Έχεις απορία για την Πάρο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Πάρος / Θαλασσια Σπορ στη Παρο / Καταδύσεις στη Πάρο

Καταδύσεις στη Πάρο είναι πολύ δημοφιλές θαλάσσιο σπορ. Ο υποθαλάσσιος κόσμος και τα αξιοθέατα τα οποία βρίσκονται κάτω από την στάθμη της θάλασσας είναι πολλά και ό,τι πρέπει για καταδύσεις. Τα αξιοθέατα αυτά χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σε αυτά πού δημιούργησε η φύση, όπως υποθαλάσσια σπήλαια και εκείνα του ανθρώπου, όπως τα ναυάγια πλοίων και καταρριφθέντων αεροπλάνων.
Τα καταδυτικά κέντρα-σχολές της Πάρου υποδέχονται όλους τους λάτρεις του σπορ, τόσο τους προχωρημένους όσο και τους αρχάριους. Εκεί μπορείτε να νοικιάσετε σύγχρονο εξοπλισμό. Οι έμπειροι εκπαιδευτές προσάρμοσαν τις εξορμήσεις έτσι ώστε να ικανοποιούν όλα τα γούστα και απαιτήσεις των επισκεπτών του νησιού. Εκεί μπορείτε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στις καταδύσεις ή να αποκτήσετε ένα από τα διπλώματα PADI.

Τα κέντρα καταδύσεων δεν θα αφήσουν απογοητευμένους και αυτούς οι οποίοι προτιμούν απλή εξερεύνηση με μάσκα και αναπνευστήρα (snorkeling). Και για αυτές τις περιπτώσεις διοργανώνονται εξορμήσεις με σκάφος σε διάφορα μέρη της Πάρου.

Τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που δημιούργησε η φύση στην Πάρο, για τους λάτρεις των καταδύσεων είναι αρκετά. Ίσως το πιο εντυπωσιακό βρίσκεται στο Παντερονήσι, το οποίο μαζί με το κολλητό Τηγάνι, είναι βραχονησίδες κοντά στις νότιες ακτές της Πάρου, περίπου 1,5 μίλι νότια από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Αλυκής. Εκεί υπάρχει ένα εντυπωσιακό υποθαλάσσιο σπήλαιο το οποίο θα σας εντυπωσιάσει. Έχει σταλακτίτες και σε κάποια σημεία τα οποία βρίσκονται πάνω από το επίπεδο του νερού του σπηλαίου ή υπάρχουν φυσαλλίδες, μπορείτε να βγάλετε την μάσκα σας.

Τα άλλα και εξίσου ενδιαφέροντα σημεία για καταδύσεις είναι ο ύφαλος στο Δρυονήσι, μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από το πανέμορφο χωριό Δρυός, ο ύφαλος στο Πρασονήσι το οποίο μαζί με το Μακρονήσι και το φαράγγι του βρίσκονται απέναντι από την παραλία Νέα Χρυσή Ακτή. Στην περιοχή της Τρυπητής υπάρχει επίσης ένας ύφαλος ο οποίος και αυτός καταλήγει σε σπηλιά.

Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα ναυάγια που βρίσκονται κοντά στην ακτογραμμή της Πάρου. Το πιο γνωστό είναι αυτό του Express Samina, το οποίο βυθίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 λόγω πρόσκρουσης στις Πόρτες Πάρου, λίγο πριν εισέλθει στο Κόλπο της Παροικιάς. Το επίσης γνωστό ναυάγιο στους κλάδους των δυτών της Πάρου, αυτό του πλοίου Μαριάννα, ναύτες του οποίου είχαν αίσιο τέλος, προσέκρουσε σε ύφαλο και βυθίστηκε το 1981.

Μια επίσης ξεχωριστή εμπειρία, προσφέρει η υποθαλάσσια περιήγηση του Βρετανικού αεροπλάνου πολλαπλών αποστολών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τύπου Beaufighter.

Κέντρα καταδύσεων υπάρχουν σε πολλά μέρη της Πάρου. Στην Αλυκή, τη Σάντα Μαρία, την Χρυσή Ακτή, την Νέα Χρυσή Ακτή, τη Νάουσα, τη Παροικιά και το λιμάνι της Πούντας.

Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν μαθήματα καταδύσεων, οι τιμές των οποίων είναι γύρω στα 100€ για 3 ώρες.

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Πάρο και για καταδύσεις στη Πάρο, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Πάρου μέσω του live chat!         
 



Σχόλια

Τα Brands Μας