Έχεις απορία για την Ιο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Ιος / Ιος Παραλιες / Πλακωτό

Το Πλακωτό είναι μια από τις βορειότερες παραλίες της Ίου. Απέχει 12 χιλ από την Χώρα της Ίου και η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι εύκολη. Θα φτάσετε εκεί μόνο με το δικό σας μεταφορικό μέσο, καθώς τα τοπικά λεωφορεία δεν φτάνουν ως εκεί. 
Το Πλακωτό αποτελείται από άμμο και μεγάλα βότσαλα. Τα νερά και σε αυτή την παραλία είναι πεντακάθαρα. Επειδή το Πλακωτό, όχι μόνο βρίσκεται στις βόρειες ακτές της Ιού, αλλά είναι και στραμμένο προς το βορρά, επομένως τις περισσότερες μέρες της καλοκαιρινής περιόδου έχει κύματα. Αυτό, σε συνδυασμό με τα βότσαλα που θα συναντήσετε στο βυθό, συνιστά προσοχή. 
Αν σας αρέσει η ησυχία και το παρθένο φυσικό περιβάλλον σε μια παραλία, το Πλακωτό θα πρέπει να μπει στην λίστα σας. Λόγω της θέσης της παραλίας και της απόστασης της από την Χώρα της Ίου, οι επισκέπτες εδώ είναι λίγοι.   
Επειδή δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα ή καφετέρια, πρέπει να έρθετε οργανωμένοι με νερό, σνακ και ομπρέλα θαλάσσης. Αξίζει να γνωρίζετε ότι σε κοντινή απόσταση από το Πλακωτό βρέθηκε ένας αρχαίος τάφος, και θεωρείται ότι ανήκει στον Όμηρο. 
     
 


Σχόλια

Τα Brands Μας