Έχεις απορία για την Ιο?
Ρώτησε έναν ντόπιο!

Σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων!

Δραστηριότητες στην Ιος / Ιος Παραλιες / Μαγγανάρι Ιος

Το Μαγγανάρι δεν είναι μια παραλία αλλά ο νοτιότερος οικισμός της Ίου, κοντά στο οποίο βρίσκονται 4 υπέροχες αμμουδερές παραλίες. Το Μαγγανάρι απέχει από την Χώρα της Ίου 26 χιλ. Το να φτάσετε εδώ δεν είναι δύσκολο γιατί έχετε πολλές επιλογές. Αν διαθέτετε δικό σας μέσο μεταφοράς, αξίζει να γνωρίζετε ότι ο δρόμος είναι άσφαλτος. Επίση,ς υπάρχουν συχνά δρομολόγια λεωφορείων τα οποία συνδέουν την πρωτεύουσα του νησιού με το Μαγγανάρι. Ο τρίτος και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να φτάσετε εδώ, είναι με καΐκι από το λιμάνι της Ίου. 
Στο Μαγγανάρι, οι 2 μεγάλες παραλίες, που είναι και από τις καλύτερες που αναδεικνύει η Ίος, είναι τα σημεία ενδιαφέροντος. Πρόκειται για δύο αρκετά μεγάλους κόλπους με πεντακάθαρα νερά. Η άμμος εδώ είναι σαν πούδρα και επειδή η θάλασσα δεν βαθαίνει απότομα, το Μαγγανάρι είναι κατάλληλο για παιδιά. Ο νοτιότερος κόλπος είναι πιο εντυπωσιακός καθώς έχει σχήμα μανιταριού. Οι δυο μικρότερες παραλίες βρίσκονται πιο νοτιοδυτικά και αποτελούνται επίσης από άμμο και πεντακάθαρα νερά.
Και στις τέσσερις παραλίες υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Κατά την διάρκεια της υψηλής σεζόν όμως, ενδέχεται να εξαντληθούν γρήγορα, γιατί ο αριθμός τους είναι περιορισμένος. Στην νοτιότερη παραλία, υπάρχει κέντρο θαλάσσιων σπορ. Στις παραλίες αυτές, σπάνια θα συναντήσετε κύματα. Αυτό επειδή βρίσκονται μέσα σε μεγάλο κόλπο, ο οποίος είναι στεμμένος προς νότια κατεύθυνση. Κατά την διάρκεια των ημερών με καλή ορατότητα, θα βλέπετε τις βόρειες ακτές της Σαντορίνης.
Στο Μαγγανάρι υπάρχουν ταβέρνες και καφετέρια όπου μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα η απλά να χαλαρώσετε πίνοντας καφέ με φανταστική θέα. 



Σχόλια

Τα Brands Μας