Έχεις απορία για τη Σαντορίνη?
Ρώτησε έναν ντόπιο!
Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη / Ημερησιες Εκδρομες στη Σαντορινη / Οινοτουρισμός στην Σαντορίνη

 

Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τους μοναδικούς σε όλο τον κόσμο αμπελώνες της και το κρασί της. Τα οινοποιεία Σαντορίνης μοιράζονται με τους επισκέπτες του νησιού τα μυστικά και την τέχνη παραγωγής του κρασιού. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην κεντρική και νότια Σαντορίνη, διασκορπισμένα στα πανέμορφα χωριά.
Οι οργανωμένες εκδρομές σε οινοποιεία είναι μια δραστηριότητα κλασικής αξίας στο νησί. Τα τουριστικά γραφεία συμπεριλαμβάνουν στις διαδρομές, συνήθως τρία οινοποιεία, στα οποία κατά την επίσκεψη, θα έχετε την ευκαιρία να επιχειρήσετε τη γευσιγνωσία κρασιών, να μάθετε πως παρήγαγαν κρασί στο παρελθόν μέσα στις Κάναβες, να δοκιμάσετε ντόπιους μεζέδες. Οι οινοποιοί θα σας εξηγήσουν γιατί ο αμπελώνας της Σαντορίνης είναι τόσο μοναδικός και γιατί οι γεύσεις των κρασιών τις Σαντορίνης είναι τόσο ξεχωριστές.
Οι τύποι των ημερήσιων εκδρομών διαφέρουν και μπορείτε να επιλέξετε την κλασική πρωινή, την απογευματινή η οποία συμπεριλαμβάνει στάση για το ηλιοβασίλεμα, μια πιο εξεζητημένη η οποία περιλαμβάνει δοκιμή της ντόπιας κουζίνας και γευσιγνωσία κρασιών ή μια για τους λάτρεις της ιστορίας, η οποία επικεντρώνεται στην αρχαία παράδοση της παραγωγής του κρασιού στη Σαντορίνη.  
Οι πιο γνωστοί προορισμοί-χωριά με τα οινοποιεία τους είναι ο Πύργος, το Μεγαλοχώρι, η Έξω Γωνιά και η Επισκοπή Γωνιά, η Μεσαριά.
Τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης συνεργάζονται με τουριστικά γραφεία τα οποία διοργανώνουν εκδρομές στα οινοποιεία. Η διάρκεια της εκδρομής δεν ξεπερνάει τις 5 ώρες και οι τιμές ξεκινάνε από 75€ το άτομο. 
 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Σαντορίνη και για τα οινοποιία στην Σαντορίνη, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Σαντορίνης μέσω του live chat!   
 


Σχόλια

Τα Brands Μας