Έχεις απορία για την Ζάκυνθο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Ζάκυνθος / Μουσεία στην Ζάκυνθο / Αγροτικό Μουσείο Βερτζάγειο

To Αγροτικό Μουσείο «Μπερτζάγιο» βρίσκεται στο χωριό Πηγαδάκι. Ο σκοπός του μουσείου είναι να δείξει στους επισκέπτες του την καθημερινότητα των Ζακυνθινών σε βάθος 200 ετών. Για τον λόγο αυτό έξω από το κτίριο του μουσείου υπάρχει έκθεση με γεωργικά μηχανήματα τα οποία, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για τις καθημερινές τους εργασίες όπως για να λιώσουν τις ελιές και να παρασκευάσουν ελαιόλαδο, για άλεση σίτου για την παρασκευή αλευριού, εργαλεία για παρασκευή κρασιού.
Μέσα στο κτίριο στεγάζονται όλα τα απαραίτητα που χρειαζόταν μια οικογένεια όπως παραδοσιακή κουζίνα με πέτρινο φούρνο, μια τραπεζαρία με έπιπλα εποχής, κρεβατοκάμαρα και σαλόνι. Θα θαυμάσετε επίσης παραδοσιακά ενδύματα, παλαιά χρήματα και εφημερίδες.
Για να φτάσετε στο μουσείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τρενάκι, το οποίο αναχωρεί από Αλυκές και Αλυκανά δύο φορές την ημέρα. 

Για να λάβετε τις πιο έγκυρες πληροφορίες για την Ζάκυνθο και για το Αγροτικό Μουσείο «Μπερτζάγιο» της Ζακύνθου, μιλήστε με έναν ντόπιο κάτοικο της Ζακύνθου μέσω του live chat!


  

    
 

 

Σχόλια

Τα Brands Μας