η μικρή εκκλησία του Αγ. Νικόλαου και ένα μικρό λιμανάκι το οποίο φιλοξενεί καΐκια και ψαρόβαρκες οι οποίες προμηθεύουν τις ψαροταβέρνες των κοντινών χωριών.
Βόρεια και νότια της παραλία θα δείτε δυο λόφους, τον Κέφαλο και τον Αντικέφαλο.
Στην κορυφή του λόφου νότια του Μώλου, βρίσκεται η Μονή του Αγίου Αντωνίου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί μόνο με δικό σας μέσο, με προσεκτική οδήγηση καθώς ο δρόμος έχει μεγάλη κλήση ή, οι πιο τολμηρή, μπορούν να φτάσουν και με τα πόδια. Η Μονή είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες και θέα όλης της γύρω περιοχής καθώς και της δυτικής ακτής της Νάξου είναι καταπληκτική και θα σας μείνει αξέχαστη!
Σε κοντινή απόσταση και νότια από το Μώλο, βρίσκεται η γνωστή παραλία Καλόγερος, η οποία διαθέτει την λάσπη, γνωστή για την περιποίηση του δέρματος. Το μέρος αυτό θεωρείται ως τα spa της φύσης.
Στο Μώλο θα βρείτε ελάχιστα ενοικιαζόμενα δωμάτια, το οποία προσφέρουν χαλαρωτικές διακοπές με απόλυτη έννοια αυτού του όρου, με την παραλία στα πόδια σας και με θέα τη Νάξο. Στο νότιο τμήμα του Μώλου υπάρχει μια ψαροταβέρνα με οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Πάρου. Βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, 20 χιλιόμετρα από την Παροικιά και 16 χιλιόμετρα από την γραφική Νάουσσα. Η διάσημη αυτή παραλία πήρε το όνομα της από το χρώμα της άμμου, η οποία είναι χρυσή και σαν πούδρα. Η Χρυσή Ακτή είναι γνωστή στους λάτρες του windsurfing παγκοσμίως. Οι κατάλληλες συνθήκες του ανέμου οι οποίες δημιουργούνται στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες (και όχι μόνο) προσελκύουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο. Επίσης εδώ διοργανώνεται κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο Windsurfing.
Η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη. Θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, beach bars και κέντρα θαλάσσιων σπορ με πολλές επιλογές. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.
Η πρόσβαση στην Χρυσή Ακτή είναι εύκολη καθώς εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων προς την παραλία τόσο από την Παροικιά όσο και από Νάουσσα. Υπάρχει επίσης μεγάλος χώρος στάθμευσης.
Κατά μήκος της Χρυσής Ακτής υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, περισσότερες επιλογές σε καταλύματα θα βρείτε στο χωριό Δρυός, 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της παραλίας.

Pounta Beach

Η Pounda Beach, μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Πάρου, βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού (στη Πάρο υπάρχει και η περιοχή Πούντα, στις δυτικές ακτές του νησιού, όπου εκτελούνται δρομολόγια για την Αντίπαρο). Απέχει 18 χιλιόμετρα από την Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου και 14 χιλιόμετρα από την Νάουσσα. Η Pounta Beach αποτελείται από άμμο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Δεν είναι μεγάλη σε μήκος σε σχέση με άλλες γνωστές παραλίες της Πάρου, διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες και γενικά είναι πολύ καλά οργανωμένη.
Η Pounta Beach είναι πολύ δημοφιλής για τα ασταμάτητα πάρτι τα οποία διοργανώνει το beach bar της παραλίας, τα οποία κρατάνε από το μεσημέρι έως το βράδυ. Για τον λόγο αυτό η παραλία προσελκύει κυρίως νεολαία. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τόσο ελεύθερη ομπρέλα όσο και άνετο χώρο στο beach bar.
Σε κοντινή απόσταση από την παραλία υπάρχει μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και άλλων εγκαταστάσεων, κυρίως στην παραλία του Λογαρά, η οποία βρίσκεται ένα χιλιόμετρο βόρεια από την Pounda Beach.
Στην Pounda Beach εκτελούνται συχνά δρομολόγια λεωφορείων από την Νάουσσα και Παροικιά.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και τις παραλίες της Πάρου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat! 



 

Σχόλια

Τα Brands Μας