Έχεις απορία για την Μύκονο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Μύκονος / Μυκονος Παραλιες / ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Νοτιοδυτικές

Όρνος

Ο Ορνός είναι μια νοτιοδυτική παραλία στο νησί της Μυκόνου, σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ από την πρωτεύουσα, τη Χώρα. Βρίσκεται μπροστά από ένα ψαροχώρι, με ένα μικρό ψαρολίμανο και μια θέση για αγκυροβόληση  σκαφών αναψυχής.
Η παραλία έχει ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, κέντρο θαλάσσιων σπορ, όπως windsurfing και θαλάσσιο σκι, καθώς και κέντρο καταδύσεων.
Λόγω της ομορφιάς της, η παραλία προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, έτσι είναι συχνά γεμάτη με κόσμο, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. Επίσης, η παραλία προτιμάται και από οικογένειες.
Υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα πίσω από την παραλία δωμάτια, αλλά και μια σειρά από εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που καλύπτουν όλα τα γούστα.
Από εδώ, αναχωρούν καραβάκια για άλλες νότιες παραλίες της Μυκόνου.
Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία του Ορνού με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τις πινακίδες προς Ορνό ή με το λεωφορείο από τη Χώρα.

Ψαρού

Η παραλία Ψαρρού βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 5 χλμ από την πρωτεύουσα, τη Χώρα. Θεωρείται μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Μυκόνου, που όχι μόνο προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε καλοκαίρι, αλλά και προτιμάται από πολλές διασημότητες από όλο τον κόσμο.
Πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες με στρώμα, beach bars και τα εστιατόρια θα καλύψει σίγουρα όλες σας τις ανάγκες. Στην Ψαρρού βρίσκεται και το περίφημο εστιατόριο Nammos, όπου μπορείτε να φάτε και ίσως κάθεται δίπλα σας ένα διάσημο πρόσωπο. Επίσης, στην Ψαρρού μπορείτε να βρείτε κέντρο καταδύσεων.
Αν δεν είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε πολλά χρήματα, μπορείτε να βάλετε την πετσέτα σας στην χρυσή άμμο λίγα μέτρα μακριά και να εξακολουθείτε να βρίσκεστε στην «κοσμοπολίτικη» ατμόσφαιρα της παραλίας.
Η παραλία είναι προσβάσιμη με συχνά δρομολόγια από τη Χώρα.

Πλατύς Γυαλός

Ο Πλατύς Γιαλός βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, 4 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα. Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μυκόνου, μια μακριά, τουριστική παραλία με καταγάλανα νερά και χρυσή άμμο. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η παραλία του Πλατύ Γιαλού επιλέγεται από ένα σημαντικό ποσοστό των επισκεπτών της Μυκόνου.
Αυτή η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, κέντρο θαλάσσιων σπορ, ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Υπάρχουν επίσης πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παραλία. Μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό ή φαγητό στην ξαπλώστρα σας θαυμάζοντας τη θέα στη θάλασσα ή απολαμβάνοντας την κουβέντα με έναν φίλο. Η παραλία είναι επίσης κατάλληλη για οικογένειες. Ταξί-καραβάκια αναχωρούν από αυτό το σημείο για τις νότιες παραλίες του νησιού, όπως το Super Paradise, Paradise, Παράγκα, Ελιά. Ο Πλατύς Γιαλός είναι προσβάσιμος με τα συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τη Χώρα (κάθε μισή ώρα), ή με το αυτοκίνητο.

Παράγκα

Η Παράγκα είναι μια δημοφιλής παραλία της Μυκόνου, 6 χλμ νότια από την πρωτεύουσα του νησιού. Η ιδιαιτερότητα αυτής της παραλίας είναι ότι χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα στο βορρά που είναι πλήρως οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars  που παίζουν μουσική, ταβέρνες και μίνι μάρκετ και προσελκύει πολλούς νέους ανθρώπους. Το άλλο μέρος της Παράγκας στο νότο, είναι πιο χαλαρό και φιλοξενεί οργανωμένο camping ως μια εναλλακτική επιλογή. Υπάρχει επίσης ένα ξενοδοχείο στο βόρειο τμήμα της παραλίας. Στην Παράγκα μπορείτε να φτάσετε στην παραλία με τα συχνά λεωφορεία από τη Χώρα, ή με καραβάκι από τον Πλατύ Γιαλό ή με τα πόδια από το μονοπάτι από τον Πλατύ Γιαλό.

Paradise

H παραλία Paradise βρίσκεται ακριβώς δίπλα απο την παραλία Super Paradise μόλις 5,5 χιλ από τη Χώρα, στο νότιο τμήμα της Μυκόνου, πολύ δημοφιλής στην εποχή των hippies και σήμερα δημοφιλής για τα parties. Μπορείτε να θαυμάσετε τα καθαρά νερά και τη χρυσή άμμο, ενώ μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό για κάποιο θαλάσσιο σπορ, ή να ανακαλύψετε το βυθό της θάλασσας με εξοπλισμό απο το κέντρο κατάδυσης. Στην παραλία Paradise, μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλα, ή να καταφύγετε κάτω από τα δέντρα της παραλίας που προσφέρουν φυσική σκιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μπαρ, εστιατόρια με τοπική και διεθνή κουζίνα ανοιχτά 24/7, ένα κατάστημα με σουβενίρ και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Υπάρχει ένα μέρος στην παραλία κατάλληλο για γυμνιστές. Η παραλία Paradise είναι προσιτή με βάρκα που μπορείτε να πάρετε από το χωριό Πλατύ Γιαλό ή μπορείτε να πάτε με τα πόδια επιλέγοντας το μονοπάτι πάλι απο τον Πλατύ Γιαλό. Κοντά στην παραλία Paradise υπάρχει το Cavo Paradiso club  διάσημο για τη νυχτερινά  parties, με πισίνα και ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή του νησιού στην άμμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Super Paradise

Η παραλία Super Paradise είναι μια από τις πιο δημοφιλείς του νησιού. Βρίσκεται στην περιοχή Πλιντρί, 7 χλμ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Μυκόνου, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Η παραλία Super Paradise είναι μοναδικής ομορφιάς με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο, οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ποικιλία από επιλογές, όπως  αθλητικό κέντρο, όπου μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ, ένα μεγάλο beach bar, εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν είστε λάτρης των parties, τότε η παραλία αυτή είναι ιδανική για εσάς. Οργανώνονται parties κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που διαρκoύν όλη τη ημέρα, προσελκύοντας DJs από όλο τον κόσμο, καθώς και VIPs. Οπότε μην εκπλαγείτε εαν κάποιο διάσημο πρόσωπο ίσως να χορεύει δίπλα σας. Η Super Paradise προσελκύει κυρίως νέους ανθρώπους και είναι προσιτή με τα συχνά δρομολόγια με τα μικρά καραβάκια από το μικρό λιμανάκι του Πλατύ Γιαλού, αντί αυτοκίνητου, αφού ο δρόμος είναι πολύ στενός.

Κόρφος

Μόλις 2,5χλμ από την πρωτεύουσα της Μυκόνου, τη Χώρα, υπάρχει μια παραλία προνομιακή με ισχυρούς ανέμους κατάλληλη για τους λάτρεις του windsurfing, ο Κόρφος. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού λίγα μέτρα πριν το χωριό του Ορνού.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και είναι δύσκολο να κολυμπήσετε ή να κάνετε ηλιοθεραπεία, λόγω των ανέμων και των κυμάτων που δημιουργούνται στην περιοχή. Τα νερά είναι ρηχά και δημιουργούν ισχυρά κύματα ιδανικά για άλματα windsurfing. Αν δεν υπάρχουν άνεμοι, μπορείτε να θαυμάσετε την ηρεμία, τα πεντακάθαρα νερά και την ηρεμία του τοπίου.
Από αυτό το σημείο, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φέρετε το δικό σας σκάφος δεδομένου ότι υπάρχει μια ράμπα από τη μία πλευρά της παραλίας, για ένα ταξίδι στη Δήλο ή στις κοντινές παραλίες.
Στην περιοχή του Κόρφου θα βρείτε ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, ξενοδοχεία και σύνδεση με λεωφορείο.

Αγιος Ιωαννης

Στη νοτιοδυτική άκρη του νησιού, υπάρχει μια όμορφη παραλία, αυτή του Αγίου Ιωάννη. Είναι 4,5 χιλ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού και είναι κατάλληλη για όσους προτιμούν μια ήρεμη και χαλαρωτική παραλία, μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου.
Διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο και είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου μπορείτε να περάσετε μια χαλαρωτική μέρα κάτω από τον ήλιο και με μια πολύτιμη θέα στο νησάκι της Δήλου. Υπάρχουν καλής ποιότητας ταβέρνες με φρέσκο ψάρι, μίνι μάρκετ, πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά όχι κέντρο θαλάσσιων σπορ.
Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι επίσης γνωστή για το καλοκαιρινό πανηγύρι που διοργανώνεται στο τέλος του Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Πώς να φτάσετε: Με αυτοκίνητο, ακολουθήστε το δρόμο προς Ορνό και στη συνέχεια κατευθυνθείτε ανατολικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την παραλία θα βλεπετε συνεχώς το νησί της Δήλου. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις λεωφορείου προς την παραλία Αγίου Ιωάννη από τη Χώρα.

Αγράρι

Η παραλία Αγράρι βρίσκεται 10χλμ νοτιοανατολικά προς την πρωτεύουσα του νησιού, σε ένα γραφικό κόλπο μεταξύ του Super Paradise και την παραλία της Ελιάς.
Αυτή η όμορφη παραλία είναι πιο απομονωμένη και με λιγότερο κόσμο από τις γύρω παραλίες, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε κάτω από μια ομπρέλα και να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό από το μπαρ στην παραλία ή να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά. Στο Αγράρι υπάρχει επίσης κέντρο θαλάσσιων σπορ, όπου μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό και να διασκεδάσετε στη θάλασσα, μια ταβέρνα, καθώς και ξενοδοχεία. Στα αριστερά, υπάρχουν βράχια και αν τα διασχίσετε θα βρεθείτε στην παραλία της Ελιάς. Η παραλία προσελκύει γυμνιστές επίσης.
Παρόλο που ο δρόμος είναι δύσκολος, αξίζει τον κόπο μια επίσκεψη. Υπάρχει λεωφορείο προς την παραλία Αγράρι από τη Χώρα, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βάρκα ταξί που αναχωρεί από τον Πλατύ Γιαλό.
 

Γλυφάδι

Κοντά στον Αγιο Ιωάννη και τον Ορνό υπάρχει μια μικρή παραλία, το Γλυφάδι, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, μόλις 5,5χλμ από την πόλη της Μυκόνου.
Αυτή η παραλία είναι μερικώς οργανωμένη με μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες και προτιμάται κυρίως από οικογένειες. Πρόκειται για μια ήσυχη και ειρηνική παραλία με σμαραγδένια νερά και εν μέρει αμμώδης με βότσαλα.
Η παραλία Γλυφάδι περιβάλλεται από βράχια και αυτό την καθιστά κατάλληλη για κολύμβηση με αναπνευστήρα, οπότε αν είστε fan του αθλήματος, πάρτε τη μάσκα σας και ανακαλύψτε το βυθό!
Στην περιοχή θα βρείτε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία που σε συνδυασμό με το περιβάλλον καθιστούν μια ατμόσφαιρα παραδεισένια.

Κάπαρη

Δίπλα στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και 6χλμ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Μυκόνου, υπάρχει μια μικρή, ήσυχη παραλία, με την ονομασία Κάπαρη.
Αυτή η παραλία είναι μια από τις μη οργανωμένες παραλίες του νησιού, με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά, κατάλληλη για όσους προτιμούν να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες παραλίες, να είναι πιο απομονωμένοι και να χαλαρώνουν κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Από το σημείο αυτό μπορείτε να απολαύσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς και το νησάκι της Δήλου.
Για να φτάσετε στην παραλία Κάπαρη με το αυτοκίνητο, ακολουθήστε τις πινακίδες προς Ορνό και, στη συνέχεια, προς τον ?γιο Ιωάννη. Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια από ένα απότομο κατηφορικό μονοπάτι.

Μεγάλη Αμμος

Η Μεγάλη Αμμος είναι η πιο κοντινή παραλία στην πόλη της Μυκόνου, μόλις 1χλμ νότια και 10 λεπτά με τα πόδια.
Μια όμορφη, αμμώδης παραλία, αλλά όχι οργανωμένη, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων στην περιοχή. Είναι το μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να κάνετε θαλάσσια σπορ (windsurfing, καταδύσεις, κλπ), ή απλά να κολυμπήσετε, αλλά λάβετε υπόψη σας την μεγάλη πλάκα που υπάρχει μέσα στην θάλασσα και ίσως αυτό καταστήσει το κολύμπι λίγο δύσκολο.
Υπάρχει επίσης εστιατόριο με παραδοσιακά πιάτα κοντά στην παραλία.
Η παραλία Μεγάλη Αμμος έχει πολλούς επισκέπτες, κυρίως τους ενοίκους των γύρω ξενοδοχείων, αλλά ελκύει και τους επισκέπτες του νησιού, επειδή η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον κεντρικό δρόμο, ακριβώς δίπλα στην παραλία. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Μεγάλη Αμμος είναι συνήθως γεμάτη.
Αν επισκεφθείτε την παραλία με το αυτοκίνητο, ακολουθήστε το δρόμο προς Ορνό.




 

Αγία Αννα Μύκονος

H μικρή παραλία της Αγίας Αννας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία Παράγκα και 6χλμ νότια από την Χώρα, την πρωτεύουσα της Μυκόνου. Είναι κατάλληλη για όσους αναζητούν μια ήσυχη παραλία, μακριά από τα πολύβουες παραλίες του νησιού. Η παραλία Αγίας Αννας είναι μερικώς οργανωμένη με ομπρέλες σε ένα μικρό τμήμα της και ένα beach bar με chill-out μουσική. Η παραλία είναι προστατευμένη από τους ανέμους, με πεντακάθαρα νερά και ψιλό βότσαλο. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα με φρέσκα θαλασσινά στη γωνία της παραλίας.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Μύκονο και τις παραλίες της Μυκόνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Μυκόνου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας