Έχεις απορία για την Μύκονο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Μύκονος / Μυκονος Παραλιες / ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Νοτιοανατολικές

Ελιά

H παραλία Ελιά βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, 10χλμ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα στο νότιο τμήμα του νησιού και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και ήσυχες παραλίες της Μυκόνου. Θα παρατηρήσετε τα κρυστάλλινα νερά και την λευκή άμμο της παραλίας, η οποία είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση. Η Ελιά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εγκαταστάσεων που καλύπτει όλα τα γούστα, όπως ταβέρνες, beach bars, ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ όπου μπορείτε να απολαύσετε θαλάσσιο σκι και σέρφινγκ, καθώς και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ένα τμήμα της παραλίας προτιμάται από τους ομοφυλόφιλους. Γυμνιστές επιλέγουν επίσης την παραλία της Ελιάς. Σε σύγκριση με τις παραλίες Super Paradise και Paradise, η Ελιά θεωρείται πιο ήσυχη, δεδομένου ότι είναι η τελευταία στάση της θαλάσσιας συγκοινωνίας από τον Πλατύ Γιαλό. Εκτός από την πρόσβαση απο την θάλασσα, η παραλία είναι προσβάσιμη με λεωφορείο από τη Χώρα ή με αυτοκίνητο.

Καλό Λιβάδι

Το Καλό Λιβάδι είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, 10χλμ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Μυκόνου και 2 χιλιόμετρα από την Ανω Μερά, στη νότια ανατολική πλευρά του νησιού. Βρίσκεται μεταξύ της Ελιάς και του Καλαφάτη. Η ομορφιά της παραλίας είναι προφανής από τα κρυστάλλινα νερά και την λεπτή άμμο σε χρυσό που την καθιστά εξωτική.
Η παραλία Καλό Λιβάδι είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, βασικά στοιχεία για την προστασία σας από τον ήλιο. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα beach bar με μουσική δημοφιλές για τα πάρτυ του, ντους, ταβέρνα και ξενοδοχεία. Η παραλία είναι επίσης κατάλληλη και για οικογένειες, αφού τα νερά είναι αρκετά ρηχά και το περιβάλλον είναι ήσυχο. Μπορείτε επίσης να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να νοικιάσετε ομπρέλα και ξαπλώστρα. Η παραλία Καλό Λιβάδι είναι προσβάσιμη με ταξί καραβάκι από τον Πλατύ Γιαλό, ή με λεωφορείο από τη Χώρα, ή με το αυτοκίνητο ακολουθώντας τις πινακίδες από την περιοχή Καλαφάτης. Η ποιότητα του δρόμου είναι σε καλή κατάσταση.

 

Καλαφάτης

Η παραλία Καλαφάτης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μυκόνου, 10,5 χλμ από την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα.
Μπορεί να ονομαστεί ως “παραλία των σπορ”, αφού υπάρχει η υποδομή για να νοικιάσετε εξοπλισμό για windsurfing ή καταδύσεις ή Jet Ski για τους λάτρεις των σπορ. Οι άνεμοι στην περιοχή ευνοούν τη διοργάνωση ευρωπαϊκών διαγωνισμών ιστιοσανίδας. Η παραλία Καλαφάτη έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία.
Η παραλία είναι επίσης κατάλληλη για οικογένειες με ομπρέλες και ξαπλώστρες, beach bars και ταβέρνες. Μπορείτε επίσης να βρείτε φυσική σκιά κάτω από τα δέντρα που φυτρώνουν στην παραλία παρέχοντας την καλύτερη επιλογή για χαλάρωση.
Η παραλία του Καλαφάτη είναι προσβάσιμη με τοπικό λεωφορείο από τη Χώρα, ή με το αυτοκίνητο.

Λία

Η παραλία του Λιά είναι μια απομακρυσμένη παραλία στο νότιο ανατολικό τμήμα του νησιού, 14 χλμ από τη Χώρα, την πρωτεύουσα της Μυκόνου. Είναι μια παραλία μοναδικής ομορφιάς με γαλαζοπράσινα νερά με άμμο και βότσαλα. Το περιβάλλον και η φύση φέρνει στο μυαλό κάτι εξωτικό που αξίζει να επισκεφθείτε, παρά το μακρύ και δύσκολο δρόμο. Η παραλία Λιά είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες σε μια ποικιλία χρωμάτων, ξαπλώστρες και ντους. Υπάρχει επίσης ένα beach bar με μουσική, όπου μπορείτε δροσιστείτε με ένα ποτό ή ένα σνακ, καθώς και ένα εστιατόριο με ιταλική κουζίνα. Δεδομένου ότι υπάρχουν βράχοι αυτό κάνει την παραλία κατάλληλη για κολύμβηση με αναπνευστήρα, γι 'αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε τη μάσκα σας! Η παραλία Λιά είναι περιτριγυρισμένη από λόφους χωρίς βλάστηση που σας δίνει την αίσθηση του πραγματικού κυκλαδίτικου τοπίο. Η παραλία είναι ιδανική για όσους προτιμούν μια μάλλον ήσυχη παραλία, σε σύγκριση με τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού (Super Paradise, Paradise, Παράγκα, κλπ). Αν θέλετε, μπορείτε να μείνετε σε ένα από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Η παραλία είναι προσβάσιμη κυρίως με ταξί-βάρκα από τη Χώρα, ή με το αυτοκίνητο περνώντας από την ?νω Μερά και στη συνέχεια ακολουθήστε τις πινακίδες προς Λιά. Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε την παραλία με το αυτοκίνητο να έχετε στο μυαλό σας ότι ο δρόμος είναι δύσκολος και στενός.

Διβούνια

Αυτή η μικρή παραλία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Μυκόνου, 12 χλμ από την πόλη της Μυκόνου και μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες, δίπλα στην παραλία του Καλαφάτη.
Διβούνια είναι το όνομα του μικρού χωριού πίσω από την παραλία, με τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια στυλ.
Η παραλία είναι μερικώς αμμώδης με βότσαλα και πεντακάθαρα βαθιά νερά. Είναι ιδανικό για ζευγάρια ή για όσους προτιμούν μια ήσυχη παραλία για να χαλαρώσουν. Υπάρχουν δύο ταβέρνες με νόστιμα πιάτα.
Η περιοχή Διβούνια έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογική και πρόσφατες ανασκαφές αποκάλυψαν λείψανα που χρονολογούνται μέχρι και τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Μύκονο και τις παραλίες της Μυκόνου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Μυκόνου μέσω του live chat!



Σχόλια

Τα Brands Μας