Έχεις απορία για τη Χίο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Χίος / Χιος Παραλιες / ΧΙΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Νοτιοανατολικές

 

Αγία Φωτιά

Η Αγία Φωτιά είναι ένας μικρός τουριστικός οικισμός στις ανατολικές ακτές του νησιού, περίπου 13 χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της πόλης της Χίου. Η παραλία είναι βαθιά με βότσαλα, οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και περιορισμένα θαλάσσια σπορ όπως θαλάσσια ποδήλατα και κανό. Πάνω από την παραλία υπάρχουν beach bars, ταβέρνες οι οποίες σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και τοπικά πιάτα και περιορισμένος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων. Η Αγία Φωτιά είναι κατάλληλο μέρος για χαλαρές διακοπές με θέα μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Χίου και εύκολη πρόσβαση στην πόλη της Χίου.

 

Κοντάρι

Η παραλία Κοντάρι βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο, στην περιοχή της Λευκωνιάς. Αποτελείται από άμμο και βότσαλο και είναι εκτεθειμένη στον βόρειο άνεμο. Το Κοντάρι είναι σε κοντινή απόσταση από την παραλία του Καρφά, η οποία είναι καλύτερης ποιότητας, οργανωμένη, με beach bars και θαλάσσια σπορ.

Μέγας Λιμνιώνας

Η παραλία Μέγας Λιμνιώνας βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου. Αποτελείται από άμμο και βότσαλο. Η περιοχή συνιστάται για ήρεμη διαμονή, στην οποία υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και εστιατόρια.

Βοκαριά

Η Βοκαριά είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός του χωριού Νένητα, 17 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου. Η επίσκεψη στην παραλία, η οποία αποτελείται από βότσαλο, μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα θαλασσινά που σερβίρουν οι κοντινές ταβέρνες.

Αγιος Αιμιλιανός

Η παραλία Αγιος Αιμιλιανός, βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Χίου, περίπου 12 χιλιόμετρα από την πόλη, νότια του χωριού Καλλιμασιά. Πρόκειται για ένα ήρεμο μέρος το οποίο επισκέπτονται κυρίως κάτοικοι της περιοχής. 

Γρίδια

Η παραλία βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, 22 χιλιόμετρα από τη πόλη της Χίου, κοντά στο χωριό Νένητα. Μια ήρεμη παραλία η οποία αποτελείται από βότσαλα και, συνήθως, ήρεμα νερά. Στο γυρισμό προτείνουμε μια στάση στα Νένητα ή το παραθαλάσσιο οικισμό του Καταρράκτη για φρέσκα θαλασσινά.

Αγιος Ιωάννης

Η παραλία Αγιος Γιάννης βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, κοντά στο χωριό Καλλιμασιά και αποτελεί την συνέχεια της παραλίας της Αγιας Φωτιάς, στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού. Η παραλία αποτελείται από μικρά βότσαλα και είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος.

Κώμη

Η παραλία Κώμη είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Χίου. Κοσμοπολίτικη και μεγάλη σε μήκος, αποτελεί γνωστό προορισμό για τους κατοίκους του νησιού. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στις νοτιοανατολικές ακτές. Πάνω στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες, beach bars καθώς και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η πρόσβαση είναι εύκολη ακόμα και με μέσα μαζικής μεταφοράς του νησιού, τα οποία εκτελούν συχνά δρομολόγια προς την παραλία από την πόλη. Τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κώμη, κάθε Κυριακή, υπάρχει το, πλέον έθιμο, του μπυροπόλεμου στα beach bars. 

Λιλικάς

Η παραλία Λιλικάς βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές, 25 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου, βόρεια από την παραλία της Κώμης. Η παραλία αποτελείται από βότσαλο και από πίσω της βρίσκεται μικρός οικισμός.

Μαύρα Βόλια

Η παραλία Μαύρα Βόλια, δεν είναι μόνο η καλύτερη παραλία της Χίου αλλά μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου, στις νοτιοανατολικές ακτές της Χίου. Τα Μαύρα Βόλια αποτελούνται από τρεις παραλίες, η μια δίπλα από την άλλη. Το τοπίο είναι μαγευτικό καθώς από την μια πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα πεντακάθαρα, σχεδόν μαύρα και παγωμένα νερά και από την άλλη οι κατακόρυφοι βράχοι ύψους 50 μέτρων. Τα μαύρα και λεία βότσαλα της παραλίας, από τα οποία πήρε το όνομα της, κατέληξαν σε αυτό το σημείο από αρχαίο ηφαίστειο και δίνουν στο νερό αυτό το σπάνιο χρώμα. Τις μέρες με καλή ορατότητα διακρίνονται σε μακρινή απόσταση τα νησιά Σάμος και Ικαρία. Τα χαρακτηριστικά αυτά προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες στα Μαύρα Βόλια κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο. Η παραλία είναι δεν είναι οργανωμένη και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις παρά μόνο μια καντίνα. Ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και καφετέριες θα συναντήσετε σε κοντινή απόσταση από τα Μαύρα Βόλια, στο Εμπορειός, ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι, πάνω στην παραλία Φώκι. Λόγω της ανατολικής θέσης της παραλίας και των κατακόρυφων υψηλών βράχων από πίσω της, από αργά το μεσημέρι στην παραλία δεν φτάνει πια ο ήλιος, για αυτό προτείνουμε να φτάσετε εκεί νωρίς, με μια ομβρέλα θαλάσσης.

Βίρι

Η παραλία Βίρι βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού, 24 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομβρέλες, αποτελείται από βότσαλο. Σε μικρή απόσταση από την παραλία βρίσκονται η Κώμη και ο Λιλικάς.

 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Χίο και τις παραλίες στην Χίο, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Χίου μέσω του live chat!  



Σχόλια

Τα Brands Μας